Μαρούσι Αδέσμευτη Φωνή: Πρόταση συνεργασίας στις παρατάξεις της μειοψηφίας
Αυτοδιοικητικές εκλογές

Μαρούσι Αδέσμευτη Φωνή: Πρόταση συνεργασίας στις παρατάξεις της μειοψηφίας

Η δημοτική παράταξη Μαρούσι Αδέσμευτη Φωνή απέστειλε σήμερα (4/1) πρόταση σε όλες τις παρατάξεις της μειοψηφίας του Δήμου Αμαρουσίου και στους δημοτικούς συμβούλους που τις απαρτίζουν, προκειμένου -επί τη βάσει προγραμματικών συγκλίσεων και αρχών- να υπάρξει συνεργασία «με στόχο την ανατροπή των πολιτικών που απαρέγκλιτα και επί χρόνια εφαρμόζονται στο Μαρούσι, εις βάρος των Μαρουσιωτών/-τισσών», όπως αναφέρει η επικεφαλής Μαίρη Διακολιού.

Στο κείμενο της πρόσκλησης η Μ. Διακολιού αναφέρει:

«Αγαπητοί/τές συνάδελφοι/φισσσες, όπως γνωρίζετε, το Μαρούσι μας τα τελευταία 16 χρόνια διοικείται από ουσιαστικά τον ίδιο πολιτικό συνδυασμό, που ακολουθεί μία συγκεκριμένη πολιτική:

  • Με ειδικό ιδεολογικό πρόσημο,
  • Με πλαίσιο και στόχο οικονομικό/κοινωνικό,
  • Με αλληλένδετη, αποδεδειγμένη ήδη και εφαρμοζόμενη ακόμα προσήλωση σε εστιασμένο αντιπαράδειγμα για τον ρόλο των κατοίκων στον χώρο, τόσο τον δομημένο, όσο και τον αδόμητο.

Πλέον αυτών, κατά την γνώμη της δικής μας παράταξης, στις εκλογές του 2019 κατασκευάσθηκε αντιδημοκρατική στρέβλωση, της οποίας προϊόν είναι η σημερινή έκφανση της διοίκησης του Δήμου. Για να επιτευχθεί ο στόχος όσων συνεργάστηκαν για την αντιδημοκρατική στρέβλωση, εργαλειοποιήθηκε κατά απαράδεκτο και πολιτικά ανέντιμο τρόπο ο εκλογικός νόμος που εφαρμόστηκε το 2019. Σκοπός ήταν η πάση θυσία συνέχιση της ίδιας εξουσίας στον Δήμο Αμαρουσίου. Σε αυτήν την αντιδημοκρατική στρέβλωση συμμετείχαν τέσσερις επικεφαλής εκλογικών συνδυασμών και κάποια πολιτικά πρόσωπα, που σχημάτισαν τέσσερεις δήθεν ανεξάρτητους και δήθεν διαφορετικούς συνδυασμούς, για να εξυπηρετήσουν τους δικούς τους ιδιοτελείς σκοπούς, τους οποίους χρησιμοποίησαν σαν οχήματα για να εγκλωβίσουν συμπολίτισσες/τες μας, υποψήφιες και υποψήφιους, αλλά και τους αντίστοιχους ψηφοφόρους. Οι πολίτες/ιδες νόμιζαν ότι ψήφιζαν κάτι “φρέσκο”, “νέο” και “διαφορετικό” για την πόλη τους. Ακριβώς μετά την πρώτη και σίγουρα μετά την δεύτερη Κυριακή των τότε εκλογών οι περισσότερες/οι είδαν ότι είχαν χρησιμοποιηθεί, με σκοπό να παραμείνουν στην θέση τους όλα σχεδόν τα ίδια πρόσωπα που διαμοιράζονταν την δημοτική εξουσία τις τελευταίες τετραετίες.

Τώρα, τρία και πλέον χρόνια μετά από εκείνη την εκλογική χρονιά του 2019, έχουμε σαφέστατη γνώση περί του γιατί και για ποιους θυσιάστηκε η αξιοπιστία τεσσάρων συνδυασμών και μαζί μέρος της εμπιστοσύνης των εκλογέων της πόλης στην δημοκρατική διαδικασία, από τα θέματα που κατά απόλυτη προτεραιότητα επέλεξε να χειριστεί η παρούσα δημοτική αρχή.

Για παράδειγμα, υπενθυμίζουμε ότι με το που ανέλαβε καθήκοντα η διοίκηση Αμπατζόγλου, (ίδια και σχεδόν απαράλλαχτη της διοίκησης Πατούλη, τόσο στα πρόσωπα όσο και στην πολιτική), η πρώτη της μέριμνα ήταν κυριολεκτικά να χαρίσει στα συμφέροντα συγκεκριμένης μεγάλης εταιρείας την πλήρη νομιμοποίηση των τεράστιων αυθαίρετων -επί δύο δεκαετίες- μεγαλεμπορικών κτηριακών υποδομών της και να συμφωνήσει αμελλητί στην επέκταση των επαγγελματικών χώρων της.

Όλα τα παραπάνω, έγιναν εις βάρος της ευζωίας των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής, εις βάρος του κυκλοφοριακού συστήματος, εις βάρος του περιβάλλοντος, εις βάρος των τοπικών εμπορικών καταστημάτων της πόλης. Και το κυριότερο: χωρίς απολύτως καμία δημοκρατική νομιμοποίηση, αφού κανένας από τους τέσσερεις συνδυασμούς που αποτελούν τη σημερινή δημοτική αρχή δεν είχε εξαγγείλει προεκλογικά τέτοια πολιτική παράδοση σε ιδιωτικά συμφέροντα, ούτε έκανε με την κοινωνία απολύτως καμία διαβούλευση για να προχωρήσει σε μία τέτοια, καθοριστικής σημασίας, οικονομική και πολεοδομική πράξη.

Αγαπητοί/τές συνάδελφοι/φισσες, οι δημοτικές εκλογές θα πραγματοποιηθούν τον Οκτώβριο του 2023.

Η παράταξη μας δεν έχει συμφωνήσει πάντοτε με τις θέσεις που έχετε πάρει για τα θέματα που διαχειρίστηκε το Δημοτικό Συμβούλιο, αλλά και για άλλα, γενικότερα θέματα που προέκυψαν στην θητεία μας από το 2019 έως σήμερα. Όμως, κατά την άποψή μας, παρά τις όποιες μεταξύ μας υπάρχουσες πολιτικές διαφορές στις θέσεις, τα πολιτικά πρόσωπα που είναι δημοκρατικά νομιμοποιημένα δεν παύουν να εκπροσωπούν έγκυρα εκείνες και εκείνους που τις/τους ψήφισαν, τουλάχιστον μέχρι νεότερη κρίση ή πρόδηλη απόκλιση από τις προεκλογικές θέσεις.

Επειδή εμείς αναφερόμαστε αποκλειστικά σε αυτόν τον δημοκρατικά συμμετέχοντα κόσμο και τις επιλογές του, επειδή ο κόσμος αυτός μας νομιμοποιεί και επειδή τον κόσμο αυτόν σεβόμαστε ανεξαρτήτως κομματικών αποχρώσεων και προτιμήσεών του, αισθανόμαστε πολιτική και ηθική υποχρέωση να απευθύνουμε ένα έγκαιρο κάλεσμα για πολιτικό διάλογο με στόχο την διερεύνηση του ενδεχόμενου πολιτικής συνεργασίας. Σκοπός μας είναι η διαφανής διεργασία για την βήμα – βήμα οικοδόμηση συνθηκών, ώστε στις εκλογές του 2023 ο Δήμος Αμαρουσίου να έχει μία μεγάλη αλλαγή πολιτικής.

Οι προϋποθέσεις αυτής της συζήτησης που προτείνει η παράταξη μας είναι:

  • Η δημοκρατική άσκηση δημοτικής πολιτικής, υπέρ των κοινωνικών και οικονομικών συμφερόντων των μικρομεσαίων, μεσαίων και φτωχών κοινωνικών στρωμάτων της πόλης, με “οριζόντιο” τρόπο, δηλαδή σε κάθε ενέργεια και έργο του Δήμου, ανεξάρτητα από τις κομματικές τοποθετήσεις ή δεσμεύσεις καθενός/ μιάς.
  • Η άσκηση δημοτικής πολιτικής με γνώμονα το συμφέρον του δημοσίου, του δημόσιου χαρακτήρα της οργάνωσης άρτιων δημοτικών υπηρεσιών,
  • Η άσκηση δημοτικής πολιτικής με προτεραιότητα την παροχή άρτιων κοινωνικών υπηρεσιών και υποδομών για ολόκληρο τον πληθυσμό της πόλης, με ιεράρχηση σύμφωνα με τις ανάγκες της κάθε ομάδας, όπως τις διαμορφώνει η καθημερινή κοινωνική, οικονομική και πολιτισμική πραγματικότητα στην χώρα μας,
  • Η πλήρης ανατροπή των προτεραιοτήτων στην  πολεοδομική και κυκλοφοριακή πολιτική, για πρώτη φορά υπέρ των κατοίκων της πόλης,
  • Η άσκηση και θέσμιση δημοτικής πολιτικής με στόχο την πλήρη διαφάνεια των δημοτικών οικονομικών του Δήμου Αμαρουσίου, για το παρόν, το μέλλον, αλλά και το παρελθόν σε όσο βάθος χρειάζεται,
  • Η κατάργηση κάθε σπατάλης δημοτικής εργατοώρας, κάθε σχετικής δημοτικής δαπάνης και κάθε δημοτικής εκδήλωσης που αφορά στην αυτοπροβολή δημάρχου, αντιδημάρχων, λοιπών αξιωματούχων δημοτικών συμβούλων κλπ. Λειτουργία δημοτικής επικοινωνίας αποκλειστικά για την πληροφόρηση των κατοίκων για τις παρεχόμενες δημοτικές υπηρεσίες,
  • Η διεκδίκηση από την κεντρική εξουσία είτε θεσμικά (μονομερώς, διαδημοτικά, μέσω των θεσμικών φορέων της τοπικής αυτοδιοίκησης κ.λπ.), είτε μέσω κοινωνικής δράσης, της επιστροφής των παρακρατηθέντων πόρων της τοπικής αυτοδιοίκησης. Επίσης, η άσκηση πίεσης για την υλοποίηση δημοτικών/ διαδημοτικών αιτημάτων που άπτονται κρατικής αρμοδιότητας αλλά και η προσπάθεια άσκησης (στο μέτρο του δυνατού) πίεσης επί ζητημάτων πανελλαδικής ή και εθνικής σημασίας (πχ ανεργία, ακρίβεια, πλειστηριασμοί).

Με χαρά θα περιμένουμε τις απόψεις σας».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet