Να συγκληθεί Δ.Σ. για τα ανοιχτά κέντρα φιλοξενίας ζητεί ο Λ. Μαγιάκης
Κοινωνία

Να συγκληθεί Δ.Σ. για τα ανοιχτά κέντρα φιλοξενίας ζητεί ο Λ. Μαγιάκης

Να συγκαλέσει άμεσα συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου καλεί τη διοίκηση Αμαρουσίου ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Λευτέρης Μαγιάκης με αφορμή σχέδιο της κυβέρνησης να δημιουργηθούν ανοιχτά κέντρα φιλοξενίας στους δήμους της Αττικής.

Ακολουθεί η σχετική ανακοίνωση του επικεφαλής της παράταξης Ενότητα Ανατροπή και Έργο για το Μαρούσι:

Το προσφυγικό από ανθρωπιστικό μετατρέπεται ραγδαία σε γεωπολιτικό. Η εμπλοκή του ΝΑΤΟ, η κλιμάκωση των επιχειρήσεων στη Συρία, το κλείσιμο των βόρειων συνόρων της χώρας μας, οι απειλές για αποπομπή της από τη συνθήκη Σένγκεν, δεν αφήνουν περιθώρια παρερμηνειών.

Οι Δήμοι της Αττικής καλούνται να δημιουργήσουν άμεσα ανοιχτές δομές φιλοξενίας για 10 – 15 χιλιάδες πρόσφυγες. Οι τοπικές κοινωνίες δεν έχουν προετοιμαστεί. Οι χώροι δεν έχουν ακόμα βρεθεί. Η χρηματοδότηση των Δήμων για παρόμοιες δράσεις δεν έχει εξασφαλισθεί.

Επειδή δεν υπάρχουν και πολλά περιθώρια για άσκηση μικροπολιτικών από τους δημάρχους και τα Δημοτικά Συμβούλια καλούμε τη δημοτική Αρχή Αμαρουσίου να συγκαλέσει μέσα στην εβδομάδα έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο προκειμένου να ενημερωθεί το Σώμα και να συζητήσει για την αντιμετώπιση της κατάστασης.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet