Σε κατανυκτική ατμόσφαιρα η Μ. Παρασκευή στο Μαρούσι
Κοινωνία

Σε κατανυκτική ατμόσφαιρα η Μ. Παρασκευή στο Μαρούσι

Σε ατμόσφαιρα θρησκευτικής κατάνυξης και ευλάβειας ο δήμαρχος Αμαρουσίου, Γιώργος Πατούλης, μέλη της διοίκησης και του Δημοτικού Συμβουλίου και πλήθος πιστών παρακολούθησαν τη Μεγάλη Παρασκευή την κορύφωση του Θείου Δράματος, με την Αποκαθήλωση του Εσταυρωμένου και την Περιφορά του Επιταφίου.

Το πρωί της Μεγάλης Παρασκευής ο κ. Γ. Πατούλης παρέστη στον Εσπερινό της Αποκαθήλωσης στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου, χοροστατούντος του σεβασμιωτάτου μητροπολίτη Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού κ.κ. Κυρίλλου, ενώ αργότερα παρακολούθησε την Ακολουθία του Επιταφίου.

Σε ατμόσφαιρα κατάνυξης, συνοδευόμενος από την οικογένειά του και δημοτικούς συμβούλους, συμμετείχε επίσης με πλήθος πιστών στην Περιφορά του Επιταφίου, με το τελετουργικό να κορυφώνεται στη συνάντηση των Επιταφίων της Παναγίας Θεοτόκου, του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου και του Ιερού Ναού Αγίων Αναργύρων στην πλατεία ΗΣΑΠ. Τις ψαλμωδίες των εγκωμίων συνόδευαν οι πένθιμοι ήχοι της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Δήμου.

Ανήμερα της Μεγάλης Παρασκευής, πριν τη δύση του ηλίου, όπως ορίζει η παράδοση, ο δήμαρχος συμμετείχε στην Περιφορά του Επιταφίου στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου στο Κοιμητήριο Αμαρουσίου, σημειώνοντας:  «Τιμούμαι τους δικούς μας ανθρώπους με την περιφορά του Επιταφίου στον χώρο θλίψης, αλλά και ελπίδας που θα έλθει μέσα από την Ανάσταση του Κυρίου».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet