Το Πολύδροσο γιόρτασε τα 90 χρόνια από την ίδρυση της Ενορίας Αγ. Αθανασίου
Κοινωνία

Το Πολύδροσο γιόρτασε τα 90 χρόνια από την ίδρυση της Ενορίας Αγ. Αθανασίου

Τα 90 χρόνια από την ίδρυση της Ενορίας του Αγίου Αθανασίου Πολυδρόσου γιορτάστηκαν την Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2016, παρόντος του δημάρχου Αμαρουσίου Γιώργου Πατούλη.

Την επετειακή εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο πρωτοσύγκελος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, π. Συμεών, ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Νίκος Φίλης, ο Μαρουσιώτης αρεοπαγίτης Νικόλαος Πέππας, ο πρώην δήμαρχος Χαλανδρίου Γιώργος Κουράσης, η πρόεδρος του ΟΚΟΙΠΑΔΑ Δήμου Αμαρουσίου Ελένη Λέκκα-Καλαντζάκη, διευθυντές σχολείων, καθηγητές και πλήθος κόσμου.

Στον χαιρετισμό  του ο δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης υπογράμμισε ότι η Ενορία του Πολυδρόσου έχει τη δική της μακρά ιστορία, που ξεκινά το 1926, όταν Μικρασιάτες πρόσφυγες έχτισαν το πρώτο εκκλησάκι του Αγίου Αθανασίου.

Παράλληλα, ευχαρίστησε όλους τους ενορίτες και τους φίλους της Ενορίας για την προσφορά τους στον Ιερό Ναό, καθώς και τα μέλη της Νεανικής Εστίας και υποσχέθηκε ότι θα είναι αρωγός στην πνευματική και πολιτιστική κυψέλη του Πολυδρόσου.

Ο προϊστάμενος του Ι.Ν. πρωτοπρεσβύτερος π. Λάμπρος Ανδρεάκης μαζί με το εκκλησιαστικό συμβούλιο ευχήθηκαν στον κ. Πατούλη υγεία, δύναμη, μακροημέρευση, και, όπως ανέφεραν, «να είναι πάντοτε συνεργός στο πολύπτυχο έργο της Ενορίας, που είναι ποιμαντικό, φιλανθρωπικό και πολιτιστικό».

Την εκδήλωση διάνθισαν με χορούς και τραγούδια τα μέλη της Νεανικής Εστίας, ενώ τιμήθηκαν με ξεχωριστό έπαινο οι 35 κυρίες που μαγειρεύουν στο συσσίτιο της Ενορίας.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet