Στην τελετή αποφοίτησης της Γ΄ τάξης του 1ου Γυμνασίου παρέστη ο δήμαρχος
Κοινωνία

Στην τελετή αποφοίτησης της Γ΄ τάξης του 1ου Γυμνασίου παρέστη ο δήμαρχος

Η τελετή αποφοίτησης των μαθητών/τριών της Γ΄ Τάξης του 1ου Γυμνασίου Αμαρουσίου και η τελετή λήξης του Ευρωπαϊκού Προγράμματος ERASMUS+ πραγματοποιήθηκε στο δημαρχείο Αμαρουσίου, με την ευκαιρία της ολοκλήρωσης του σχολικού έτους 2015-2016.

Οι μαθητές/ τριες παρουσίασαν το οδοιπορικό δύο ετών στο πλαίσιο του προγράμματος ERASMUS+ με θέμα τον τουρισμό, μέσα από το οποίο ανέδειξαν όλες τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού που συγκεντρώνει η χώρα μας, προβάλλοντας τον ελληνικό πολιτισμό, τα αξιοθέατα, την ελληνική διατροφή, κ.ά.

Στη διάρκεια της τελετής αποφοίτησης, εκ μέρους όλων των μαθητών, μαθήτρια της Γ΄ Τάξης μίλησε για τα βιώματα και τις εμπειρίες τους στη διάρκεια των τριών σχολικών χρόνων του γυμνασίου, ενώ όλοι οι μαθητές άφησαν στο «κουτί των αναμνήσεων», ένα αντικείμενο σύμβολο, που χαρακτήρισε έντονα τη φετινή σχολική χρονιά.

Ακολούθως, παρέλαβαν αναμνηστικά δώρα από τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων, καθώς και από τον Σύλλογο των Καθηγητών τους.

Παρών στην τελετή ήταν ο δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, ο οποίος στο καλωσόρισμα που απηύθυνε στους παρευρισκόμενους αναφέρθηκε στην ιστορικότητα του 1ου Γυμνασίου, τονίζοντας τη σημαντικότητα της διαδρομής του σχολείου όλα αυτά τα χρόνια. Συγχαίροντας τους μαθητές και τους καθηγητές τους για την αξιόλογη αυτή εκδήλωση, ευχήθηκε στα παιδιά «κάθε επιτυχία» και κατά τη φοίτησή τους στο Λύκειο, εκφράζοντας, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, την αμέριστη υποστήριξη και συμπαράσταση του, προκειμένου να συμβάλλει στην πρόοδο της ιστορικής αυτής σχολικής μονάδας.

Την εκδήλωση παρακολούθησαν επίσης η αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Αθλητισμού Ρένα Χαλιώτη, ο πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας Δημήτρης Καρλαύτης, ο δημοτικός σύμβουλος Δημήτρης Σμυρνής, γονείς, καθηγητές και εκπρόσωποι της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet