Για τη μη βίαιη επικοινωνία ενημερώθηκαν σπουδαστές του ΑΛΠ Αμαρουσίου
Κοινωνία

Για τη μη βίαιη επικοινωνία ενημερώθηκαν σπουδαστές του ΑΛΠ Αμαρουσίου

Σε 200 και πλέον συμμετέχοντες που παρακολούθησαν τον κύκλο επικοινωνίας του Ανοικτού Λαϊκού Πανεπιστημίου με θέμα «Μη βίαιη Επικοινωνία», μίλησε, στο δημαρχείο Αμαρουσίου, ο μηχανικός, εκπαιδευτής, blogger Νικόλας Νημάς.

Οι παρευρισκόμενοι παρακολούθησαν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον το πώς μπορούμε να οδηγηθούμε σε μια αποτελεσματική επικοινωνία χωρίς βία, εκβιασμούς και συναισθηματικούς εξαναγκασμούς.

Όπως σημειώθηκε στη διάλεξη, «η μη βίαιη επικοινωνία αποτελεί μια νέα διάσταση και έναν διαφορετικό τρόπο αντίληψης, συμπεριφοράς ώστε να οδηγηθούμε σε αρμονικές σχέσεις και να νιώσουμε ελεύθεροι. Ο δρόμος για την αποτελεσματική επικοινωνία είναι δύσκολος και απαιτεί προϋποθέσεις όπως την αυτογνωσία, την εκβάθυνση στο εγώ μας και στη σχέση με τους άλλους. Αν μιλήσουμε τη γλωσσά της μη βίαιης επικοινωνίας θα καταφέρουμε να έλθουμε πιο κοντά με τους ανθρώπους, να δείχνουμε τα συναισθήματά μας χωρίς εκνευρισμούς αλλά και χωρίς να μετανιώνουμε για ότι είπαμε».

Ο δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης αναφερόμενος σε αυτήν τη σημαντική διάλεξη τόνισε ότι «κάθε μορφή βίας είναι καταδικαστέα από όπου και αν προέρχεται αφού έχει ως στόχο να περιορίζει κάθε έννοια ελευθερίας». Παράλληλα, επισήμανε τη σπουδαιότητα του θέματος, καθώς «η μη βίαιη επικοινωνία είναι μια διαδικασία που μας βοηθά να αντιληφθούμε, να εντοπίσουμε και να διαχειριστούμε τη βία που δεχόμαστε και ασκούμε καθημερινά, τόσο από και προς τους άλλους όσο και προς τον εαυτό μας. Ο σκοπός της είναι σταδιακά να μας απελευθερώσει συναισθηματικά, έτσι ώστε να μπορούμε να ζήσουμε πέρα από την ενοχή, τη ντροπή και το φόβο. Η διαδικασία αυτή εστιάζει στις βαθύτερες ανάγκες μας και τα συναισθήματα που βιώνουμε ανά πάσα στιγμή κι έτσι μας βοηθά να συνυπάρχουμε με τους άλλους με τρόπο που κάνει τη ζωή πιο όμορφη για όλους».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet