Άμεση προτεραιότητα στα αντιπλημμυρικά έργα δίνει το Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου Αμαρουσίου για το 2020
Κοινωνία

Άμεση προτεραιότητα στα αντιπλημμυρικά έργα δίνει το Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου Αμαρουσίου για το 2020

Με 23 θετικές ψήφους πέρασε το Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου Αμαρουσίου για το 2020 από το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης, στη συνεδρίαση της Τρίτης 17 Δεκεμβρίου 2019. Η εναλλακτική πρόταση που κατέθεσε η δημοτική παράταξη Ενωμένο Μαρούσι έλαβε 8 θετικές ψήφους.

Πάντως, παρά το γεγονός των διαφορετικών προσεγγίσεων, οι προτάσεις που κατατέθηκαν από διάφορες πλευρές αξιολογήθηκαν ως ενδιαφέρουσες από πλευράς διοίκησης, με τον δήμαρχο Θεόδωρο Αμπατζόγλου να δηλώνει ευχαριστημένος από τη δημιουργική συζήτηση που έγινε.

Σε ό,τι αφορά το Τεχνικό Πρόγραμμα, αυτό ανέρχεται σε 35.119.929,43 ευρώ, εκ των οποίων τα νέα έργα ανέρχονται σε 20.663.200 ευρώ και τα συνεχιζόμενα σε14.456.728 ευρώ. Πρόκειται για το υψηλότερο ποσό Τεχνικού Προγράμματος της τελευταίας 10ετίας, σημείωσε ο κ. Αμπατζόγλου, ο οποίος πρόσθεσε ότι οι στόχοι είναι πρώτον να διασφαλισθεί καλύτερη καθημερινότητα και ποιότητα ζωής στους κατοίκους και επισκέπτες της πόλης, να καταστεί η πόλη βιώσιμη και λειτουργική και να αποτελέσει το Μαρούσι «πόλο ανάπτυξης και εξωστρέφειας».

Μεγάλη σημασία έδωσε ο δήμαρχος και στον ρόλο της Περιφέρειας Αττικής, προκειμένου να «ξεμπλοκάρει» έργα που «αναλογούν και δικαιούται η πόλη», όπως είπε χαρακτηριστικά. Πρώτη προτεραιότητα έδωσε στα αντιπλημμυρικά της Κοκκινιάς και στον κεντρικό αγωγό ομβρίων στα Ανάβρυτα, που διαθέτουν έτοιμες μελέτες και ήδη εντάχθηκαν στο Τεχνικό Πρόγραμμα της Περιφέρειας Αττικής.

Από εκεί και πέρα, αναφέρθηκε στις μελέτες με σκοπό την αντιπλημμυρική θωράκιση της πόλης, όπως τα όμβρια σε κέντρο, Άγιο Νικόλαο, Αγία Φιλοθέη και Παράδεισο, καθώς και στα έργα συντήρησης οδοστρωμάτων, ανακαίνισης και επισκευής πεζοδρομίων και διαμόρφωσης πεζοδρομίων για ΑμεΑ.

Ο δήμαρχος περιέγραψε τις «δυσχερείς συνθήκες» μέσα στις οποίες καταρτίστηκε το Τεχνικό Πρόγραμμα, καθώς και στη διαρκή προσπάθεια εξεύρεσης πόρων χρηματοδότησής του, ενώ κατέστησε σαφές ότι θα υπάρξει πιεστική διεκδίκηση προς την Περιφέρεια Αττικής, το Πράσινο Ταμείο, το ΕΣΠΑ και το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων. Είπε, μάλιστα, χαρακτηριστικά ότι «θα χειροκροτήσουμε όποιον βοηθήσει και θα καταγγείλουμε όποιον προβάλλει εμπόδια, ανεξαρτήτως ονόματος».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet