Ο δήμαρχος ζήτησε να… ζωηρέψει η Επιτροπή Ένταξης Μεταναστών
Κοινωνία

Ο δήμαρχος ζήτησε να… ζωηρέψει η Επιτροπή Ένταξης Μεταναστών

Με στόχο τηv ομαλή ενσωμάτωση των μεταναστών στις τοπικές κοινωνίες συνεδρίασε η Επιτροπή Ένταξης Μεταναστών του Δήμου Αμαρουσίου, παρόντος του δημάρχου, Γιώργου Πατούλη, την Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2016.

Στη συνεδρίαση παρέστησαν επίσης ο υποδιοικητής Αλλοδαπών Β.Α. Αττικής, Νικόλαος Καλαμίδας και ο δικηγόρος με ειδίκευση στην ένταξη μεταναστών Ιωάννης Αλαβάνος.

Εκ μέρους της Επιτροπής συμμετείχαν ο πρόεδρος, δημοτικός σύμβουλος Πέτρος Κόνιαρης (συντονιστής της συνεδρίασης), ο αντιπρόεδρος, αντιδήμαρχος Αθανάσιος Βελής και τα μέλη, δημοτικοί σύμβουλοι Ελένη Βλάχου Σταματάκη και Μαρία Καρλατήρα.  Επίσης, συμμετείχαν τα μέλη της Επιτροπής Ραντούλοβιτς Ιρίνα – Σύλβια, ιατρός δερματολόγος, Ιβάνοβα Ευγενία, ιδιωτική υπάλληλος, Αλμασάλμα Σάμπρι, ελεύθερος επαγγελματίας, Καλιβάτσης Άλεξ, ηλεκτρολόγος – υδραυλικός, Κάλαγκμπορ Κατερίνα, επαγγελματίας και Ονζέ Ηλίας, μαιευτήρας γυναικολόγος.

Στη συνεδρίαση παραβρέθηκε, τέλος, και ο πρόεδρος της Επιτροπής Ένταξης Μεταναστών Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης, Χρήστος Φωτίδης.

Στην τοποθέτησή του ο δήμαρχος Αμαρουσίου επεσήμανε την ανάγκη ενδυνάμωσης της συνεργασίας μεταξύ των παρισταμένων, προκειμένου να εξετασθούν ζητήματα που αφορούν στους μετανάστες και  η Επιτροπή να μπορέσει να προσφέρει τη βοήθειά της και να δώσει ό,τι καλύτερο μπορεί στους ανθρώπους αυτούς.

Για τον σκοπό αυτό ζήτησε οι συνεδριάσεις  της Επιτροπής να γίνονται σε τακτά χρονικά διαστήματα και μέσα στο επόμενο 20ήμερο οι παριστάμενοι  να καταθέσουν σχετικές  προτάσεις.

«Είναι πολύ σημαντικό όλοι μας να ενώσουμε τις απόψεις μας και να κάνουμε το βέλτιστο για την ένταξη των μεταναστών στις τοπικές κοινωνίες μας. Πολλοί από τους παλαιότερους μετανάστες ξεπέρασαν τις δυσκολίες και έχουν ξεχωρίσει μεταξύ μας. Και οι νεώτεροι θα πρέπει να νοιώσουν ότι υπάρχει ελπίδα και δυνατότητα συνεργασίας για την ένταξή τους. Πρόθεσή μας είναι οι “πόρτες” μας να είναι ανοικτές » υπογράμμισε ο κ. Γ. Πατούλης.

Επίσης, όπως ανέφερε, πρόκειται να υπάρξει τηλεφωνική επικοινωνία ενημέρωσης, με σεβασμό στην ιδιωτική τους ζωή, ενώ στα μέσα Οκτωβρίου οι μετανάστες που ζουν στην πόλη θα προσκληθούν να συμμετάσχουν σε συνάντηση γνωριμίας, προκειμένου να ενημερωθούν για τις δράσεις του Δήμου, ώστε να μπορούν να συμμετέχουν, τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις τους.

Ο δικηγόρος Ιωάννης Αλαβάνος υπογράμμισε ότι θα πρέπει να γνωρίσουμε τους μετανάστες της πόλης για να τους εντάξουμε στις δράσεις του Δήμου. Επίσης, όπως ανέφερε, θα καταθέσει σχετικό εγχειρίδιό του και τις προτάσεις του στην  Επιτροπή αναφορικά με την ομαλή ένταξη των μεταναστών και τον σεβασμό που πρέπει να δείχνουμε στον πολιτισμό τους.

Ο υποδιοικητής Αλλοδαπών υπογράμμισε ότι οι ήδη νόμιμοι μετανάστες θα πρέπει να βοηθήσουν τους ομοεθνείς τους που γνωρίζουν την κουλτούρα τους  για την ομαλή ένταξή τους.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet