Τιμητική διάκριση από την Ελληνική Ομοσπονδία Ποδηλασίας στον Γ. Πατούλη
Κοινωνία

Τιμητική διάκριση από την Ελληνική Ομοσπονδία Ποδηλασίας στον Γ. Πατούλη

Τιμητική πλακέτα απένειμε στον δήμαρχο Αμαρουσίου, πρόεδρο της ΚΕΔΕ, Γιώργο Πατούλη, εκ μέρους της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Θανάσης Τερζής για την προσφορά του στην Ποδηλασία, στο πλαίσιο της ετήσιας εκδήλωσης βράβευσης αθλητών/ αθλητριών, που διακρίθηκαν το 2015 τόσο στον ελληνικό, όσο και στον διεθνή χώρο.

Το «παρών» στη βραδιά που ήταν αφιερωμένη στους πρωταγωνιστές της Ελληνικής Ποδηλασίας, στο πανέμορφο αμφιθέατρο της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, έδωσαν πολλοί πρωταθλητές και πρωταθλήτριες της ποδηλασίας, αλλά και επίσημοι από τον χώρο του αθλητισμού, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, της πολιτικής, καθώς και εκπρόσωποι των χορηγών της Ομοσπονδίας, με κεντρική παρουσιάστρια την αθλητική δημοσιογράφο Ζέτα Θεοδωρακοπούλου.

Ο δήμαρχος Αμαρουσίου, πρόεδρος της ΚΕΔΕ, στον χαιρετισμό του αναφέρθηκε στη διαχρονική συνεργασία του Δήμου με την Ε.Ο. Ποδηλασίας και εστίασε στην άψογη, όπως ανέφερε, συνεργασία του Δήμου Αμαρουσίου με την Ομοσπονδία στη διοργάνωση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Πίστας Νέων Ανδρών, Νέων, Γυναικών, Εφήβων και Νεανίδων. Αναφέρθηκε επίσης στις αθλητικές και κοινωνικές εκδηλώσεις του Δήμου με θέμα το ποδήλατο, τις θετικές επιπτώσεις του αθλήματος στην υγεία των κατοίκων και στη δημιουργία ποδηλατόδρομων στον Δήμο. Παράλληλα, κάλεσε τον δήμαρχο Νέου Ηρακλείου Νίκο Μπάμπαλο, που ήταν παρών στην εκδήλωση, να συνεργαστούν ως όμοροι Δήμοι με την Ομοσπονδία για τη διοργάνωση από κοινού ποδηλατικών δράσεων.

Την εκδήλωση άνοιξε ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας, Θανάσης Τερζής, ο οποίος έκανε μία ιστορική αναφορά στους μεγάλους αθλητές που διαχρονικά προσέφεραν και συνεχίζουν να προσφέρουν διακρίσεις στο άθλημα.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στις δύο μεγάλες διοργανώσεις που έκανε η Ομοσπονδία και τα οφέλη που αποκόμισε η ποδηλασία από το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Πίστας Νέων Ανδρών, Νέων Γυναικών, Εφήβων και Νεανίδων και το Βαλκανικό Πρωτάθλημα Ορεινής Ποδηλασίας, πού στέφθηκαν από απόλυτη οργανωτική επιτυχία.

Επίσης, έκανε αναφορά στα προβλήματα που αντιμετωπίζει το άθλημα λόγω περικοπής κρατικών κονδυλίων προς τον αθλητισμό με αποτέλεσμα τη δυσκολία διοργάνωσης ακόμα και των πρωταθλημάτων. Στο σημείο αυτό απευθύνθηκε προς τους εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και ζήτησε τη συνεργασία και συνδρομή τους, αναλαμβάνοντας μέρος του κόστους των διοργανώσεων και παράλληλα μπορούν, όπως ανέφερε, να προβάλουν τις περιοχές τους.

Στην συνέχεια τον λόγο πήρε ο πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Σπύρος Καπράλος που εστίασε στα προβλήματα πού βιώνει η ΕΟΕ μέσα στην ολυμπιακή χρονιά του Ρίο και στην προσπάθεια των αθλητών ποδηλασίας να προκριθούν στο Ρίο μέσα σε ένα πολύ δύσκολο οικονομικό περιβάλλον.

Ακολούθησε η διαδικασία των βραβεύσεων όλων των πρωταθλητών και πρωταθλητριών όλων των ηλικιακών κατηγοριών (από Μίνι έως και Μάστερς) όλων των αγωνισμάτων και ομαδικών αγωνισμάτων της χρονιάς του 2015 (56 βραβεύσεις σε σύνολο).

Στο πλαίσιο των τιμητικών διακρίσεων, η Ομοσπονδία απένειμε επίσης πλακέτες στον δήμαρχο Ν. Ηρακλείου Νίκο Μπάμπαλο, στον δημοσιογράφο του ΣΚΑΙ TV Δημήτρη Πιτταρά, αλλά και σε επιχειρήσεις, αναγνωρίζοντας την προσφορά, υποστήριξη  και βοήθειά τους στις διάφορες διοργανώσεις και εθνικές ομάδες της Ομοσπονδίας. Παράλληλα, τιμήθηκαν δύο μεγάλες δόξες της Ελληνικής Ποδηλασίας ο Πάρης Τσαφαντάκης και ο Κώστας Μητσάκης για την προσφορά τους στο άθλημα έως και σήμερα.

Ο δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης μαζί με τις θερμές ευχές του βράβευσε τον πρωταθλητή Ποδηλάτου Δρόμου Γιάννη Ταμουρίδη, ο οποίος έχει λάβει την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet