Γ. Πατούλης: Ανάγκη για νέα νοοτροπία στον τομέα της πρόληψης υγείας
Κοινωνία

Γ. Πατούλης: Ανάγκη για νέα νοοτροπία στον τομέα της πρόληψης υγείας

Την ανάγκη να αλλάξει η φιλοσοφία στον τομέα της πρόληψης της υγείας, κτίζοντας μία νέα νοοτροπία, υπογράμμισε ο δήμαρχος Αμαρουσίου, πρόεδρος της ΚΕΔΕ και του Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων Γιώργος Πατούλης, στην ημερίδα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τον δερματικό καρκίνο, που διοργάνωσε ο Δήμος Αμαρουσίου σε συνεργασία με το ΚΕΠ Υγείας και το Ελληνικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων.

Ο κ. Γ. Πατούλης εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη διεξαγωγή από ειδικούς επιστήμονες ενημερωτικών εκδηλώσεων προς τους πολίτες, ιδιαίτερα για νοσήματα που μπορεί να αποδειχθούν απειλητικά για την ανθρώπινη ζωή, όπως είναι το μελάνωμα, σημειώνοντας ότι το συγκεκριμένο νόσημα είναι ένα από τα επτά νοσήματα που έχουν ενταχθεί στο προσυμπτωματικό έλεγχο του ΚΕΠ Υγείας.

Στην ομιλία του ο δερματολόγος δρ. Χριστόφορος Τζερμιάς μίλησε αναλυτικά σε ό,τι αφορά στον καρκίνο του δέρματος, αναφερόμενος σε όλα τα στάδια της νόσου, υπογραμμίζοντας ότι ο καθένας μας θα πρέπει να βρίσκεται σε επαγρύπνηση και να προσέχει τα σημάδια του σώματός του.

Την εκδήλωση προλόγισε η πρόεδρος του ΟΚΟΙΠΑΔΑ Ελένη Λέκκα-Καλαντζάκη, ενώ χαιρετισμό απηύθυνε ο διευθυντής του Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Σωτήρης Παπασπυρόπουλος.

Οι πολίτες που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες και παρακολούθησαν την εκδήλωση, δήλωσαν, σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου, τη συμμετοχή τους για να εξετασθούν δωρεάν με την εξέταση της ολόσωμης χαρτογράφησης για την πρόληψη του δερματικού καρκίνου.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet