Αλλαγή λειτουργίας του γραφείου Τύπου Δήμου Αμαρουσίου ζητεί η Ενότητα
Πολιτική

Αλλαγή λειτουργίας του γραφείου Τύπου Δήμου Αμαρουσίου ζητεί η Ενότητα

Ο επικεφαλής της παράταξης Ενότητα, Ανατροπή και Έργο για το Μαρούσι, Λευτέρης Μαγιάκης, καθώς και οι επικεφαλής δύο παρατάξεων της ελάσσονος μειοψηφίας, Κώστας Βλάχος και Τάσος Σπυρόπουλος συνάντησαν τον δήμαρχο Αμαρουσίου Γιώργο Πατούλη, τη Δευτέρα 9 Φεβρουαρίου, προκειμένου να ζητήσουν αλλαγή της λειτουργίας του γραφείου Τύπου του Δήμου.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Επαμεινώνδας Γαρδέλης, ο γενικός γραμματέας του Δήμου Μιχάλης Χριστάκης, ο υπεύθυνος του γραφείου Τύπου της Ενότητας Χρήστος Κανελλόπουλος και ο πρώην δημοτικός σύμβουλος Δημήτρης Πολυχρονιάδης.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της παράταξης της μείζονος μειοψηφίας:

«Η παράταξή μας θεωρεί πως το γραφείο Τύπου του Δήμου αποτελεί δημοτική – δημόσια υπηρεσία, χρηματοδοτούμενη ως τέτοια από τους δημότες, το κράτος και από κοινοτικά κονδύλια, και οφείλει να λειτουργεί αποκλειστικά σαν ενημερωτικός κόμβος για τις δραστηριότητες της δημοτικής αρχής και του Δήμου γενικότερα.

Επιβάλλεται να απέχει από παραταξιακές αντιπαραθέσεις και να μη λειτουργεί αποκλειστικά με στενή παραταξιακή λογική για λογαριασμό της πλειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου. Πολύ δε περισσότερο να μην εμπλέκεται σε κομματικές αντιπαραθέσεις.

Η θεμιτή και επιβαλλόμενη υπεράσπιση – προβολή των πολιτικών θέσεων της δημοτικής αρχής δεν μπορεί να αποτελεί αντικείμενο, ούτε να εκπορεύεται από το γραφείο Τύπου του Δήμου.

Επιπλέον κατά το πρότυπο άλλων δήμων της χώρας και μάλιστα του Δήμου Αθηναίων, το γραφείο Τύπου μπορεί  και πρέπει να αναρτά στην ιστοσελίδα του Δήμου τις ανακοινώσεις πολιτικού περιεχομένου όλων των παρατάξεων ‒και  πρώτα αυτών της δημοτικής αρχής‒ που εκπροσωπούνται στο Δημοτικό Συμβούλιο, συμβάλλοντας στην αντικειμενική ενημέρωση των δημοτών».

Επίσης, οι παρευρισκόμενες δημοτικές παρατάξεις ζήτησαν, όπως αναφέρεται, τη διάθεση ενός γραφείου εντός του δημοτικού μεγάρου αποκλειστικά για χρήση των δημοτικών παρατάξεων, προς διευκόλυνση της λειτουργίας τους, όπως ακριβώς προβλέπεται και από το ισχύον θεσμικό πλαίσιο.

Ο δήμαρχος κ. Πατούλης, σύμφωνα με την ανακοίνωση της παράταξης Ενότητα Ανατροπή και Έργο για το Μαρούσι, «αναγνώρισε το βάσιμο και των δύο αιτημάτων και υποσχέθηκε πως θα τα εξετάσει και σύντομα θα προβεί στις αναγκαίες ενέργειες».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet