Σύλλ. Εκπ/κών Π.Ε. Αμαρουσίου: Kαλοδεχούμενα τα παιδιά προσφύγων
Κοινωνία

Σύλλ. Εκπ/κών Π.Ε. Αμαρουσίου: Kαλοδεχούμενα τα παιδιά προσφύγων

Την ένταξη των παιδιών προσφύγων – μεταναστών στα δημόσια ελληνικά σχολεία ζητεί από το υπουργείο Παιδείας ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Αμαρουσίου, καθώς και την πρόσληψη αναπληρωτών εκπαιδευτικών τώρα και την πραγματοποίηση μόνιμων διορισμών για τον σκοπό αυτό την επόμενη εκπαιδευτική χρονιά.

Ακολουθεί η ανακοίνωση του Συλλόγου:

Kαλοδεχούμενοι οι πρόσφυγες και τα παιδιά τους στα σχολεία

Οι εκπαιδευτικοί, από την πρώτη στιγμή σταθήκαμε αλληλέγγυοι με οργάνωση της βοήθειας προς τους πρόσφυγες, με συζητήσεις και κινητοποιήσεις κατά των απελάσεων, των φραχτών, των στρατοπέδων συγκέντρωσης και της Φρόντεξ.

To εκπαιδευτικό – λαϊκό κίνημα ως αναπόσπαστο τμήμα του εργατικού κινήματος παλεύει ενάντια σε παλιά και νέα μνημόνια.

Όλοι εμείς που:

  • διαδηλώνουμε κατά της Ε.Ε. – φρούριο στις 19 Μάρτη του 2016 στις 15:00 στην Ομόνοια,
  • παλεύουμε για τη νομιμοποίηση των μεταναστών, άσυλο και στέγη για τους πρόσφυγες, ιθαγένεια για όλα τα παιδιά, χωρίς αποκλεισμούς (Γιατί η προσφυγιά και η μετανάστευση προς την Ελλάδα και τις υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης είναι αποτέλεσμα της φτώχειας και της ασφυξίας που προκάλεσαν στον Τρίτο Κόσμο οι πολιτικές του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας, των σφαγών, των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων και πολέμων, ιδιαίτερα στη Μέση Ανατολή από ΝΑΤΟ, Ε.Ε. και Ρωσία και τη διευκόλυνση από την κυβέρνηση της παρουσίας του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο.),
  • παλεύουμε για ένα σχολείο που να χωράει όλα τα παιδιά και όλη τη γνώση, με τη λήψη ειδικών αντισταθμιστικών εκπαιδευτικών μέτρων για τα παιδιά των μεταναστών.

Είναι ώρα να περάσουμε στο επόμενο βήμα.

Ανοιχτά σύνορα – ανοιχτά σχολεία. Αυτό σημαίνει ότι τα παιδιά των προσφύγων έχουν τη δυνατότητα τώρα να γραφούν στα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, χωρίς κανένα διαδικαστικό και γραφειοκρατικό εμπόδιο, όπως κάναμε τη δεκαετία του 1990.

Με βάση όλα τα παραπάνω το Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπ/κών Π.Ε. Αμαρουσίου αποφασίζει:

Απαιτούμε από το ΥΠΠΕΘ τη δημιουργία τμημάτων υποδοχής (εκμάθησης της ελληνικής γλώσσας) γι΄ αυτά τα παιδιά, την πρόσληψη αναπληρωτών εκπαιδευτικών τώρα και μόνιμους διορισμούς για την επόμενη εκπαιδευτική χρονιά.

Καλούμε τους Συλλόγους Εκπ/κών Π.Ε. και τις ΕΛΜΕ, τη ΔΟΕ και την ΟΛΜΕ να πάρουν πρωτοβουλίες προς την κατεύθυνση αυτή και να οργανώσουμε δυναμικές κινητοποιήσεις ώστε να επιβάλλουμε τις προσλήψεις, τη χρηματοδότηση της Δημόσιας Παιδείας και την ένταξη των παιδιών των προσφύγων – μεταναστών  στη Δημόσια Εκπαίδευση.

Για το Δ.Σ. 

Ο πρόεδρος                                                Ο γραμματέας

Δ. Πολυχρονιάδης                         Γ. Κοκκινομηλιώτης

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet