Απολογισμός δράσης και νέοι στόχοι για Ενότητα Ανατροπή & Έργο για το Μαρούσι
Πολιτική

Απολογισμός δράσης και νέοι στόχοι για Ενότητα Ανατροπή & Έργο για το Μαρούσι

Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 8 Μαρτίου 2015 η γενική συνέλευση της παράταξης Ενότητα Ανατροπή και Έργο για το Μαρούσι.

Στη συνέλευση παρευρέθηκαν οι περιφερειακοί σύμβουλοι της παράταξης Δύναμη Ζωής Π. Δαμιανός και Κ. Βέττα, η πρόεδρος του συλλόγου «Κασταλία» Δ. Κρεκούκια, ο πρόεδρος του Συλλόγου Πολυδρόσου Β. Καπρυνιώτης, η πρόεδρος και η αντιπρόεδρος του Συλλόγου Εργατικών πολυκατοικιών Σ. Κιούση και Μ. Βρεττάκη, ο αντιπρόεδρος του Συλλόγου Παραδείσου Γ. Αναστασόπουλος και ο πρόεδρος της Ένωσης Γονέων Αμαρουσίου Β. Μπούρας. Στη συνέλευση συμμετείχαν επίσης οι δημοτικοί σύμβουλοι Κ. Ψάλτη, Μ. Διακολιού, Π. Κούκουζας, Δ. Κουτσουβέλης και μεγάλος αριθμός υποστηρικτών της παράταξης.

Τις εργασίες της συνέλευσης διηύθυνε με επιτυχία προεδρείο αποτελούμενο από τον Κ. Σακελλάρη απερχόμενο γραμματέα της παράταξης, και τα μέλη της γραμματείας Δ. Δαβή και Ζ. Πολίτη.

Σε σύντομη ομιλία του στην αρχή της συνέλευσης, ο Κ. Σακελλάρης με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, αναφέρθηκε στο ιστορικό της ημέρας και στις διεκδικήσεις του γυναικείου κινήματος.

Ακολούθησε η ομιλία του επικεφαλής της παράταξης Λ. Μαγιάκη που αναφέρθηκε, σύμφωνα με ανακοίνωση Τύπου, «στις διεκδικήσεις της παράταξης για τα γενικότερα ζητήματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης καθώς και τις θετικές προοπτικές που ανοίγονται μετά την τελευταία πολιτική αλλαγή στην πατρίδα μας και επανέλαβε τη δέσμευση της παράταξης για διεκδίκηση των αιτημάτων μας ανεξάρτητα από το ποιοι ευρίσκονται στην κυβερνητική εξουσία».

Ανέλυσε επίσης, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, «τα βασικά χαρακτηριστικά της πολιτικής της σημερινής δημοτικής αρχής και τα οποία βρίσκονται στον αντίποδα όλων όσων αποτελούν το όραμα και το πρόγραμμα της παράταξης».

Τέλος, ο κ. Λ. Μαγιάκης προσδιόρισε τις δράσεις της παράταξης για το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα και, όπως αναφέρεται, «κάλεσε τους παρευρισκόμενους, δεδομένης και της πολιτικής συγκυρίας στον χώρο της Αυτοδιοίκησης να ενεργοποιηθούν ακόμα περισσότερο».

Στην παρέμβασή της η δημοτική σύμβουλος Μ. Διακολιού έκανε έναν σύντομο απολογισμό στο έργο της δημοτικής ομάδας, δίνοντας έμφαση, σύμφωνα με την ανακοίνωση, «στην ενεργητικότητά της στο να τεκμηριώνει θέσεις και να ασκεί υπεύθυνη αντιπολίτευση, ενώ αναφέρθηκε και στην οργανωτική σχέση δημοτικής ομάδας και γραμματείας προτείνοντας το νέο σχήμα να δομηθεί στην αρχή της κοινής δράσης με τη δημοτική ομάδα, ώστε να αποφευχθούν οι δυσλειτουργίες του παρελθόντος». Υπογράμμισε, επίσης, όπως αναφέρεται, ότι «θα πρέπει να διασαφηνισθεί ο ρόλος και ο στόχος που η Γ.Σ. επιθυμεί για το οργανωτικό σχήμα της παράταξης, προτείνοντας να επιδιωχθεί αυτοτελής σύνδεσή του με τους πολίτες μέσω Γενικών Συνελεύσεων, κοινωνικών παρεμβάσεων και άλλων δράσεων ώστε να μπορέσει να αποτελέσει τον κινητήριο μοχλό του συνδυασμού και καταλύτη της μελλοντικής εκλογικής επιτυχίας της παράταξης».

Στη παρέμβαση του ο κ. Σακελλάρης έκανε τον οργανωτικό και οικονομικό απολογισμό του έργου της απερχόμενης γραμματείας, το οποίο κρίθηκε, σύμφωνα με το δελτίο Τύπου που εξέδωσε η παράταξη, «ικανοποιητικό» και αναφέρθηκε ιδιαίτερα στις δυνατότητες βελτίωσης της παρουσίας της παράταξης στην τοπική κοινωνία.

Τέλος, πρότεινε το νέο οργανωτικό σχήμα της παράταξης το οποίο έγινε ομόφωνα αποδεκτό από την συνέλευση.

Ακολούθησαν ερωτήσεις και τοποθετήσεις των φίλων και υποστηρικτών της δημοτικής κίνησης οι οποίες περιστράφηκαν γύρω από ζητήματα πολιτικής και οργάνωσης, αλλά και τρόπους διείσδυσης στην τοπική κοινωνία.

Η συνέλευση ενέκρινε τις εισηγήσεις ομόφωνα, ενώ υπήρξε μία λευκή ψήφος. Εξέλεξε επίσης ομόφωνα το νέο 17μελές συντονιστικό όργανο αποτελούμενο αλφαβητικά από τους:

  1. Αρβανιτίδου Ρούλα
  2. Γιαννακάκος Ηλίας
  3. Δαβή Δώρα
  4. Διακολιού Μαίρη
  5. Κανελλόπουλος Χρήστος
  6. Κοντογιάννης Θανάσης
  7. Κούκουζας Πέτρος
  8. Κουτσουβέλης Δημήτρης
  9. Μαγιάκης Λευτέρης
  10. Μπούρας Βασίλης
  11. Παπαδάκης Όθωνας
  12. Παπαευθυμίου Δημήτρης
  13. Πολίτη Ζέτα
  14. Πολίτης Βασίλης
  15. Σακελλάρης Κυριάκος
  16. Τριανταφυλλόπουλος Βασίλης
  17. Ψάλτη Κατερίνα.

Τις επόμενες ημέρες θα συγκληθεί το συντονιστικό προκειμένου να καθορίσει τις αρμοδιότητες των μελών του.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet