Περιπετειώδης σύλληψη 35χρονου αλλοδαπού στο Μαρούσι, λίγο αφότου είχε ληστέψει ζευγάρι – Βίντεο
Ελληνική Αστυνομία
Μαρούσι

Περιπετειώδης σύλληψη 35χρονου αλλοδαπού στο Μαρούσι, λίγο αφότου είχε ληστέψει ζευγάρι – Βίντεο

Ένας 35χρονος αλλοδαπός συνελήφθη στο Μαρούσι, λίγο αφότου, με χρήση σωματικής βίας είχε αποσπάσει από ζευγάρι Ελλήνων τσαντάκι με χρήματα.

Ειδικότερα, τις πρωινές ώρες της Πέμπτης 9 Απριλίου, ο δράστης, καθώς και ένας συνεργός του που αναζητείται, επιβαίνοντες σε μοτοσυκλέτα και με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους, με χρήση σωματικής βίας και με την απειλή πιστολιού αφαίρεσαν από ζεύγος ημεδαπών, τσαντάκι που περιείχε χρηματικό ποσό.

Οι παθόντες κάλεσαν σε βοήθεια και σε κοντινή απόσταση ο 35χρονος ακινητοποιήθηκε προσωρινά από πολίτες, για να συλληφθεί στη συνέχεια από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης, στη θέα των οποίων επιχείρησε να διαφύγει, προβάλλοντας μάλιστα σθεναρή αντίσταση κατά την προσπάθεια ακινητοποίησής του.

Βίντεο από επίθεση του δράστη που δημοσίευσε το «Έθνος».

Στον χώρο που διαπράχθηκε η ληστεία εντοπίσθηκε και κατασχέθηκε η μοτοσικλέτα των δραστών, εντός της οποίας βρέθηκαν διάφορα διαρρηκτικά εργαλεία και γάντια.

Επίσης βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  •  πιστόλι κρότου αερίου,
  •  δύο κράνη μοτοσικλετιστή,
  •  κουκούλα τύπου full face,
  •  κινητό τηλέφωνο.

Από την έρευνα που διενήργησε το Τ.Α. Αμαρουσίου, σε συνεργασία με την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Βορειοανατολικής Αττικής και την Υποδιεύθυνση Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας, προέκυψε ότι οι κατηγορούμενοι, τουλάχιστον από τον Φεβρουάριο, προέβαιναν συστηματικά σε ληστείες σε καταστήματα εστίασης και φαρμακεία στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής.

Ως προς τον τρόπο δράσης, μετέβαιναν, πρωινές ή απογευματινές ώρες, με μοτοσυκλέτα, στα καταστήματα που είχαν στοχοποιήσει και με την απειλή του κατασχεθέντος πιστολιού, ακινητοποιούσαν τους υπαλλήλους και αφαιρούσαν τις εισπράξεις και διάφορα προϊόντα.

Σημειώνεται μάλιστα ότι κατά τη διάρκεια των ληστειών και προκειμένου να κάμψουν τα περιθώρια αντίστασης των θυμάτων τους, δεν δίσταζαν να χρησιμοποιήσουν σωματική βία.

Από την μέχρι στιγμής έρευνα εξιχνιάσθηκαν εννέα περιπτώσεις ληστειών και μία κλοπή ΙΧΕ αυτοκινήτου στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής.

Ο συλληφθείς με τη σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

Πηγή στοιχείων: Ελληνική Αστυνομία

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet