Video

Βαρύ κλίμα μεταξύ διοίκησης & μείζονος μειοψηφίας και στο Δ.Σ. – VIDEO

Μείζων μειοψηφία Δ.Σ.

Το πολιτικά βαρύ κλίμα που έχει διαμορφώσει η διά μέσου ανακοινώσεων αντιπαράθεση του δημάρχου Αμαρουσίου Γιώργου Πατούλη και της δημοτικής παράταξης της μείζονος μειοψηφίας (και ιδιαίτερα του δημοτικού συμβούλου της Πέτρου Κούκουζα) ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗ και ΕΡΓΟ για το ΜΑΡΟΥΣΙ τις τελευταίες ημέρες (EΝΟΤΗΤΑ: Ρίχνει τους τόνους στην αντιπαράθεση με τη διοίκηση και Σκληρή απάντηση δημάρχου στον Π. Κούκουζα), όπως ήταν φυσικό δεν μπορούσε παρά να… σκιάσει και τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Τρίτης 30 Σεπτεμβρίου.

Έτσι, τα εκατέρωθεν «βέλη» εξακοντίζονταν καθόλη τη διάρκεια της συνεδρίασης και με διάφορες αφορμές, αφού το άρθρο του κ. Π. Κούκουζα σε κεντρική εφημερίδα, το οποίο αναπαράχθηκε από τοπικά ΜΜΕ (Π. Κούκουζας: «Ανατροπή από τους εθελόδουλους του Φούχτελ δεν γίνεται») φαίνεται ότι έχει ενοχλήσει ιδιαίτερα τον δήμαρχο της πόλης.

Γιώργος Πατούλης - Δήμαρχος Αμαρουσίου

Την αρχή έκανε ο κ. Γ. Πατούλης ο οποίος, χωρίς να κατονομάσει, ευχήθηκε για τη νέα δημοτική περίοδο να επικρατήσει στο Συμβούλιο «νηφάλιος λόγος και σοβαρότητα απόψεων» και να αποφευχθούν οι «λαϊκίστικες και πολιτικάντικες τακτικές». Επίσης, ο δήμαρχος τόνισε με νόημα ότι «ο κόσμος στο Μαρούσι ξέρει ποιος δουλεύει και ποιος τον δουλεύει» και κάλεσε τις δημοτικές παρατάξεις να μην έχουν «κομματικούς εναγκαλισμούς» και να λειτουργήσουν με αυτοδιοικητικά κριτήρια.

Το… γάντι σήκωσε λίγο αργότερα ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, Λευτέρης Μαγιάκης, ο οποίος, δήλωσε ότι «εμείς θα συνεχίσουμε να ασκούμε κριτική στη διοίκηση, όσο κι αν αυτή μας κατηγορεί για πολιτικάντικες πρακτικές». Παράλληλα, κατηγόρησε το γραφείο Τύπου για «ρατσιστικές αναφορές» απέναντι στους συμβούλους της ΕΝΟΤΗΤΑΣ, ενώ κατηγόρησε για άλλη μια φορά τη δημοτική αρχή ότι δεν δίνει στη δημοσιότητα το όνομα του συντάκτη των δελτίων Τύπου του Δήμου, προειδοποιώντας ότι για το θέμα αυτό θα υπάρξει συνολική παρέμβαση από παρατάξεις της μειοψηφίας.

Εκεί που το όλο ζήτημα ξέφυγε όμως από το αμιγώς πολιτικό επίπεδο και πέρασε στη σφαίρα του προσωπικού ήταν όταν συζητήθηκε το θέμα του ορισμού διοικούσας επιτροπής στο Ταμείο Αλληλοβοήθειας Ευπαθών Κοινωνικών Ομάδων, οπότε ο δήμαρχος αρνήθηκε σθεναρά στην πρόταση της μείζονος να συμμετάσχει σε αυτήν ο κ. Π. Κούκουζας. Το γεγονός έφερε σε αμηχανία το Σώμα, ανάγκασε την παράταξη του κ. Κώστα Βλάχου (ΜΑΡΟΥΣΙ Η ΠΟΛΗ ΜΑΣ) να αποσύρει την υποψηφιότητα του κ. Παναγιώτη Σαγρή και τον επικεφαλής της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ Θανάση Φωτόπουλο να καλέσει τον δήμαρχο να αλλάξει θέση, καθώς, εάν επέμενε, η μειοψηφία θα έμενε χωρίς εκπροσώπηση στη διοικούσα επιτροπή του Ταμείου. Τελικώς το θέμα, μετά από πρόταση του δημάρχου, αποσύρθηκε.

Το γεγονός προκάλεσε σχόλιο επί προσωπικού από τον κ. Π. Κούκουζα, ο οποίος απευθυνόμενος στον δήμαρχο, δήλωσε: «Βασική αρχή της Δημοκρατίας είναι η ανεμπόδιστη διατύπωση των απόψεων και των ιδεών. Όποιος δεν αντέχει τη σκληρή κριτική ίσως να έχει στο μυαλό του τις σκοτεινές εποχές που οι αμφισβητίες είχαν τεθεί εκτός νόμου και είχαν εξοριστεί έξω από τις πόλεις τους. Ίσως να επιθυμεί να ξαναϋπάρξουν τέτοιες εποχές στη χώρα μας. Δεν θα του κάνουμε τη χάρη. Ας μη μας συμβουλεύει λοιπόν να αλλάξουμε πόλη και ας το πάρει απόφαση ότι θα ζει με τη σκληρή μεν, αλλά πάντα τεκμηριωμένη πολιτική κριτική μας». Έκλεισε δε την παρέμβασή του με το απόφθεγμα του Αλμπέρ Καμύ, «Δεν υπάρχει πιο ποταπό αίσθημα εχθρότητας από αυτό που αισθάνεται κάποιος, για κάποιον που αντιστέκεται σε κάτι στο οποίο ο ίδιος έχει υποκύψει».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet