Αποκλεισμό της από δημοσκοπήσεις καταγγέλλει η παράταξη Εκτός των Τειχών
Πολιτική

Αποκλεισμό της από δημοσκοπήσεις καταγγέλλει η παράταξη Εκτός των Τειχών

Αποκλεισμό της από τις δημοσκοπήσεις για τις δημοτικές εκλογές της 26ης Μαΐου 2019 καταγγέλλει η δημοτική παράταξη Εκτός των Τειχών.

Η παράταξη, με επικεφαλής και υποψήφιο δήμαρχο Αμαρουσίου τον Δημήτρη Πολυχρονιάδη, εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

Με πληρωμένες και στημένες δημοσκοπήσεις επιχειρούν να επηρεάσουν και να υφαρπάξουν την ψήφο του λαού

Μέσα στον ορυμαγδό της προεκλογικής περιόδου που διάγουμε, σε ολόκληρη τη χώρα και στον Δήμο Αμαρουσίου, σημειώνουμε ότι αρκετές δημοσκοπήσεις που γίνονται τηλεφωνικά από εταιρείες δημοσκοπήσεων, ώστε να αναδειχθούν αποτελέσματα σχετικά με τις προτιμήσεις των ψηφοφόρων του Δήμου Αμαρουσίου σε ότι αφορά τις δημοτικές παρατάξεις που συμμετέχουν στις Δημοτικές Εκλογές της 26ης Μαΐου 2019, παραλείπουν να αναφέρουν τη συμμετοχή της Αριστερής Ριζοσπαστικής Δημοτικής Κίνησης Εκτός των Τειχών Αμαρουσίου, ώστε να ερωτηθούν οι συμμετέχοντες στις συγκεκριμένες δημοσκοπήσεις έχοντας όλα τα δεδομένα των δημοτικών εκλογών στoν Δήμο Αμαρουσίου.

Το γεγονός συνέβη το πρώτο δεκαήμερο του Μαΐου (3-5-2019) όταν υπάλληλος εταιρείας δημοσκοπήσεων τηλεφώνησε στο σπίτι του επικεφαλής (υποψήφιου δημάρχου Αμαρουσίου) της Αριστερής Ριζοσπαστικής Δημοτικής Κίνησης Εκτός των Τειχών, Δημήτρη Πολυχρονιάδη, διεξάγοντας δημοσκόπηση για τις δημοτικές εκλογές στον Δήμο Αμαρουσίου ερωτώντας μόνο για πέντε από τις δέκα συνολικά δημοτικές παρατάξεις που συμμετέχουν στις δημοτικές εκλογές στο Μαρούσι, ενώ ακόμα χειρότερα σε πρόσφατη  (13-5-2019)  δημοσκόπηση άλλης εταιρείας (όπως μας ανέφερε συμπολίτης μας που δέχθηκε σχετικό τηλεφώνημα) ερωτήθηκαν οι συμμετέχοντες για τις εννέα από τις δέκα συνολικά δημοτικές παρατάξεις (που συμμετέχουν στις δημοτικές εκλογές στον Δήμο Αμαρουσίου) παραλείποντας επιδεικτικά την Αριστερή Ριζοσπαστική Δημοτική Κίνηση Εκτός των Τειχών Αμαρουσίου.

Πέρα από το ότι με αμιγώς νομικούς όρους της αστικής νομοθεσίας και «δικαιοσύνης», οι δημοσκοπήσεις αυτές μπορεί να θεωρηθούν άκυρες, αφού δεν είναι δυνατόν να αποκλείεται ένας συνδυασμός (δημοτική παράταξη – κίνηση) που ισόνομα με τους υπόλοιπους διεκδικεί την ψήφο των πολιτών και δημοτών της πόλης μας, καταγγέλλουμε το γεγονός ως ενδεικτικό της πλέριας «δημοκρατίας» που  επικρατεί στη χώρα μας, την Ελλάδα αποικία του χρέους, των μνημονίων, της Ε.Ε. και των μεγάλων οικονομικών συμφερόντων. Φαίνεται ξεκάθαρα, όπως και σε κεντρικό επίπεδο άλλωστε, ότι η αστική δημοκρατία δεν έχει χώρο για φωνές ενάντια στο σύστημα, φωνές που διεκδικούν οι ανάγκες μας να μπουν πάνω από τα κέρδη. Γι’ αυτό και μας αποκλείουν ακόμα και από τις δημοσκοπήσεις, μη τυχόν και μάθουν οι συμπολίτες μας Μαρουσιώτες ότι υπάρχει και μια εναλλακτική και επαναστατική δύναμη ανατροπής που διεκδικεί την ψήφο τους στις δημοτικές εκλογές.

Εμείς δεν έχουμε ούτε λεφτά, ούτε και την υποστήριξη οικονομικών συμφερόντων κάθε είδους για να μπορούμε να πληρώσουμε και να στήσουμε δημοσκοπήσεις τέτοιου είδους, οι οποίες άλλωστε δεν απηχούν στο ελάχιστο την αντίληψή μας περί δημοκρατίας και γι’ αυτό τους χαρίζουμε και τις στημένες δημοσκοπήσεις τους και τα πληρωμένα παλαμάκια τους και τις ακριβοπληρωμένες διαφημίσεις τους με τα ιλουστρασιόν φυλλάδια και τις επεξεργασμένες φωτογραφίες των υποψηφίων τους.

Είμαστε περήφανα κομμάτι της εργατικής τάξης και γι’ αυτό δεν έχουμε λεφτά και χορηγούς. Περηφάνια μας είναι οι ΙΔΕΕΣ μας και οι ΑΓΩΝΕΣ μας με το λαό και για το λαό και μ’ αυτά κατεβαίνουμε στους δρόμους των κινηματικών εργατικών – λαϊκών αγώνων και διεκδικήσεων αλλά και στις πολιτικές μάχες όπως είναι και οι Δημοτικές εκλογές της 26ης Μαΐου 2019.

Είναι στο χέρι των συμπολιτών μας – του λαού – λοιπόν να διαλέξει και είμαστε βέβαιοι ότι θα διαλέξει (ο λαός) αγνοώντας τις στημένες δημοσκοπήσεις και τα ακριβοπληρωμένα επικοινωνιακά επιτελεία που επιχειρούν ξεδιάντροπα να επηρεάσουν το εκλογικό σώμα.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet