Τα Κάλαντα του Λαζάρου έψαλαν στον δήμαρχο τα νήπια του 5ου Νηπιαγωγείου
Κοινωνία

Τα Κάλαντα του Λαζάρου έψαλαν στον δήμαρχο τα νήπια του 5ου Νηπιαγωγείου

Την είδηση της Ανάστασης του Λαζάρου ανήγγειλαν και εφέτος  στον δήμαρχο Αμαρουσίου, Γιώργο Πατούλη, με τις παιδικές φωνούλες τους τα νήπια του 5ου Νηπιαγωγείου Αμαρουσίου, τα οποία, συνοδευόμενα από τις δασκάλες τους, έψαλαν τα Κάλαντα στον δήμαρχο και του ευχήθηκαν «Καλή Ανάσταση» και «Καλό Πάσχα».

Έχοντας ανά χείρας τα στολισμένα καλαθάκιά τους, όπως επιβάλλει το έθιμο, τα παιδιά δημιούργησαν μία ευχάριστη πασχαλινή ατμόσφαιρα. Ο δήμαρχος τα υποδέχθηκε με μεγάλη χαρά στο γραφείο του, στο δημαρχείο και ανταπέδωσε τις ευχές τους, προσφέροντάς τους σοκολατένιες εκπλήξεις και ένα βιβλίο – σύμμαχο για την Υγεία τους.

Επίσης, προσκάλεσε τα παιδιά, που θα παραμείνουν στο κλεινόν άστυ τις ημέρες του Πάσχα, να γιορτάσουν μαζί με τους γονείς παραδοσιακά στο Μαρούσι, συμμετέχοντας στις εορταστικές εκδηλώσεις που διοργανώνει ο Δήμος.

“Να σημειωθεί ότι μέσα από την αναβίωση του εθίμου που τείνει να εκλείψει, τα παιδιά του 5ου Νηπιαγωγείου Αμαρουσίου διδάσκονται τα έθιμα και τις παραδόσεις του τόπου μας, ενώ παράλληλα ενισχύεται η κοινωνικοποίησή τους μέσα από την επαφή και την αλληλοεπίδραση” αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του Δήμου.

Τα παιδιά συνόδευσαν στο δημαρχείο Αμαρουσίου η διευθύντρια του Νηπιαγωγείου, Χρυσηίδα Φράγκου και οι δασκάλες Ανθή Γκούρλη, Τζούντη Λουκέρη και Φραντζέσκα Παπανίκα.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet