Σωμ. Εργαζομένων: Να αποτρέψουμε τις απολύσεις στο ΚΔΑΠ – ΜΕΑ
Κοινωνία

Σωμ. Εργαζομένων: Να αποτρέψουμε τις απολύσεις στο ΚΔΑΠ – ΜΕΑ

Με δυναμική παρουσία στη σημερινή (15/12) συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αμαρουσίου προειδοποιεί το Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Αμαρουσίου με αφορμή το 24ο θέμα (Έγκριση απόφασης Δ.Σ. του Νομικού Προσώπου «Οργανισμός Κοινωνικής Πολιτικής & Αλληλεγγύης Δήμου Αμαρουσίου «Αμαρυσία Άρτεμις» (ΟΚΟΙΠΑΔΑ) περί μη ανανέωσης συμβάσεων προσωπικού ΙΔΟΧ για τη δομή του ΚΔΑΠ- ΜΕΑ στο πλαίσιο του Προγράμματος «Εναρμόνιση Οικογενειακής & Επαγγελματικής Ζωής»).

Το Σωματείο κατηγορεί τη διοίκηση του δημάρχου Γιώργου Πατούλη για «αντεργατική πολιτική» που «πετά στον δρόμο» τους εργαζόμενους στη συγκεκριμένη δομή, αλλά και τα ΑΜΕΑ.

Ειδικότερα, στην ανακοίνωση που εξέδωσε το Σωματείο αναφέρει:

Για ακόμα μια φορά η Διοίκηση Πατούλη δείχνει την αντεργατική πολιτικής της. Σήμερα, στο Δημοτικό Συμβούλιο φέρνει ως θέμα την απόλυση των συναδέλφων ΙΔΟΧ μέσα από το πρόγραμμα Εναρμόνισης της Οικογενειακής Ζωής, που δουλεύουν στα ΚΔΑΠ-ΑΜΕΑ. Όπως μαθαίνουμε, η απόφαση πάρθηκε μέσα από διαδικασίες fast track προκειμένου να μην ενημερωθούν οι εργαζόμενοι, αλλά και να αποσιωπηθούν οι αντιδράσεις.

Όμως είναι βαθιά γελασμένοι αν νομίζουν ότι με τέτοιους χειρισμούς θα γλυτώσουν. Ο λαός του Αμαρουσίου και θα ενημερωθεί αλλά και θα τους καταδικάσει.

Αυτοί που υποτίθεται είναι ευαίσθητοι, που βγαίνουν στα κανάλια δηλώνοντας την ευαισθησία τους για τα άτομα με ειδικές ανάγκες, αλλά και για τους εργαζόμενους, δηλώνουν ότι απολύουν τους υπαλλήλους που ασχολούνται και εργάζονται για τα  ΑΜΕΑ.

Η απόφαση της διοίκησης του Δήμου να κλείσει τα ΚΔΑΠ-ΑΜΕΑ και να πετάξει παραμονές Χριστουγέννων τους εργαζόμενους, αλλά και τα ΑΜΕΑ, στον δρόμο μόνο τυχαία δεν είναι. Είναι μια απόφαση που ετοιμάζουν συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, Ευρωπαϊκή Ένωση, μαζί με την πλειοψηφία των δημάρχων. Είναι η ίδια πολιτική που θέλει να κλείνουν οι δήμαρχοι τις κοινωνικές δομές προκειμένου να τις χαρίσουν στο άμεσο μέλλον στα χέρια των ιδιωτών.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους,  τους μαζικούς φορείς της πόλης, σήμερα το βράδυ στο Δημοτικό Συμβούλιο στις 18:30 να δώσουν δυναμικό παρών ώστε να αναγκάσουμε τη διοίκηση να μην κουβεντιάσει το συγκεκριμένο θέμα.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet