Την άμεση σύγκληση της Επιτροπής για τους πρόσφυγες ζητεί η Ενότητα
Κοινωνία

Την άμεση σύγκληση της Επιτροπής για τους πρόσφυγες ζητεί η Ενότητα

Η δημοτική παράταξη της μείζονος μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου Αμαρουσίου, Ενότητα, Ανατροπή & Έργο για το Μαρούσι, απευθύνει επιστολή προς τη Διαρκή Επιτροπή Συντονισμού για το Προσφυγικό – Μεταναστευτικό που έχει συγκροτηθεί στον Δήμο, με την οποία αφ΄ ενός επισημαίνει το γεγονός ότι η εν λόγω Επιτροπή δεν έχει συνεδριάσει εκ νέου εδώ και περίπου έναν μήνα κι αφ΄ ετέρου, ζητεί την άμεση σύγκλησή της, υποβάλοντας μάλιστα και τρία θέματα προς συζήτηση.

Ακολουθεί η επιστολή της παράταξης.

Την 8η Μαρτίου 2016, συγκροτήθηκε στον Δήμο μας Διαρκής Επιτροπή Συντονισμού για το Προσφυγικό-Μεταναστευτικό με τη συμμετοχή όλων των παρατάξεων. Μετά από έναν μήνα, περίπου, η Επιτροπή δεν έχει ξανασυνεδριάσει για να ενημερωθούν τα μέλη της για τις εξελίξεις στο θέμα του προσφυγικού, που αφορά και στην πόλη μας, να σχεδιάσει και να υλοποιήσει την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της τοπικής κοινωνίας, αλλά και για την καταγραφή πιθανών χώρων φιλοξενίας των προσφύγων, που πιθανά στο μέλλον να χρειαστεί να έρθουν στην πόλη μας.

Η αλληλεγγύη είναι ένα από τα κυριότερα μέσα για την ανθρωπιστική αντιμετώπιση του προσφυγικού προβλήματος στη χώρα μας, που οφείλεται στην πολιτική των ιμπεριαλιστικών μεγάλων δυνάμεων που ανέχτηκαν και πυροδότησαν τους πολέμους στην περιοχή μας, με αποτέλεσμα να έχουμε εκατοντάδες χιλιάδες νεκρούς και εκατομμύρια ξεριζωμένους ανθρώπους από τους τόπους που γεννήθηκαν.

Με την παρούσα επιστολή προς όλα τα μέλη της Διαρκούς Επιτροπής Συντονισμού για το Προσφυγικό-Μεταναστευτικό ζητάμε την άμεση συνεδρίασή της με τα εξής θέματα συζήτησης:

Α. Κατάθεση και αξιολόγηση προτάσεων που να αφορούν στον σχεδιασμό της αντικειμενικής ενημέρωσης των συμπολιτών μας για το προσφυγικό, την ευαισθητοποίηση και προετοιμασία τους για το ενδεχόμενο εγκατάστασης προσφύγων στην πόλη μας. Είναι απαραίτητο να υπάρξουν εκ μέρους της Επιτροπής όλες εκείνες οι πρωτοβουλίες, με τη συμμετοχή όλων των κοινωνικών οργανώσεων (π.χ. οι Τοπικοί Φορείς, η «Ένωση Γονέων Αμαρουσίου», οι Σχολικές Κοινότητες οι Εθελοντικοί Αλληλέγγυοι Φορείς, ΜΚΟ, όπως, για παράδειγμα, οι «Γιατροί του Κόσμου» κ.ά.), που να αποτρέψουν ξενοφοβικές, ρατσιστικές, φασιστικές εκδηλώσεις στην πόλη μας. Στην παραπάνω κατεύθυνση, πολύ χρήσιμη θα ήταν η οργάνωση μιας ανοιχτής εκδήλωσης στην οποία, πλην άλλων, θα μεταφερθεί και η εμπειρία από άλλες περιοχές, τόσο της Αττικής όσο και της υπόλοιπης Ελλάδας.

Β. Τον ορισμό υπηρεσιακών παραγόντων οι οποίοι θα επικουρούν και υποστηρίζουν το έργο της διαρκούς συντονιστικής επιτροπής και του ΣΕΜ, υλοποιώντας τις πρωτοβουλίες που τα όργανα αυτά, σε συντονισμό μεταξύ τους, θα λαμβάνουν, ιδίως προς τον σκοπό της εθελοντικής – αλληλέγγυας προσφοράς με τη συλλογή, τη διαλογή και την προώθηση των ειδών πρώτης ανάγκης που θα θέλουν να προσφέρουν οι συμπολίτες μας για τους πρόσφυγες. Για παράδειγμα, θα καταγράφει τους διαθέσιμους εθελοντές και θα οργανώνει την εθελοντική προσωπική προσφορά του κάθε συμπολίτη μας, με βάση τις ανάγκες που θα προκύπτουν. Η διαρκής συντονιστική επιτροπή θα πρέπει να βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία και συντονισμό με ανάλογους φορείς των Δήμων της Αττικής και της Περιφέρειας Αττικής.

Γ. Καταγραφή από τη δημοτική Αρχή και ενημέρωση – συζήτηση στη διαρκή συντονιστική επιτροπή για πιθανούς χώρους φιλοξενίας των προσφύγων στην πόλη μας.

Οι τελικές προτάσεις, αφού διαμορφωθούν και αξιολογηθούν, σε συνεργασία με τις υπηρεσίες του Δήμου, θα προωθηθούν στο Κεντρικό Όργανο Σχεδιασμού της κυβέρνησης.

Από τον Δήμο μας, όπως και απ’ όλους τους Δήμους της πατρίδας μας, έχει εδώ και πολύ καιρό ζητηθεί η υπόδειξη πιθανών χώρων υποδοχής των προσφύγων ώστε οι πρόσφυγες να κατανεμηθούν αναλογικά σε όλες τις περιοχές της χώρας.

Η παράταξή μας είναι έτοιμη να συμβάλλει σε οποιαδήποτε ενέργεια αποφασισθεί από κοινού στη διαπαραταξιακή για την υλοποίηση των ανωτέρω δράσεων.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet