Επανέρχεται ο Δήμος για το σημείο – “καρμανιόλα” της Λ. Κηφισιάς
Κοινωνία

Επανέρχεται ο Δήμος για το σημείο – “καρμανιόλα” της Λ. Κηφισιάς

Την παρέμβαση της Περιφέρειας Αττικής ζητεί κατ’ επανάληψη, με νέο έγγραφό του, ο Δήμος Αμαρουσίου σχετικά με τη λήψη όλων των απαραίτητων μέτρων για τη διασφάλιση της απρόσκοπτης και ασφαλούς διεξαγωγής της κυκλοφορίας στη συμβολή της Λεωφόρου Κηφισιάς και της οδού Βασ. Σοφίας, έναντι του δάσους Συγγρού (κόμβος τριγωνικού σχήματος, με τοποθετημένο άγαλμα επ’ αυτού), καθώς η ευθύνη αποτελεί αποκλειστική αρμοδιότητά της.

“Το συγκεκριμένο σημείο επί της Λεωφόρου Κηφισιάς όχι μόνο αποτελεί εστία πρόκλησης σοβαρών, ακόμη και θανατηφόρων ατυχημάτων για τους διερχόμενους οδηγούς, λόγω της κλίσης του δρόμου, της ολισθηρότητας και της μειωμένης ορατότητας, αλλά και πηγή διακινδύνευσης για τη σωματική ακεραιότητα των διερχόμενων πεζών”, αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Ως εκ τούτου ο Δήμος Αμαρουσίου ζητεί από την Περιφέρεια να αναλάβει τις ευθύνες της και να εγγυηθεί τη διασφάλιση της ασφαλούς διέλευσης οχημάτων και πεζών, όχι μόνο μέσω της τακτικής συντήρησης και καθαρισμού της Λεωφόρου, αλλά και μέσω της αποκατάστασης των βλαβών του οδοστρώματος και των στοιχείων ασφάλειας της οδού, με την τοποθέτηση στηθαίων, νησίδων ασφαλείας, σήμανσης, προστατευτικών μπαρών ασφαλείας, καθώς και κάθε ενδεδειγμένου μέτρου προς αυτή την κατεύθυνση.

Επιπλέον ζητεί να αναλάβει την αποκατάσταση του αγάλματος ιδιαίτερης καλλιτεχνικής αξίας του καλλιτέχνη Γ. Παρμακέλη, το οποίο αποτελεί ένα από τα διαχρονικά τοπόσημα της πόλης και το οποίο έχει υποστεί σημαντικές φθορές εξαιτίας των επανειλημμένων τροχαίων ατυχημάτων.

Για μια ακόμη φορά, ο Δήμος Αμαρουσίου αναμένοντας την έμπρακτη ευαισθητοποίηση από την πλευρά της Περιφέρειας, την καλεί να προβεί σε όλες στις απαραίτητες ενέργειες, λαμβάνοντας τα προσήκοντα μέτρα ασφαλείας επί της Λεωφόρου Κηφισιάς, διαθέτοντας τα σχετικά κονδύλια για την αποτροπή νέων θανατηφόρων τροχαίων ατυχημάτων, αλλά και για την αποκατάσταση των γενομένων ζημιών.

Η επιστολή του Δήμου προς την Περιφέρεια

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet