Τα προβλήματα της Αγ. Φιλοθέης συζήτησαν δήμαρχος και τοπικός Σύλλογος
Κοινωνία

Τα προβλήματα της Αγ. Φιλοθέης συζήτησαν δήμαρχος και τοπικός Σύλλογος

Θέματα της περιοχής της Αγίας Φιλοθέης συζήτησαν ο δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης με το Διοικητικό Συμβούλιο του Εξωραϊστικού – Πολιτιστικού Συλλόγου Αγίας Φιλοθέης κατά την επίσκεψη των μελών του στο δημαρχείο Αμαρουσίου, την Τρίτη 29 Μαρτίου 2016.

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν επίσης οι αντιδήμαρχοι Βασίλειος Κόκκαλης, Νικόλαος Κάββαλος, Ρένα Χαλιώτη, Σπύρος Σταθούλης, ο συντονιστής του έργου της διοίκησης Δημήτρης Καρλαύτης και ο γενικός γραμματέας του Δήμου Γεώργιος Διδασκάλου.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Νίκος Αρβανιτάκης και το Δ.Σ. ενημερώθηκε, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Δήμου, από τη δημοτική Αρχή ότι «ο συγκοινωνιολόγος του Δήμου σύντομα θα εξετάσει το κυκλοφοριακό στην περιοχή της Αγίας Φιλοθέης για να αντιμετωπισθεί η κυκλοφοριακή φόρτιση, ενώ αντιπροσωπεία του Δήμου θα πραγματοποιήσει επιτόπια αυτοψία στην οδό Ερυθρού Σταυρού, ώστε να ενταχθεί σε επόμενη εργολαβία η βελτίωση του οδοστρώματος και των πεζοδρομίων. Παράλληλα, έχουν προγραμματισθεί οι απαραίτητες παρεμβάσεις για τον εξωραϊσμό της περιοχής, ενώ έχουν ήδη καθαρισθεί τα φρεάτια και η Τεχνική Υπηρεσία θα εξετάσει το αίτημα του συλλόγου για την κατασκευή δύο μετωπικών φρεατίων επί των πεζοδρομίων».

Όπως υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση του Δήμου κατά τη συνάντηση υπογραμμίστηκε ότι «η δημοτική Αρχή καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια σε μία δύσκολη περίοδο για να δοθούν λύσεις στα προβλήματα της περιοχής και να βελτιωθεί η καθημερινότητα των κατοίκων».

Με βάση ανακοίνωση του Εξωραϊστικού- Πολιτιστικού Συλλόγου Αγίας Φιλοθέης για την ίδια συνάντηση, ο Σύλλογος τόνισε στον κ. Πατούλη ότι κατ΄ επανάληψη έχει θέσει υπόψη της δημοτικής Αρχής -και μάλιστα εγγράφως- τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Αγία Φιλοθέη, χωρίς όμως να βρει ανταπόκριση. Επεσήμανε, όπως αναφέρεται, «τη συνεχή υποβάθμιση της ποιότητας ζωής στην περιοχή από τη λειτουργία των νοσοκομείων και των λοιπών επιχειρήσεων και ζήτησε τη διάθεση ετησίως ενός ικανού ποσού από τα έσοδα που έχει ο Δήμος από τις επιχειρήσεις αυτές για την υλοποίηση των αιτούμενων δράσεων».

Η συνάντηση διήρκεσε τρεις ώρες και, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Συλλόγου, ο δήμαρχος και οι συνεργάτες του άκουσαν με προσοχή τα αιτήματα των κατοίκων της συνοικίας και τις προτάσεις που κατέθεσε ο Σύλλογος για την καλύτερη επίλυση των προβλημάτων και δεσμεύτηκαν να προχωρήσουν στην άμεση υλοποίηση των καθημερινών, έδωσαν, δε, απάντηση για τις ενέργειες που προωθούν στα σημαντικά θέματα (σχολεία, πεζογέφυρα, ΧΕΥ).

Αναλυτικά τα όσα συζητήθηκαν, όπως αναφέρονται στην ανακοίνωση του Συλλόγου:

Κατασκευή Γυμνασίου – Λυκείου

Ο Δήμος ενημέρωσε τον Σύλλογο ότι έχει ζητήσει από το ΤΑΙΠΕΔ την παράταση του χρόνου παραχώρησης του χώρου κατασκευής των σχολείων διότι από τον Οκτώβριο 2015 έχει λήξει η προθεσμία παραχώρησής του. Δεσμεύτηκε, δε, να απαντήσει εγγράφως στο σχετικό έγγραφο που έχει αποστείλει ο Σύλλογος από τον Σεπτέμβριο του 2011.

Πεζογέφυρα επί της Λ. Κηφισίας στο ύψος του «Υγεία»

Ο Δήμος ενημέρωσε ότι εξετάζει την περίπτωση εκπόνησης της σχετικής μελέτης από τις υπηρεσίες του, ώστε στη συνέχεια να αναζητήσει πόρους για την κατασκευή του έργου, και δεσμεύτηκε να ενημερώσει εγγράφως τον Σύλλογο για όλες τις ενέργειες του.

ΧΕΥ παρά την Σπύρου Λούη

Για την έκταση (6 στρεμμάτων) που περικλείεται από τις οδούς Σπύρου Λούη-Ολύμπου-Αγίου Γεωργίου και ανήκει στο ΤΑΙΠΕΔ, ο Σύλλογος ζήτησε και η δημοτική Αρχή δεσμεύτηκε να μην προχωρήσει η πώλησή της από το ΤΑΙΠΕΔ αλλά να παραμείνει και να αξιοποιηθεί ως κοινόχρηστος χώρος. Ο Δήμαρχος αποκάλυψε ότι σχετική απόφαση έχει ληφθεί ήδη από το δημοτικό συμβούλιο. Η δημοτική Αρχή δεσμεύτηκε επίσης, σε συνεννόηση με το ΤΑΙΠΕΔ, να προχωρήσει στον καθαρισμό κι απομάκρυνση εγκαταλελειμμένων οχημάτων, κοντέινερ κ.λπ. από το χώρο καθώς και στον καθαρισμό του παρακείμενου πεζόδρομου.

Κυκλοφοριακό

Η δημοτική Αρχή δεσμεύτηκε ότι θα υπάρξει συνεργασία του μελετητή κ. Ευάγγελου Ματσούκη με τον Εξωραϊστικό Σύλλογο προκειμένου να επιλυθούν τα κυκλοφοριακά προβλήματα της περιοχής.

Κατάσταση της οδού Ερυθρού Σταυρού

Ο Σύλλογος πρότεινε να μη γίνει μόνο ασφαλτόστρωση, όπως προτίθετο να κάνει ο Δήμος, αλλά να πραγματοποιηθεί μια πιο αποτελεσματική παρέμβαση στην οδό. Συμφωνήθηκε να πραγματοποιηθεί επί τόπου αυτοψία από αρμόδιους του Δήμου και μέλη του Συλλόγου για την οριστικοποίηση των μέτρων συντήρησης και βελτίωσης της οδού.

Αντιπλημμυρική προστασία των κατοικιών της οδού Φλέμιγκ

Συμφωνήθηκε να πραγματοποιηθεί αυτοψία μεταξύ αρμοδίων του Δήμου και εκπροσώπων του Συλλόγου για τη λήψη των απαραίτητων μέτρων, προκειμένου να προστατευθούν από τις πλημμύρες οι κατοικίες της οδού Φλέμιγκ πέριξ του αριθμού 48.  Η πρωτοβουλία αναμένεται από τη δημοτική Αρχή.

Πάρκο Ελευθερίας

Ο Δήμος ανακοίνωσε ότι θα γίνει σύντομα αισθητική αναβάθμιση του πάρκου (βάψιμο, παρεμβάσεις στο πράσινο).

Κλάδεμα δένδρων

Ο Δήμος δεσμεύτηκε ότι μέχρι τον Οκτώβριο 2016 θα έχει ολοκληρωθεί το κλάδεμα των δένδρων σε όλο το Μαρούσι.

Ηλεκτροφωτισμός

Ο Δήμος δεσμεύτηκε ότι θα αντικατασταθούν άμεσα οι καμένες λάμπες και θα υλοποιηθεί ο ηλεκτροφωτισμός στον πεζόδρομο που είναι δίπλα στο δημοτικό σχολείο.

Κάδοι απορριμμάτων

Ο Σύλλογος πρότεινε την κατασκευή στους δρόμους εσοχών για τους κάδους απορριμμάτων και ο Δήμος ανακοίνωσε ότι αντιμετωπίζει θετικά το θέμα -όπου είναι δυνατό- για όλο το Μαρούσι.

Στάθμευση οχημάτων πλησίον διασταυρώσεων

Ο Σύλλογος έχει επισημάνει εγγράφως συγκεκριμένες διασταυρώσεις οδών στην περιοχή της Αγίας Φιλοθέης στις οποίες πρέπει να τοποθετηθούν κώνοι ή κορίνες για λόγους οδικής ασφάλειας. Η δημοτική Αρχή δεσμεύτηκε να κάνει τις απαραίτητες ενέργειες.

Αποχετευτικό οδού Νίκης

Ο Σύλλογος ζήτησε από τον Δήμο να διερευνήσει το χρόνιο πρόβλημα με το αποχετευτικό δίκτυο της οδού Νίκης. Η δημοτική Αρχή δεσμεύτηκε να ζητήσει τη βοήθεια της ΕΥΔΑΠ, έτσι ώστε να προχωρήσει σε ενέργειες για την επίλυσή του.

Επέκταση Golden Hall

Ο Σύλλογος έθεσε το θέμα της επέκτασης -κατά 22.000 τ.μ.- του εμπορικού κέντρου και η δημοτική Αρχή δεσμεύτηκε να εξετάσει με προσοχή και λεπτομερώς την περιβαλλοντική μελέτη, πριν αυτή προωθηθεί στο Περιφερειακό Συμβούλιο.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet