Ο Δήμος Αμαρουσίου δίπλα στους πολίτες και τις ημέρες του Πάσχα
Κοινωνία

Ο Δήμος Αμαρουσίου δίπλα στους πολίτες και τις ημέρες του Πάσχα

Πληθώρα συντονισμένων κοινωνικών δράσεων υλοποίησε ο Δήμος Αμαρουσίου για την στήριξη και την ανακούφιση των ευπαθών πολιτών του Δήμου για τις Άγιες Ημέρες του Πάσχα. Μέσω της Κοινωνικής Υπηρεσίας διατέθηκαν καθ΄ όλη τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας μεγάλες ποσότητες τροφίμων, πασχαλινών εδεσμάτων, ειδών παντοπωλείου και προσωπικής υγιεινής, αλλά και γενικού οικιακού καθαρισμού.

Ειδικότερα και σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Αμαρουσίου:

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η 5η διανομή δεκάδων τόνων οπωροκηπευτικών προϊόντων, υπό τον συντονισμό του δημάρχου Αμαρουσίου, προέδρου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος Γιώργου Πατούλη στους εταίρους Δήμους της σύμπραξης Βόρειου Τομέα «Αμάλθεια», με επικεφαλής εταίρο τον Δήμο Αμαρουσίου.

Σε υπαίθριο χώρο πλησίον της Λ. Κηφισίας, παρουσία της προέδρου του ΟΚΟΙΠΑΔΑ, Ελένης Λέκκα, διανεμήθηκαν 22 τόνοι πορτοκάλια, στους εταίρους Δήμους της σύμπραξης (Αμαρουσίου, Λυκόβρυσης –Πεύκης, Πεντέλης, Φιλοθέης – Ψυχικού, Μεταμόρφωσης), ενώ  με 900 κιλά πορτοκάλια ενισχύθηκε το «Χαμόγελο του Παιδιού». Η παράδοση των προϊόντων υλοποιήθηκε στο πλαίσιο εφαρμογής των συμπληρωματικών μέτρων στήριξης των παραγωγών οπωροκηπευτικών προϊόντων.

Ο Δήμος Αμαρουσίου διένειμε τους 4 τόνους πορτοκάλια που παρέλαβε σε 683 οικογένειες που ανήκουν σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, στους ωφελούμενους του Επισιτιστικού Προγράμματος ΤΕΒΑ Αμαρουσίου, καθώς και στους κατόχους της κάρτας σίτισης.

Παράλληλα, σε 30 οικογένειες προσφέρθηκε πασχαλινό εορταστικό καλάθι, στο πλαίσιο της συνεργασίας του Δήμου Αμαρουσίου με τη ΜΚΟ «Μπορούμε», από το υποκατάστημα ΑΒ Βασιλόπουλος Αμαρουσίου.

Επίσης, 309 οικογένειες ωφελούμενες του Επισιτιστικού Προγράμματος ΤΕΒΑ Αμαρουσίου έλαβαν είδη παντοπωλείου, ενώ 200 οικογένειες ωφελούμενες του Κοινωνικού Παντοπωλείου Αμαρουσίου έλαβαν επίσης είδη παντοπωλείου και προσωπικής υγιεινής, τα οποία τους διατίθενται σταθερά κάθε μήνα, αλλά και πασχαλινά εδέσματα και δώρα.

Επιπρόσθετα, ο Δήμος Αμαρουσίου προσέφερε 50 αρνιά σε οικογένειες που δεν είχαν τη δυνατότητα να προμηθευτούν τον πασχαλινό οβελία, καθώς και στο ίδρυμα «ΗΠΙΟΝΗ».

Ο δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης αναφερόμενος στο δίχτυ προστασίας που έχει απλωθεί στην πόλη για την υποστήριξη  των ευπαθών συμπολιτών  μας υπογράμμισε:

«Βρισκόμαστε σταθερά στο πλευρό των συνανθρώπων μας που έχουν ανάγκη τη συμπαράστασή μας. Οι δράσεις ανθρωπιάς, αλληλεγγύης και αξιοπρέπειας προς όλους τους συμπολίτες μας που υπήρξαν θύματα της οικονομικής κρίσης  ενισχύονται διαρκώς με νέες παροχές προς αυτούς μέσα από τις κοινωνικές δομές και υπηρεσίες μας. Κανείς στην πόλη μας δεν θα νιώθει μόνος και αβοήθητος. Ευχαριστώ προσωπικά όλους για τη γενναιόδωρη προσφορά τους, ώστε σε κάθε σπίτι στην πόλη μας να στρωθεί πλούσιο πασχαλινό τραπέζι».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet