Σε διαμαρτυρία για την Ειδική Αγωγή καλεί ο Σύλλ. Εκπ/κών Π.Ε. Αμαρουσίου
Κοινωνία

Σε διαμαρτυρία για την Ειδική Αγωγή καλεί ο Σύλλ. Εκπ/κών Π.Ε. Αμαρουσίου

Σε παράσταση διαμαρτυρίας για την Ειδική Αγωγή καλεί γονείς, συλλόγους και ενώσεις γονέων, εκπαιδευτικούς την Τετάρτη 16 Μαρτίου 2016, στις 14:30, στο υπουργείο Παιδείας.

Ακολουθεί η ανακοίνωση:

Το Δ.Σ. του Σύλλογου Εκπ/κών Π.Ε. Αμαρουσίου ανταποκρινόμενο στο κάλεσμα του Συλλόγου Εκπ/κών Π.Ε. Περιστερίου «Έλλη Αλεξίου» στη βάση της απόφασής του για την τροπολογία για την ειδική αγωγή και εκπαίδευση, που πρόσφατα έγινε νόμος του κράτους, στο πλαίσιο της αναγκαιότητας για οργάνωση της δράσης μας ενάντια στην υποβάθμιση των μορφωτικών δικαιωμάτων των μαθητών με ειδικές ανάγκες, ώστε να υπάρξει κινηματική απάντηση στους σχεδιασμούς του ΥΠΠΕΘ, συμμετέχει στην παράσταση διαμαρτυρίας – κινητοποίηση των Συλλόγων Εκπ/κών Π.Ε. της Αττικής και των Γονέων (την Τετάρτη 16 – 3 – 2016 στις 14:30 στο ΥΠΠΕΘ) καλώντας:

  • τους εκπαιδευτικούς του συλλόγου μας,
  • τους γονείς των μαθητών μας,
  • τις Ενώσεις Γονέων Αμαρουσίου, Κηφισιάς, Πεύκης και Μελισσίων,
  • τους συλλόγους Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αττικής και τις αντίστοιχες Ενώσεις Γονέων

ΣΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 16 ΜΑΡΤΙΟΥ 2016 στις 14:30 ΜΕ ΘΕΜΑ:

«Την κατάργηση της τροπολογίας που καταργεί στην ουσία τη λειτουργία των τμημάτων ένταξης, τη στελέχωση των Τ.Ε. που είναι ακόμα χωρίς εκπαιδευτικούς, την πλήρη ικανοποίηση του αιτήματος όλων των μαθητών που χρειάζονται παράλληλη στήριξη με τη χορήγηση δασκάλων και νηπιαγωγών παράλληλης στήριξης για καθένα παιδί που το έχει ανάγκη».

Καλούμε το ΥΠΠΕΘ να απαντήσει στα αιτήματα για: 

  • ΜΟΝΙΜΟΥΣ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΣΤΑΘΕΡΕΣ ΔΟΜΕΣ ΤΗΣ ΕΙΔΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
  • ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΤΑ ΜΟΡΦΩΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ

Το Δ.Σ. του  Συλλόγου Εκπ/κών Π.Ε. Αμαρουσίου εκτιμά ότι το ΥΠΠΕΘ ακολουθεί τις οδηγίες της Ε.Ε. που στοχεύουν στην πλήρη διάλυση  των δομών της ειδικής εκπαίδευσης, προβάλλοντας την «πλήρη ένταξη» μαθητών με αναπηρίες και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες στα γενικά σχολεία.

Ο υπουργός Παιδείας ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΩΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ με το ξήλωμα της ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης, στοχοποιώντας σε αυτή τη φάση τα Τμήματα Ένταξης, και τη μειοψηφία των μαθητών με αναπηρία που καταφέρνουν να επιβιώνουν σε δημόσιες και δωρεάν δομές ειδικής αγωγής και επιδιώκει τη μείωση του κρατικού κόστους για την εκπαίδευσή τους. Το ΥΠ.Π.Ε.Θ. υλοποιεί δεσμεύσεις προηγούμενων κυβερνήσεων και προετοιμάζει το έδαφος για νέο χορό προγραμμάτων ΕΣΠΑ στο όνομα της συνεκπαίδευσης. Αλλάζει εντελώς το χαρακτήρα και τον προσανατολισμό των τμημάτων ένταξης, αφού χρεώνει στους εκπαιδευτικούς που υπηρετούν τη δομή αυτή ρόλο «μερικής απασχόλησης» παράλληλης στήριξης μειωμένου αριθμού μαθητών σε κάθε σχολική μονάδα. Μειώνει τον εκπαιδευτικό χρόνο και τις στοχευμένες εκπαιδευτικές παρεμβάσεις που αντιστοιχούν σε κάθε μαθητή που ανήκει στο δυναμικό του τμήματος ένταξης. Η τροπολογία ακολουθεί τον «εξορθολογισμό του κόστους της εκπαίδευσης», αλλά και στη στρατηγική της Ε. Ε. για «πλήρη ένταξη». Σε έναν τομέα (ειδικά αγωγή)  που οι δομές και το προσωπικό είναι ελάχιστα, ΠΙΣΩ από τις πραγματικές ανάγκες, κλείνει Τμήματα Ένταξης όταν και αυτά που λειτουργούν δεν επαρκούν.

ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ Η ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ.

Άμεση ίδρυση και επέκταση των Τμημάτων Ένταξης με άμεσους μόνιμους διορισμούς.

Για το Δ.Σ. 

Ο πρόεδρος                                       Ο γραμματέας

Δ. Πολυχρονιάδης               Γ. Κοκκινομηλιώτης

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet