Συμμετέχει στις κινητοποιήσεις ενάντια στο Ασφαλιστικό η Ενότητα
Κοινωνία

Συμμετέχει στις κινητοποιήσεις ενάντια στο Ασφαλιστικό η Ενότητα

Στηρίζει και συμμετέχει στις κινητοποιήσεις του τριημέρου 6 – 8 Μαΐου 2016 κατά της ψήφισης του Ασφαλιστικού Νομοσχεδίου η δημοτική παράταξη Ενότητα Ανατροπή και Έργο για το Μαρούσι και καλεί όλους να συμμετάσχουν, όπως αναφέρεται στην ακόλουθη ανακοίνωσή της.

Η δημοτική παράταξη Ενότητα Ανατροπή και Έργο για το Μαρούσι στηρίζει και συμμετέχει στις κινητοποιήσεις της ΠΟΕ-ΟΤΑ, ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ που γίνονται στη διάρκεια του τριημέρου 6-8 Μαΐου κατά του αντιασφαλιστικού νομοσχεδίου που έφερε για ψήφιση στη Βουλή η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Το αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο υλοποιεί μία ακόμη μνημονιακή δέσμευση απέναντι στους δανειστές με στόχο την εξοικονόμηση 1,8 δισ. ευρώ από την περιστολή της συνταξιοδοτικής δαπάνης. Δρομολογεί την κατάργηση του θεσμού της Κοινωνικής Ασφάλισης, ενώ προβλέπει μεταξύ άλλων περικοπή συντάξεων, κύριων και επικουρικών, μεγάλη μείωση του εφάπαξ, επαναϋπολογισμό των συντάξεων που ήδη καταβάλλονται, υπερβολικά βάρη σε ελεύθερους επαγγελματίες και αγρότες.

Η συνέχιση των μνημονιακών πολιτικών εδώ και έξι χρόνια έχει οδηγήσει τους εργαζόμενους και τους μικροεπαγγελματίες σε τραγική υποβάθμιση και απώλεια κατακτήσεων που είχαν κατοχυρωθεί από τον προηγούμενο αιώνα.

Η ανεργία παραμένει σε υψηλά επίπεδα και πλήττει πρώτα από όλα τους νέους.

Το κοινωνικό κράτος συνεχώς υποβαθμίζεται για τη δημιουργία πρωτογενών πλεονασμάτων.

Η Τοπική Αυτοδιοίκηση αποδυναμωμένη αδυνατεί να παίξει τον συνταγματικά κατοχυρωμένο ρόλο της και οι υπηρεσίες της οδηγούνται σταδιακά στη διάλυση και την ιδιωτικοποίηση στο όνομα του ρεαλισμού και με τη συναίνεση των νεοφιλελεύθερων δημοτικών αρχών.

Η ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών ήταν και παραμένει ο στόχος μας, ιδιαίτερα σήμερα που επιβεβαιώνεται, σε ευρωπαϊκό επίπεδο, αυτό που από την αρχή ισχυριζόμαστε, ότι επιβλήθηκαν για να διασωθούν οι τράπεζες και το τοκογλυφικό κεφάλαιο.

Ο αγώνας στην Τοπική Αυτοδιοίκηση περνάει μέσα από την υπεράσπιση του δημόσιου και κοινωνικού χαρακτήρα της, τη δημοκρατική και οργανωτική της ανασυγκρότηση με την αλλαγή του Καλλικράτη, τις αναγκαίες προσλήψεις προσωπικού και την κατοχύρωση μόνιμων και σταθερών θέσεων εργασίας.

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΠΟΕ-ΟΤΑ, ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet