Στη Γ.Σ. & κοπή πίτας του Συλλόγου «Φίλοι του Δάσους Συγγρού» ο Γ. Πατούλης
Κοινωνία

Στη Γ.Σ. & κοπή πίτας του Συλλόγου «Φίλοι του Δάσους Συγγρού» ο Γ. Πατούλης

Με τη συμμετοχή πολλών φίλων και μελών του Συλλόγου «Οι Φίλοι του Δάσους Συγγρού» πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη ετήσια Γενική Συνέλευση  και η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Συλλόγου, παρουσία του δημάρχου Αμαρουσίου Γιώργου Πατούλη.

Στον χαιρετισμό του ο δήμαρχος Αμαρουσίου ευχήθηκε σε όλους τους παριστάμενους μία καλή και δημιουργική χρονιά με υγεία, εξαίροντας τη σημαντική προσφορά του Συλλόγου στη συντήρηση και προστασία του Δάσους, αλλά και στην υποστήριξη του Κληροδοτήματος της Ιφιγένειας Συγγρού.

Επίσης, μεταξύ του Συλλόγου και του Δήμου Αμαρουσίου έχει αναπτυχθεί, όπως ανέφερε, αγαστή συνεργασία και εξέφρασε τη διαβεβαίωση ότι «και στο μέλλον θα συνεχισθεί η από κοινού προσπάθεια για την προστασία του περιβάλλοντος».

Από την πλευρά της η πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Χρυσάνθη Θεοδωρακοπούλου εξέφρασε προς τον δήμαρχο Αμαρουσίου εκ μέρους του Συλλόγου τις ευχαριστίες της για την εποικοδομητική συνεργασία, υπογραμμίζοντας ότι «ο δήμαρχος είναι ο “προστάτης” του Δάσους και του Κληροδοτήματος και ένας ανεκτίμητος φίλος του Συλλόγου, έτσι ώστε όλοι εμείς να νιώθουμε εφησυχασμένοι και να διαθέτουμε τον χρόνο μας σε εποικοδομητικές εργασίες στο Δάσος, οι οποίες μας δίνουν χαρά».

Η πρόεδρος του Συλλόγου στην ομιλία της αναφέρθηκε στις δραστηριότητες του 2015 που εκφράζονται, σύμφωνα με ανακοίνωση του Συλλόγου, μέσα από τέσσερις πυλώνες: την Προστασία, την Ενημέρωση, την Εκπαίδευση και την Ανάδειξη και μέσω αυτών «οι Φίλοι του Δάσους Συγγρού» εκπληρώνουν  τους περιβαλλοντικούς τους στόχους. Έδωσε έμφαση στα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Ινστιτούτο Γεωργικών Ερευνών (ΙΓΕ) με τη συχνή αλλαγή των προέδρων του και ευχήθηκε γρήγορα να «ξαναβρεί τον βηματισμό του προς όφελος και του Κληροδοτήματος και του Δάσους». «Είναι αναγκαίο τα έργα που έχουμε δρομολογήσει να υλοποιηθούν απρόσκοπτα  και η ανασύσταση της Γεωργικής Βιβλιοθήκης που ξεκίνησε το 2013, ευχή όλων μας είναι, να ολοκληρωθεί το 2016» είπε χαρακτηριστικά.

Με χαρά αναφέρθηκε και στο νέο έργο του Συλλόγου. Τον καθαρισμό και των δύο λιμνών του κληροδοτήματος. Έχουν καθαριστεί εσωτερικά και εξωτερικά ενώ σύντομα θα ολοκληρωθεί η περίφραξη και η εσωτερική τους συντήρηση.

Ο διευθυντής του ΙΓΕ Γεώργιος Μπαλωτής, στον σύντομο χαιρετισμό του ευχαρίστησε τον Σύλλογο για την καλή συνεργασία που έχει με το ΙΓΕ. Τόνισε πως οι εργασίες για τη Γεωργική Βιβλιοθήκη συνεχίζονται με έντονους ρυθμούς, ενώ συμφώνησε πως η μη σταθερή κατάσταση της ηγεσίας του ΙΓΕ έχει προκαλέσει πολλά προβλήματα και καθυστερήσεις σε ό,τι αφορά στην υλοποίηση του έργου.

Στις αρχαιρεσίες που ακολούθησαν η κα Χρυσάνθη Θεοδωρακοπούλου επανεξελέγη πρόεδρος του Συλλόγου για την επόμενη τριετία.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet