Σημαντικές γυναικείες μορφές & την «αφανή» γυναίκα τίμησε ο Δήμος Αμαρουσίου
Κοινωνία

Σημαντικές γυναικείες μορφές & την «αφανή» γυναίκα τίμησε ο Δήμος Αμαρουσίου

Στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου ο Δήμος Αμαρουσίου γιόρτασε, παρουσία του δημάρχου, προέδρου της ΚΕΔΕ, Γιώργου Πατούλη, την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, σε μία αφιερωματική εκδήλωση τόσο για τις γυναίκες που διαδραμάτισαν πρωτεύοντα ρόλο στην πολιτική, κοινωνική και καλλιτεχνική ζωή της χώρας μας, αλλά και διεθνώς, όσο και για τις αφανείς γυναικείες μορφές που δίνουν καθημερινά με επιτυχία  τον αγώνα της καθημερινότητας.

Για τη διαχρονική προσφορά της γυναίκας μίλησε η φιλόλογος τ. λυκειάρχης Μαριάννα Μήλλα σε ομιλία με θέμα «Η Γυναίκα διαχρονικά σύμβολο δημιουργίας και ανάπτυξης».

Ο δήμαρχος Αμαρουσίου χαιρετίζοντας την εκδήλωση ανέφερε ότι «τόσο ο ίδιος προσωπικά, όσο και η διοίκηση του Δήμου τιμούν την Ημέρα της Γυναίκας με τριήμερες εκδηλώσεις, ως μία μικρή ένδειξη αναγνώρισης της πολυσήμαντης προσφοράς της στην κοινωνία». «Σήμερα», τόνισε, «τελευταία και σημαντική ημέρα του αφιερώματος μας, μία  πολύτιμη γυναικεία μορφή, η συμπολίτισσα μας  Μαρουσιώτισσα, η κα Μαριάννα Μήλλα αναφέρθηκε με γλαφυρό, αλλά λακωνικό ύφος στη γυναίκα διαχρονικά, ενώ στα video walls βλέπουμε σημαντικές γυναικείες μορφές. Όμως, υπάρχει και η αφανής γυναίκα, μάνα, σύζυγος, κόρη, αδελφή, που δίνει καθημερινά τον αγώνα της στο σπίτι, στην εργασία ή όπου αλλού της έχει ανατεθεί με επιτυχία και αυταπάρνηση. Εύγε και σε αυτές τις άγνωστες γυναικείες μορφές». Επίσης ο κ. Πατούλης αναφέρθηκε στη δική του εκτίμηση στις γυναίκες συνεργάτες του και στην προώθηση άξιων γυναικών σε θέσεις ευθύνης στον Δήμο Αμαρουσίου.

Προσφέροντας ένα μπουκέτο λουλούδια στην ομιλήτρια της βραδιάς τη συνεχάρη, δίνοντας παράλληλα και τα εύσημα στη διπλωματούχο του Δημοτικού Ωδείου Δανάη Φιλιόγλου για την άριστη ερμηνεία της σε άριες, αλλά και στον καθηγητή του Δημοτικού Ωδείου Μανώλη Παπαγιάννη, που τη συνόδευσε στο πιάνο.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν επίσης η αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Αθλητισμού Ρένα Χαλιώτη που είχε και την ευθύνη του συντονισμού της βραδιάς, ο συντονιστής του έργου της διοίκησης Δημήτρης Καρλαύτης και οι δημοτικοί σύμβουλοι Επαμεινώνδας Κατσιγιάννης, Πέτρος Κόνιαρης, Ελένη Λέκκα και Δημήτρης Σμυρνής.

Στο τέλος της εκδήλωσης η Διεύθυνση Αθλητισμού και Πολιτισμού προσέφερε στους παριστάμενους γλυκά και αναψυκτικά.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet