Ξεκίνησαν οι εργασίες ανάπλασης της πλατείας Ηρώων στο Μαρούσι
Μαρούσι

Ξεκίνησαν οι εργασίες ανάπλασης της πλατείας Ηρώων στο Μαρούσι

Ένα σημαντικό έργο για το Μαρούσι, το οποίο είχε δημοπρατηθεί το 2018, ξεκίνησε στις 13 Ιανουαρίου 2020. Πρόκειται για την ανάπλαση της πλατείας Ηρώων και την ανακατασκευή των οδών Αναβρύτων και Αρκαδίου, προκειμένου οι τελευταίες να εναρμονιστούν λειτουργικά και αισθητικά με την ανάπλαση της πλατείας.

Σκοπός του έργου είναι η αισθητική και λειτουργική αναβάθμιση της ανωτέρω περιοχής μέσω της δημιουργίας ενός ανοικτού δημόσιου χώρου αναψυχής και πρασίνου, που θα συμβάλλει στη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου των κατοίκων της πόλης και ταυτόχρονα θα αποτελέσει πόλο έλξης για τους κατοίκους των άλλων περιοχών, αναφέρει ο Δήμος στη σχετική ανακοίνωσή του.

Παράλληλα, το νέο πάρκο θα αναβαθμίσει αισθητικά την περιοχή και θα της προσδώσει έναν πολιτιστικό χαρακτήρα, αφού θα ενοποιεί παλαιά και σύγχρονα σημεία πολιτιστικού και ιστορικού ενδιαφέροντος, όπως η Δημοτική Πινακοθήκη, που εδρεύει στο ιστορικό παλαιό δημαρχείο της πόλης, το Κέντρο Τέχνης και Πολιτισμού, το μνημείο των Ηρώων πεσόντων και το νεοκλασικό κτήριο του Λουμίδη. Σημειώνεται ότι το τελευταίο εντάσσεται στο σχέδιο μελλοντικών παρεμβάσεων.

Τέλος, μέσω της οικολογικής και ποσοτικής ενίσχυσης του πρασίνου, της μείωσης της σκληρής επιφάνειας, της χρήσης ψυχρών και φυσικών υλικών και γενικότερα μέσω ενός σχεδιασμού βασισμένου σε βιοκλιματικές αρχές, θα επιτευχθεί η αναβάθμιση του ευρύτερου αστικού περιβάλλοντος και η βελτίωση των επιπέδων θερμικής άνεσης.

Ωστόσο, για το διάστημα εκτέλεσης των σχετικών εργασιών, οι κάτοικοι του Αμαρουσίου θα να επιδείξουν την αναγκαία υπομονή, σημειώνεται στην ίδια ανακοίνωση.

Με αφορμή την έναρξη των παραπάνω εργασιών, ο δήμαρχος Αμαρουσίου, Θεόδωρος Αμπατζόγλου, δήλωσε:

«Είναι σημαντικό το Μαρούσι να αλλάξει εικόνα, να γίνει περισσότερο φιλικό στην πρόσβαση, ελκυστικότερο στην καθημερινή διαβίωση και θελκτικότερο για τον επισκέπτη. Για να συμβεί αυτό πρέπει ο σχεδιασμός μας για τα νέα έργα να πληροί τις σύγχρονες πρακτικές για πόλεις που σέβονται το περιβάλλον και δίνουν προτεραιότητα στον άνθρωπο και τους πράσινους κοινόχρηστους χώρους και όχι στο αυτοκίνητο και το τσιμέντο.

»Ξεκινούμε με το έργο ανάπλασης της εμβληματικής πλατείας Ηρώων. Η λειτουργική και πολιτιστική αναβάθμιση της πλατείας με όρους βιοκλιματικού σχεδιασμού εγκαινιάζει την έναρξη των παρεμβάσεων της νέας δημοτικής αρχής για τον μετασχηματισμό του Αμαρουσίου. Συνεχίζουμε δυναμικά και σύμφωνα με τις οικονομικές μας δυνατότητες σε όλες τις περιοχές του Αμαρουσίου».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet