Φάρμακα για την κάλυψη των σχολείων εξασφάλισε ο Δήμος Αμαρουσίου
Κοινωνία

Φάρμακα για την κάλυψη των σχολείων εξασφάλισε ο Δήμος Αμαρουσίου

Φάρμακα και φαρμακευτικό υλικό πρώτης ανάγκης για την κάλυψη των μαθητών τη σχολική χρονιά 2016 – 2017 παρέλαβαν οι διευθυντές και διευθύντριες των Γυμνασίων, Λυκείων και ΕΠΑΛ της πόλης από τη Σχολική Επιτροπή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Αμαρουσίου, η οποία προχώρησε στην αγορά τους για να τα διαθέσει στα σχολεία.

Η παράδοση πραγματοποιήθηκε παρουσία του δημάρχου Αμαρουσίου Γιώργου Πατούλη στο δημαρχείο Αμαρουσίου, με τη συμμετοχή του προέδρου της Σχολικής Επιτροπής Παιδείας Δημήτρη Καρλαύτη και του προέδρου της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Επαμεινώνδα Κατσιγιάννη.

Στο καλωσόρισμά του ο δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης ευχαρίστησε τους παριστάμενους για την προσφορά τους στη νεολαία μας από τις θέσεις ευθύνης που κατέχουν, υπογραμμίζοντας ότι η εύρυθμη λειτουργία των σχολείων αποτελεί πρώτη προτεραιότητα για τον Δήμο Αμαρουσίου και τον ίδιο προσωπικά.

Μάλιστα ζήτησε «να υπάρχει αμφίδρομη επικοινωνία και συνεργασία με όλους, προκειμένου να πραγματοποιηθεί το καλύτερο για την πόλη και τα παιδιά μας».

Παράλληλα, με αφορμή τις δαιδαλώδεις, όπως σημείωσε, διαδικασίες που απαιτούνται για κάθε παρέμβαση στις σχολικές μονάδες, τόνισε ότι «οι τοπικές κοινωνίες θα πρέπει να αποφασίζουν για την πόλη τους, που γνωρίζουν τις εκάστοτε ανάγκες. Είμαστε η μόνη χώρα που οι κεντρικές κυβερνήσεις δεν αφήνουν τις τοπικές κοινωνίες να αναπτυχθούν» επεσήμανε ο κ. Πατούλης.

Ειδική αναφορά έκανε στο ζήτημα της φύλαξης των σχολικών μονάδων, σημειώνοντας ότι είναι ένα θέμα το οποίο έχει θέσει σε κυβερνητικό επίπεδο, ώστε μέχρι να διαμορφωθεί η σταθερή φύλαξη, εργαζόμενοι με οκτάμηνες συμβάσεις να αναλάβουν το έργο αυτό, καθώς αρκετά σχολεία μετά τις ώρες διδασκαλίας  χρησιμοποιούνται και ως χώροι άθλησης.

Τέλος, ο δήμαρχος Αμαρουσίου προανήγγειλε ότι στις 17 Νοεμβρίου 2016 θα πραγματοποιηθεί η τελετή βράβευσης τω επιτυχόντων στα ΑΕΙ και ΤΕΙ.

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν οι διευθυντές/ ντριες: 1ου Γυμνασίου Δήμητρα Χατζέλη, 2ου Γυμνασίου Κωνσταντίνος Δημουλάς, 3ου Γυμνασίου Γεώργιος Βλάχος, 4ου Γυμνασίου Αγγελική Σταματούρου, 6ου Γυμνασίου Ελένη Λάλου, 8ου Γυμνασίου Αντώνης Γωνιαδάκης. Επίσης από το 5ο Γυμνάσιο η υποδιευθύντρια Μαρία Βουτσά, ενώ εκ μέρους του 7ου Γυμνασίου και του Πειραματικού Αναβρύτων τα φάρμακα παρέλαβαν καθηγητές των σχολείων.

Επίσης οι διευθυντές/ ντριες των Λυκείων: 1ου Λυκείου Στέλλα Καφούρου, 2ου Λυκείου Χρυσάνθη Μπρη, 3ου Λυκείου Φωτεινή-Μαρία Αναστασίου, 4ου Λυκείου Γεώργιος Μπάριαμης, 5ου Λυκείου Λητώ Μάρθαρη, 9ου Λυκείου Νικόλαος Δαμιανός, ΕΠΑΛ Αναβρύτων Ευτέρπη-Δήμητρα Σωτηροπούλου, 1ου ΕΠΑΛ Θεόδωρος Καρλαύτης, 2ου ΕΠΑΛ Στέφανος Κεσκινίδης, 3ου ΕΠΑΛ Ευάγγελος Αρώνης, 3ου ΕΚ Αναστασία Μακελλαράκη. Παραβρέθηκε, επίσης, ο υποδιευθυντής του 8ου Λυκείου Γεώργιος Γιαννίτσας, ενώ εκ μέρους του 6ου Λυκείου και του Πειραματικού Αναβρύτων τα φάρμακα παρέλαβαν καθηγητές του σχολείου.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet