Σωμ. Εργαζομένων: “Ραντεβού” στο δημαρχείο κατά των ιδιωτικοποιήσεων
Κοινωνία

Σωμ. Εργαζομένων: “Ραντεβού” στο δημαρχείο κατά των ιδιωτικοποιήσεων

Κατά της επικείμενης ιδιωτικοποίησης της φύλαξης εγκαταστάσεων του Δήμου Αμαρουσίου τίθεται το Σωματείο Εργαζομένων, το οποίο καλεί όλους να παραστούν μαζικά στη συνεδρίση της Οικονομικής Επιτροπής που θα συζητήσει το συγκεκριμένο θέμα, τη Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2015, στις 13:00, στο δημαρχείο της πόλης.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε το Σωματείο αναφέρει τα εξής:

Η διοίκηση του Δήμου Αμαρουσίου, πιστή στην πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά και παίρνοντας μαθήματα από την κυβέρνηση, συνεχίζει την αντεργατική πολιτική της και μέσα στα Χριστούγεννα φέρνει ως θέμα στην Οικονομική Επιτροπή  την κατακύρωση του διαγωνισμού για τη φύλαξη των εγκαταστάσεων του Δήμου.

Αποδεικνύεται για ακόμα μια φορά ότι κυβέρνηση και δήμαρχοι έχουν κοινούς στόχους και σκοπούς. Σκοπός τους να αφαιμάξουν ακόμα περισσότερο δικαιώματα και κατακτήσεις των εργαζόμενων και στόχος τους να διατηρήσουν ή ακόμα και να αυξήσουν την κερδοφορία των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων.

Είναι ψέματα ότι από τις επικείμενες ιδιωτικοποιήσεις οι δημότες δεν θα επιβαρυνθούν. Είναι ψέματα ότι μέσα από τις ιδιωτικοποιήσεις οι δημότες θα έχουν ποιοτικότερες υπηρεσίες.

Όπου και αν εφαρμόσθηκαν ιδιωτικοποιήσεις υπηρεσιών των Δήμων οι παρεχόμενες υπηρεσίες υποβαθμίστηκαν και οι δημότες καλέστηκαν να βάλουν το χέρι στη τσέπη ακόμα πιο βαθιά.

Βέβαια τεράστιες ευθύνες έχει και το Διοικητικό Συμβούλιο του Εμπορικού Συλλόγου του Δήμου Αμαρουσίου το οποίο, αντί να απαιτήσει δωρεάν δημόσιες υπηρεσίες σε μια σειρά συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου και όχι μόνο, υπερασπίζεται τις ιδιωτικοποιήσεις υπηρεσιών του Δήμου.

Αυτοί είναι οι εκπρόσωποι των μικρομάγαζων και των μικροεμπόρων! Από τη μία δηλώνουν ότι δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους λόγω της οικονομικής κρίσης και από την άλλη, αντί να απαιτήσουν αυξημένες ποιοτικότερες δωρεάν υπηρεσίες, υποστηρίζουν τα επιχειρηματικά συμφέροντα των μεγαλοεπιχειρηματιών. 

Καλούμε τη διοίκηση του Δήμου να σταματήσει να συμπεριφέρεται ως μεσάζοντας των επιχειρηματικών συμφερόντων. Αντί ο δήμαρχος και πρόεδρος της ΚΕΔΕ να δίνει γραμμή και κατεύθυνση υπέρ των ιδιωτικοποιήσεων, να απαιτήσει την πρόσληψη ΜΟΝΙΜΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ, αλλά και τους ανάλογους πόρους από τον κρατικό προϋπολογισμό.    

Καλούμε όλους τους συναδέλφους, τους κατοίκους, τους μαζικούς φορείς να πάρουν μέρος μαζικά στην συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 21-12-2015 στις 13:00 στο δημαρχείο,  ώστε να μην επιτρέψουμε να συνεχιστεί το ξεπούλημα της συγκεκριμένης υπηρεσίας.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet