Ο ΣΠΑΠ μετείχε στην κατάσβεση της πυρκαγιάς στο Κτήμα Βορρέ
Αυτοδιοίκηση

Ο ΣΠΑΠ μετείχε στην κατάσβεση της πυρκαγιάς στο Κτήμα Βορρέ

Έγκαιρη και ακαριαία ήταν επέμβαση του Πυροσβεστικού Σώματος, του Δήμου Αμαρουσίου και του ΣΠΑΠ (Σύνδεσμος Δήμων για την Προστασία και Ανάπλαση του Πεντελικού) με αποτέλεσμα να αποτραπεί η εξάπλωση πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε χθες, Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2016, σε αποθήκη επί της οδού Σαπφούς, εντός του κτήματος Βορρέ στο Μαρούσι.

Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχείρησε το Πυροσβεστικό Σώμα με 15 πυροσβέστες και πέντε οχήματα, τα οποία ενισχύθηκαν από εθελοντές, εργαζομένους και δύο οχήματα του ΣΠΑΠ, τρία οχήματα και εργαζομένους του Δήμου Αμαρουσίου και την Εθελοντική Ομάδα της Εκάλης.

Στον τόπο της πυρκαγιάς βρέθηκαν ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Αμαρουσίου Επαμεινώνδας Κατσιγιάννης, καθώς και ο δημοτικός σύμβουλος Πεντέλης Δημήτρης Σταυρόπουλος.

Ο πρόεδρος του ΣΠΑΠ και γενικός γραμματέας του Εποπτικού Συμβουλίου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος, Βλάσσης Σιώμος έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Για άλλη μία φορά αποδεικνύεται ότι η επιφυλακή είναι αναγκαία ανεξάρτητα από τις καιρικές συνθήκες.  Μία απροσεξία σε εργασίες ηλεκτροκόλλησης ήταν αρκετή για να απειληθεί μία περιοχή του Αμαρουσίου μέσα στον οικιστικό ιστό της πόλης. Εργαζόμενοι, εθελοντές και οχήματα του ΣΠΑΠ έφθασαν έγκαιρα για να συνδράμουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το Πυροσβεστικό Σώμα και τον Δήμο Αμαρουσίου.

»Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στους άνδρες του Πυροσβεστικού Σώματος, όπως και στους εργαζομένους και εθελοντές του Δήμου Αμαρουσίου, του ΣΠΑΠ και της Εθελοντικής Ομάδας Εκάλης για την επιτυχή προσπάθεια που κατέβαλαν. Ο ΣΠΑΠ θα συνεχίσει να βοηθά σε κάθε προσπάθεια διάσωσης του δασικού μας πλούτου. Η επιφυλακή μας συνεχίζεται απρόσκοπτη μέχρι το πέρας της αντιπυρικής περιόδου ώστε να είμαστε έτοιμοι να συνδράμουμε σε κάθε δύσκολη περίσταση».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet