Τροποποίηση καταστατικού & κοπή πίτας στον Σύλλογο Αγίας Φιλοθέης
Κοινωνία

Τροποποίηση καταστατικού & κοπή πίτας στον Σύλλογο Αγίας Φιλοθέης

Στην τροποποίηση του καταστατικού του προχώρησε ο Εξωραϊστικός & Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίας Φιλοθέης Αμαρουσίου «Ο Άγιος Γεώργιος» κατά την Έκτακτη Γενική Συνέλευση των μελών του, που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2016 στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού Υπαπαντής του Κυρίου.

Η κυριότερη τροποποίηση αφορά στις προϋποθέσεις του εκλέγεσθαι στο Διοικητικό Συμβούλιο και στην Ελεγκτική Επιτροπή. Σύμφωνα με την τροποποίηση, δεν έχουν το δικαίωμα του εκλέγεσθαι στο Δ.Σ. του Συλλόγου και στην Ελεγκτική Επιτροπή οι δημοτικοί σύμβουλοι, τα μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων και οι υπάλληλοι, με οποιαδήποτε σχέση εργασίας, του Δήμου ή των νομικών προσώπων του Δήμου στον οποίο ανήκει διοικητικά η Αγία Φιλοθέη.

Επίσης δεν έχουν το δικαίωμα του εκλέγεσθαι στο Δ.Σ. του Συλλόγου και στην Ελεγκτική Επιτροπή όσοι συνδέονται με σύμβαση προμηθείας, εκτέλεσης δημοτικού έργου, παροχής υπηρεσιών, παραχώρησης δικαιώματος εκμετάλλευσης, δημοτικού έργου η δημοτικής υπηρεσίας, με τον Δήμο ή με τα νομικά πρόσωπα του Δήμου στον οποίο ανήκει διοικητικά η Αγία Φιλοθέη.

Μετά την Έκτακτη, ακολούθησε η Τακτική Γενική Συνέλευση των μελών του Συλλόγου κατά την οποία εγκρίθηκε ομόφωνα ο διοικητικός και ο οικονομικός απολογισμός του Δ.Σ.

Στον απολογισμό του Δ.Σ, επισημάνθηκε, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Συλλόγου, ο κίνδυνος περαιτέρω γκετοποίησης της Αγίας Φιλοθέης από τη δημιουργία πολεοδομικού κέντρου στο κτήμα Δηλαβέρη. Έγινε αναφορά στην αντίθεση του Συλλόγου στην απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αμαρουσίου για την άρση της απαλλοτρίωσης του μετοχίου της Αγίας Φιλοθέης πριν από την έκδοση τελεσίδικης απόφασης για το ιδιοκτησιακό.

Επίσης έγινε αναφορά, σύμφωνα με την ανακοίνωση, «στην εμμονή του Δήμου στη λειτουργία γιγαντιαίου σούπερ μάρκετ στο προάστιο καθώς και στην απογοητευτική επίδοση του Δήμου στην επίλυση των προβλημάτων που έχουν τεθεί από τον Σύλλογο και αφορούν θέματα οδικής ασφάλειας, πρασίνου, δημοτικού φωτισμού, καθαρισμού φρεατίων, οδοκαθαρισμού, εγκαταλελειμμένων οχημάτων, παρκαρίσματος κ.λπ.».

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Συλλόγου. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο δήμαρχος Αμαρουσίου, Γιώργος Πατούλης και ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας στο Δημοτικό Συμβούλιο Λευτέρης Μαγιάκης. Παρέστησαν επίσης οι δημοτικοί σύμβουλοι Κατερίνα Ψάλτη και Μαίρη Διακολιού.

Κατά τον χαιρετισμό του ο δήμαρχος  μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε -δίχως ωστόσο, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του Συλλόγου, να ενημερώσει για κάποια νεότερη εξέλιξη- στο χρονίζον θέμα της κατασκευής Γυμνασίου – Λυκείου στην  περιοχή. Σημειώνεται ότι ο Σύλλογος έχει ζητήσει από το 2011 συγκεκριμένα στοιχεία για τη διαδικασία υλοποίησης του έργου (α.π. εισερχομένου στον Δήμο 78489/27-10-2011) αλλά δεν έχει λάβει απάντηση).

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, «ο κ. Πατούλης αναφερόμενος στο θέμα του κτήματος Δηλαβέρη συνέχισε να υποστηρίζει τη δημιουργία πολεοδομικού κέντρου, όταν κατά του προεδρικού διατάγματος που επιτρέπει τη δημιουργία του πολεοδομικού κέντρου έχουν ασκήσει αίτηση ακύρωσης 516 κάτοικοι της Αγίας Φιλοθέης».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet