Συνελήφθη στο Μαρούσι μέλος σπείρας που διέπραττε ληστείες σε οικίες
Κοινωνία

Συνελήφθη στο Μαρούσι μέλος σπείρας που διέπραττε ληστείες σε οικίες

Συνελήφθη επ΄ αυτοφώρω τις πρωινές ώρες της Παρασκευής 27 Μαΐου 2016 στο Μαρούσι, από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης, ένας 43χρονος ημεδαπός, μέλος σπείρας, που διέπραττε ληστείες και κλοπές από οικίες.

Σε βάρος του σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για τα αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε συμμορία, της ληστείας και της κλοπής καθώς και για παράβαση του νόμου περί όπλων. Συγκατηγορούμενοι του, για τα ίδια αδικήματα τυγχάνουν τρεις επιπλέον συνεργοί του.

Όπως προέκυψε από την έρευνα του Τμήματος Ασφάλειας Αμαρουσίου, ο συλληφθείς από κοινού με τους συνεργούς του, είχαν συστήσει από τον περασμένο Οκτώβριο συμμορία και διέπρατταν ληστείες και κλοπές από οικίες σε διάφορες περιοχές της Αττικής.

Ειδικότερα, ως προς τον τρόπο δράσης τους, τα μέλη της σπείρας ενεργούσαν είτε με τη μέθοδο της απασχόλησης, στις περιπτώσεις όπου οι ένοικοι ήταν παρόντες είτε παραβίαζαν παράθυρα και μπαλκονόπορτες, αφαιρώντας από το εσωτερικό τους χρηματικά ποσά, κοσμήματα, τιμαλφή και άλλα αντικείμενα. Επιπλέον, στις περιπτώσεις όπου γίνονταν αντιληπτοί από τους παθόντες, μεταχειρίζονταν σωματική βία και απειλές για να διαφύγουν.

Πρόσθετα, για να δυσχεράνουν τον εντοπισμό τους, χρησιμοποιούσαν οχήματα με κλεμμένες πινακίδες, ενώ πάντοτε ένα από τα μέλη ανέμενε εντός αυτού ως τσιλιαδόρος.

Ύστερα από κατ΄ οίκον έρευνα, η οποία διενεργήθηκε με τη συνδρομή της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βορειανατολικής Αττικής και παρουσία δικαστικού λειτουργού, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μία κλεμμένη καραμπίνα, διάφορες ηλεκτρικές συσκευές καθώς και εργαλεία.

Από τη μέχρι στιγμής έρευνα, έχουν εξιχνιασθεί επτά περιπτώσεις εκ των οποίων τρεις ληστείες και τέσσερις κλοπές, σε διάφορες περιοχές της Αττικής.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών ο οποίος τον παρέπεμψε σε τακτικό ανακριτή.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet