Αλλιώς “διάβασαν” οι εργαζόμενοι τη συνάντηση με τον δήμαρχο
Κοινωνία

Αλλιώς “διάβασαν” οι εργαζόμενοι τη συνάντηση με τον δήμαρχο

Μια εντελώς διαφορετική εικόνα από αυτήν που παρουσίασε ο δημοτική Αρχή Αμαρουσίου, με επίσημη ανακοίνωσή του, για την πρόσφατη συνάντηση με τους εργαζόμενους του Δήμου (Τι απαντά ο Γ. Πατούλης στα προβλήματα του Σωματείου Εργαζομένων) παρουσιάζει, με δική της ανακοίνωση, η διοίκηση του Σωματείου. Σε αυτήν, οι εργαζόμενοι κατηγορούν, μεταξύ άλλων, τη διοίκηση του Δήμου ότι προσπαθεί “να ξεκάνει ό,τι έχει απομείνει από τα δικαιώματα και τις κατακτήσεις τους”.

Ακολουθεί η ανακοίνωση του Δ.Σ. του Σωματείου:

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου Εργαζομένων του Δήμου Αμαρουσίου πραγματοποίησε συνάντηση με τον δήμαρχο Αμαρουσίου κύριο Πατούλη για όλα τα θέματα που ταλανίζουν τους εργαζόμενους του Δήμου. Στον δήμαρχο επιδόθηκε σχετικό υπόμνημα (Υπόμνημα Σωματείου Εργαζομένων Δήμου Αμαρουσίου) με συγκεκριμένα προβλήματα, όπως είναι οι τριτοκοσμικές συνθήκες εργασίας στο αμαξοστάσιο και το δημαρχείο, η απαράδεκτη κατάσταση των οχημάτων, η έλλειψη των Μέσων Ατομικής Προστασίας, αλλά και η απλήρωτη εργασία στους εργαζόμενους που δουλεύουν μέσα από τον εργολάβο στις κοινωνικές δομές (παιδικοί σταθμοί), καθώς και οι προπονητές στο αθλητικό κέντρο.

Από τη μεριά του ο δήμαρχος αντί να αναλάβει τις ευθύνες που του αναλογούν, τις μετέθεσε σε κάποιους εργαζόμενους που κατέχουν επιτελικές θέσεις και ιδιαίτερα στις προμήθειες, αλλά και στη γενικότερη γραφειοκρατία και μας δήλωσε  ότι χρήματα για να γίνουν όλα αυτά που απαιτούμε υπάρχουν. Μας δήλωσε ότι το επόμενο διάστημα θα προχωρήσει σε αγορά νέων οχημάτων και σε ό,τι αφορά το αμαξοστάσιο μας δήλωσε ότι θα ψάξει να βρει κατάλληλο χώρο. Επίσης, μας έκανε γνωστό ότι θα προχωρήσει στην πρόσληψη 20 συμβασιούχων που θα ενισχύσουν τον τομέα της καθαριότητας.

Συνάδελφοι/σσες, για ακόμα μια φορά η διοίκηση του Αμαρουσίου, πιστή στην υλοποίηση των κατευθύνσεων της συγκυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, προσπαθεί να ξεκάνει ό,τι έχει απομείνει από τα δικαιώματα και τις κατακτήσεις των εργαζομένων. Αντί να απαιτήσει Μόνιμο Προσωπικό για όλες τις υπηρεσίες του Δήμου, που στην κυριολεξία υπολειτουργούν, μας δηλώνει ευθαρσώς ότι θα πρέπει να βάλουμε για μια ακόμα φορά πλάτη. Προσπαθεί να κερδίσει χρόνο. Για εμάς δεν υπάρχουν περιθώρια εφησυχασμού. Εμείς δεν πρόκειται να υποστείλουμε τη σημαία του αγώνα, θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε ότι μας ανήκει. Τίποτα λιγότερο και τίποτα περισσότερο. Αρκετά ματώσαμε, αρκετά πληρώσαμε. Κανένας δεν  θα βάλει την υγεία των συναδέλφων και των οικογενειών μας σε κίνδυνο.

Απαιτούμε την πρόσληψη Μόνιμου Προσωπικό με πλήρη μισθολογικά και Ασφαλιστικά δικαιώματα. Τη χορήγηση Μέσων Ατομικής Προστασίας στο σύνολό  τους. Ασφαλείς χώρους δουλειάς (αμαξοστάσιο, δημαρχείο).  

Καλούμε τους συναδέλφους να βρίσκονται σε αγωνιστική εγρήγορση. Εμείς δεν θα παίξουμε με τη ζωή και την ασφάλεια των συναδέλφων. Το Διοικητικό Συμβούλιο θα πάρει όλα τα αναγκαία μέτρα ώστε να έχουν όλοι οι συνάδελφοι κατάλληλα Μέσα Ατομικής Προστασίας, να έχουμε ασφαλή οχήματα και όχι αυτοκίνητα καρμανιόλες, όπως παραδέχτηκε και ο ίδιος ο δήμαρχος και να έχουμε προσωπικό Μόνιμο με Πλήρη Εργασιακά και Ασφαλιστικά Δικαιώματα.

Υ.Γ. Ο πρόεδρος του Σωματείου ουδέποτε ευχαρίστησε τη δημοτική Αρχή για την εποικοδομητική συζήτηση. Άλλωστε είναι και η πρώτη συνάντηση με τον δήμαρχο από πέρυσι, δηλαδή από τότε που άλλαξε η Διοίκηση του Σωματείου (παρότι είχαμε ζητήσει και παλιότερα συνάντηση).

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet