Σε εκδήλωση του Διαλεκτικού Ομίλου Αμαρουσίου παρέστη ο δήμαρχος
Κοινωνία

Σε εκδήλωση του Διαλεκτικού Ομίλου Αμαρουσίου παρέστη ο δήμαρχος

Με τη συμμετοχή μελών και φίλων και παρουσία του δημάρχου Αμαρουσίου Γιώργου Πατούλη πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση με τίτλο «Ο άρτος ο επιούσιος – ο άρτος ο υπερούσιος» που διοργάνωσε ο Διαλεκτικός Όμιλος Αμαρουσίου, με την υποστήριξη του Δήμου Αμαρουσίου, στο δημαρχείο της πόλης, την Κυριακή 3 Απριλίου 2016.

Στον χαιρετισμό του ο κ. Πατούλης ευχαρίστησε τον Όμιλο, την πρόεδρο του κα Τσιμπιρίμπη, καθώς και την ομιλήτρια, καθηγήτρια Φιλολογίας Αγγέλα Γούναρη-Στεφανίδη για την επίκαιρη εκδήλωση, αφιερωμένη στον Άρτο τον επιούσιο και τον Άρτο τον υπερούσιο, που συνάδει, όπως ανέφερε, «με το πνεύμα της  Μεγάλης Σαρακοστής, αλλά και είναι στο πνεύμα της προσφοράς και της αλληλεγγύης που θα πρέπει έμπρακτα να εκφράζουμε προς τον συνάνθρωπο μας στη δύσκολη αυτή συγκυρία για τη χώρα μας».

Παράλληλα, τις συνεχάρη για την προσπάθειά τους στη διατήρηση της αυθεντικότητας και της ελληνικότητας της γλώσσας, αλλά και για την εκπαιδευτική δράση τους, ενώ δήλωσε ότι ο Δήμος Αμαρουσίου είναι «πάντα ανοικτός να υποστηρίζει τέτοιες προσπάθειες».

Η εκδήλωση συνδύαζε λόγο, εικόνα, μουσική και παντομίμα.

Στην ομιλία της η κα Αγγέλα Γούναρη-Στεφανίδη ανέπτυξε στη μεν πρώτη ενότητα την ιστορία συλλογής των δημητριακών και της παρασκευής ψωμιού από τα αρχαία χρόνια μέχρι σήμερα και στη δε δεύτερη ενότητα ανέλυσε την ιερότητα του άρτου, με αναφορές στην Παλαιά και Καινή Διαθήκη. Η τρίτη ενότητα περιελάμβανε ένα κωμικό σκετς, το οποίο είχε συντεθεί με 98 λέξεις και φράσεις σχετικές με το ψωμί.

Κλείνοντας την ομιλία της η κα Γούναρη υπογράμμισε: «Έτσι οι όροι επιούσιος και υπερούσιος ταυτίζονται. Όπως και να έχει, το ψωμί δεν αποτελεί μόνο μέσον για τη συντήρησή μας. Ο προορισμός του είναι να μοιράζεται. Ας το μοιραστούμε και εμείς αυτούς τους χαλεπούς καιρούς με όσους το στερούνται! Ας το δούμε ως δώρο και αντίδωρο… ως προσφορά και πρόσφορο!».

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν επίσης η αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Αθλητισμού Ρένα Χαλιώτη και ο γενικός γραμματέας του Δήμου Γεώργιος Διδασκάλου.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet