Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα ΑμεΑ πραγματοποιήθηκε στο Μαρούσι
Κοινωνία

Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα ΑμεΑ πραγματοποιήθηκε στο Μαρούσι

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία, πραγματοποιήθηκε εκδήλωση αφιερωμένη στην ένταξη και την επαγγελματική αποκατάσταση των ανθρώπων αυτών, καθώς και στην καθημερινότητα που βιώνουν στη σύγχρονη ελληνική πόλη, μέσα από τοποθετήσεις ειδικών επιστημόνων, αλλά και την προβολή της ταινίας «Θα βγάλω Φτερά».

Εκπροσωπώντας τον δήμαρχο Αμαρουσίου Γιώργο Πατούλη, ο οποίος βρισκόταν στο Συνέδριο της ΚΕΔΕ στη Θεσσαλονίκη, εκπροσώπησε η αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Αθλητισμού Ρένα Χαλιώτη, σημείωσε:
«Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα, τιμούμε τον αγώνα των Ατόμων με Αναπηρία και το μεγαλείο της ψυχής τους στον φιλόξενο χώρο του δημαρχείου μας. Όπως γνωρίζετε, είμαστε έμπρακτα κοντά σας όλα αυτά τα χρόνια και θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε την προσπάθεια και τα δίκαια αιτήματά σας. Από κοινού θα διεκδικήσουμε από την Πολιτεία μία καλύτερη και ποιοτικότερη ζωή. Είναι αδιανόητο μία χώρα μέλος της Ε.Ε. όπως η Ελλάδα να μην μπορεί να διασφαλίσει την ισότιμη συμμετοχή των ατόμων με αναπηρία στο κοινωνικό ιστό».

Η ειδική παιδαγωγός – ψυχολόγος Κατερίνα Φίλη ανέπτυξε το θέμα της ένταξης και της επαγγελματικής αποκατάστασής τους, ενώ στη διάρκεια της εκδήλωσης προβλήθηκε η ταινία «Θα βγάλω Φτερά » που προλόγισε η σκηνοθέτης Αννέτα Παπαθανασίου. Η ταινία που έχει αποσπάσει το 2ο βραβείο καλύτερου ντοκιμαντέρ στο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης (2004), περιγράφει με αμεσότητα την καθημερινότητα στη σύγχρονη ελληνική πόλη μιας παρέας ανθρώπων με κινητικά προβλήματα.

Στον χώρο φιλοξενήθηκε έκθεση των καταρτιζομένων στα εργαστήρια του Σικιαριδείου Ιδρύματος.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet