Συμβολική κατάληψη δημαρχείου Αμαρουσίου από τους εργαζόμενους
Κοινωνία

Συμβολική κατάληψη δημαρχείου Αμαρουσίου από τους εργαζόμενους

Σε συμβολική κατάληψη στο δημαρχείο Αμαρουσίου προχώρησε από νωρίς το πρωί της Πέμπτης 28 Ιανουαρίου 2016 το Σωματείο Εργαζομένων του Δήμου Αμαρουσίου, εκφράζοντας την αντίθεση του στα σχέδια της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ για το ασφαλιστικό.

Παράλληλα απηύθυναν κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στην απεργία στις 4 Φεβρουαρίου 2016. Στην Αθήνα η απεργιακή συγκέντρωση έχει οριστεί στις 10:30 π.μ. στην πλατεία Ομόνοιας.

Η Λαϊκή Επιτροπή Αμαρουσίου εξέφρασε την αλληλεγγύη της στους αγωνιζόμενους εργαζόμενους και, όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή της, «τα δίκαια αιτήματά τους», καθώς το ασφαλιστικό «κατακρεουργεί τα όποια ασφαλιστικά δικαιώματα έχουν απομείνει».

Από κοινού, Επιτροπή και Σωματείο, κάλεσαν τους εργαζόμενους να «απαιτήσουν να παρθεί πίσω ο νόμος-λαιμητόμος, να πληρώσει το κράτος και η μεγαλοεργοδοσία, που καταλήστευσαν τα Ταμεία, που τσακίζουν μισθούς και μεροκάματα, φέρνουν την ανεργία, ευθύνονται για την κρίση. Να απαιτήσουν Κοινωνική Ασφάλιση για όλους αποκλειστικά δημόσια και υποχρεωτική, δουλειά με δικαιώματα, ασφάλιση και αυξήσεις που να καλύπτουν τις ανάγκες των εργαζομένων, συλλογικές συμβάσεις, δημόσια δωρεάν Υγεία και Παιδεία για τους ίδιους και τα παιδιά τους».

Παράλληλα, πραγματοποιήθηκε από κοινού, το απόγευμα της Πέμπτης, εξόρμηση στον σταθμό του ΗΣΑΠ προκειμένου, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της Λαϊκής Επιτροπής, «να ενημερώσουν για τις θέσεις του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος για την Κοινωνική Ασφάλιση καθώς και για την ανάγκη αποφασιστικής οργάνωσης και κλιμάκωσης του αγώνα με αιχμή την πανελλαδική – πανεργατική απεργία στις 4 Φεβρουαρίου και τις απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ».

«Εργατιά μπροστά, μια φωνή και μια γροθιά» ήταν το μήνυμα που έστειλαν δεκάδες εργαζόμενοι που ήταν συγκεντρωμένοι στην είσοδο του κτηρίου. Καταγγέλλουν τα σχέδια της κυβέρνησης για το «ξήλωμα» της Κοινωνικής Ασφάλισης με συνθήματα όπως «Διαλύουν την Ασφάλιση και βγαίνουμε στον δρόμο πάρτε πίσω τον νόμο-λαιμητόμο», «Τα Ταμεία χτίστηκαν στων εργατών τις πλάτες, δεν τα παζαρεύουμε στους κεφαλαιοκράτες», «Αυτή η πολιτική η αντιλαϊκή, των μονοπωλίων είναι εντολή».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet