Γιώργος Πατούλης: “Ενωμένοι πάμε το Μαρούσι μπροστά…”
Πολιτική

Γιώργος Πατούλης: “Ενωμένοι πάμε το Μαρούσι μπροστά…”

Την κεντρική προεκλογική του συγκέντρωση πραγματοποίησε την Παρασκευή 16 Μαΐου, στο κέντρο του Αμαρουσίου, ο συνδυασμός ΜΑΡΟΥΣΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΠΟΛΗ, με επικεφαλής τον νυν δήμαρχο Γιώργο Πατούλη (δες το video από τη Συγκέντρωση Γ. Πατούλη). Ακολουθεί το σχετικό δελτίο Τύπου:

Η πολυπληθής συγκέντρωση εκατοντάδων πολιτών στο Κέντρο του Αμαρουσίου, σε ένα σημείο με ισχυρό συμβολισμό, στην “καρδιά” της Βιοκλιματικής Ανάπλασης του εμπορικού κέντρου, έστειλε 48 ώρες πριν τις εκλογές Μήνυμα Νίκης και Αισιοδοξίας για την παράταξη του σημερινού δημάρχου και επικεφαλής του συνδυασμού Γιώργου Πατούλη.

«Σήμερα, από το Κέντρο του Αμαρουσίου, στέλνετε με τη δυναμική παρουσία σας το μήνυμα της ισχυρής στήριξης αλλά και της θετικής αποδοχής της προσπάθειας και του έργου που παρουσιάσαμε στην πόλη μας ως διοίκηση τα προηγούμενα 7,5 χρόνια. Στέλνετε το μήνυμα της αποφασιστικότητάς σας να πάμε το Μαρούσι μπροστά και τα επόμενα χρόνια» είπε ο Γ. Πατούλης, δίνοντας το στίγμα της λαϊκής ετυμηγορίας στην έναρξη της ομιλίας του.

Με παρακαταθήκη αγώνες και κατακτήσεις ετών

Αναφερόμενος στις κατακτήσεις των τελευταίων 7,5 ετών ο δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης, ανέφερε: «Συνεργαστήκαμε, ενώσαμε τις δυνάμεις μας, υπερβήκαμε αυτά που μας χώριζαν και στο τέλος πετύχαμε. Ξεχωρίσαμε για τον μεγάλο αριθμό υπηρεσιών που προσφέραμε στους συμπολίτες μας. Διακριθήκαμε για την ποιότητα των δημοτικών μας υπηρεσιών. Για τα έργα που έγιναν και γίνονται σε όλες τις γειτονιές μας. Για το ισχυρό δίκτυο κοινωνικών δομών και υπηρεσιών που δημιουργήσαμε για να στηρίξουμε στην πράξη τους συμπολίτες μας που χρειάστηκαν τη βοήθειά μας.

Αποδείξαμε ως διοίκηση στην πράξη ότι είχαμε τη δύναμη και την ικανότητα να πάμε το προάστιο μας ακόμη πιο μπροστά, ακόμη πιο ψηλά. Όλα όσα πετύχαμε αυτά τα χρόνια δημιουργούν στην πόλη και τον Δήμο μας μια νέα δυναμική, που μας επιτρέπει να αισιοδοξούμε για το μέλλον μας. Το Μαρούσι είναι δυνατό. Στο Μαρούσι δεν αξίζει ούτε η μιζέρια, ούτε η απαισιοδοξία. Κόντρα στο κλίμα μιζέριας και καταστροφολογίας που καλλιεργούν οι αντίπαλοί μας, εμείς απαντάμε με τη δύναμη και την αυτοπεποίθηση που μας δίνει το έργο μας».

Σε σύγκρουση με τη διαφορετική αντίληψη των αντίπαλων συνδυασμών

«Η δική μας διοίκηση, η δική μας δημοτική παράταξη είναι παράταξη έργου και ευθύνης. Αντίθετα, οι αντίπαλοί μας έχουν έναν και μόνον έναν σκοπό, την εξυπηρέτηση του κομματικού τους φορέα, τη μεταφορά της κομματικής αντιπαράθεσης από την κεντρική πολιτική σκηνή στις τοπικές υποθέσεις. Οι αντίπαλοί μας δεν έχουν σχέδιο, δεν έχουν πρόγραμμα, δεν το είδαμε καθ΄ όλη τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου. Οι αντίπαλοί μας δεν διαθέτουν καμία αξιόπιστη εναλλακτική πολιτική πρόταση. Απλά λένε ΟΧΙ σε κάθε έργο. Στην ανέξοδη κριτική και στις αδιέξοδες προτάσεις των αντιπάλων μας, εμείς απαντάμε με πράξεις, απαντάμε με ρεαλισμό και ειλικρίνεια.

Και θέλουν με αυτά τα χαρακτηριστικά, να γίνουν η επόμενη δημοτική αρχή. Όχι για να προσφέρουν στην πόλη αλλά για να προσφέρουν την πόλη λάφυρο στο κόμμα που τους στηρίζει. Όχι για να προσφέρουν στους κατοίκους αλλά για να προσφέρουν την ψήφο σας αντίδωρο στο κόμμα που υποστηρίζουν. Όμως το δικό μας κόμμα είναι το Μαρούσι. Για μας πρώτα είναι το Μαρούσι. Γι΄ αυτούς, πάνω από όλα, είναι το κόμμα. Ζητάμε από σας θετική ψήφο με προοπτική, κι όχι ψήφο εξαργύρωσης της μέχρι σήμερα προσπάθειάς μας».

Με βάσιμη επιχειρηματολογία για μία τρίτη ανανέωση της θητείας

1. «Θέλουμε ακόμη μια θητεία για να φέρουμε στην πόλη ακόμη περισσότερα από τα 50.000.000 ευρώ που ήταν τα χρήματα που ήλθαν αυτά τα χρόνια από τη διοίκησή μας στον Δήμο, χρήματα που διεκδικήσαμε από διάφορα χρηματοδοτικά προγράμματα και διατέθηκαν για έργα και αποπληρωμή υποχρεώσεων».

2. «Θέλουμε ακόμη μια θητεία για να ενισχύσουμε ακόμη περισσότερο τις κοινωνικές δομές και υπηρεσίες μας ώστε να εξακολουθήσουμε και στο μέλλον να είμαστε Δήμος πρότυπο όσον αφορά στο κοινωνικό μας προφίλ».

3. «Ζητάμε ανανέωση της εμπιστοσύνης σας για να ενισχύσουμε με νέα έργα την περιουσία της πόλης. Για να κάνουμε ακόμη καλύτερη την καθημερινότητα των συμπολιτών μας. Για να αναδείξουμε τον Πολιτισμό και τον Αθλητισμό ως κυρίαρχα στοιχεία της ταυτότητας της πόλης μας. Για να δώσουμε με ακόμη μεγαλύτερη ένταση τον αγώνα για να ζούμε σε ένα προάστιο όλο και πιο καθαρό, όλο και πιο όμορφο, με ανθρώπινες γειτονιές».

4. «Ζητάμε να μας ψηφίσετε ξανά για να διασφαλίσουμε πως αυτό που μας αξίζει, θα το κερδίσουμε. Αξίζουμε περισσότερα ως πόλη κι εμείς μπορούμε να διασφαλίσουμε ότι θα σας δώσουμε αυτό που μας αξίζει».

Με δέσμευση ανθρωπιάς και κοινωνικής αλληλεγγύης

«Κανείς στο Μαρούσι που έχει ανάγκη δεν είναι μόνος. Έτσι κανείς δεν θα είναι μόνος και στο μέλλον. Αυτή είναι η δέσμευσή μου. Και είμαι βέβαιος ότι και τον στόχο αυτό θα τον πετύχουμε. Με τη δική σας στήριξη. Με τη δική σας εμπιστοσύνη».

Με συνοδοιπόρους μία ισχυρή ομάδα υποψηφίων

«Ό,τι έχει γίνει μέχρι σήμερα, αλλά και ό,τι πρόκειται να γίνει στο μέλλον, θα γίνει πράξη από τον δήμαρχο και την ομάδα εκείνων που εσείς θα επιλέξετε στις εκλογές της Κυριακής. Η ομάδα των υποψήφιων δημοτικών συμβούλων του συνδυασμού μας «Μαρούσι Ανθρώπινη Πόλη» είναι μια ισχυρή ομάδα. Είναι μια ομάδα από ανθρώπους καταξιωμένους σε επιστημονικό, επαγγελματικό και κοινωνικό επίπεδο. Είναι συμπολίτες μας με γνώσεις, εμπειρία, νεανική ορμή, διάθεση για δουλειά και προσφορά».

Με ξεκάθαρη, ισχυρή νίκη από την πρώτη Κυριακή

«Σε λιγότερο από 48 ώρες από τώρα, την Κυριακή, θα συγκρουστούν στην πόλη μας δύο διαφορετικές αντιλήψεις. Από τη μια θα είναι οι δυνάμεις της δημιουργίας, του έργου, της ομαλότητας και της σταθερότητας. Θα είναι η δική μας παράταξη. Από την άλλη θα αντιπαρατεθούν οι εκφραστές της αδράνειας, της απραξίας, της απουσίας σχεδίου και οράματος, του μηδενισμού και της ανασφάλειας, του τυφλού κομματισμού. Είναι οι παρατάξεις των αντιπάλων μας. Είμαι βέβαιος ότι οι πολίτες του Αμαρουσίου θα κάνουν για μια ακόμη φορά τη σωστή επιλογή. Δεν θα επιτρέψουν να πάει η πόλη πίσω. Δεν θα επιλέξουν να χαθούν όσα με κόπο δημιουργήσαμε όλα αυτά τα χρόνια. Δεν θα διακινδυνέψουν ένα πισωγύρισμα για την πόλη μας».

Με ισχυρή ψήφο εμπιστοσύνης ώστε από την επομένη των εκλογών να πιάσουμε αμέσως δουλειά, να μην χαθεί ούτε μία μέρα. Να ξεκινήσουμε αμέσως τη νέα προσπάθεια πάνω στις ισχυρές βάσεις που θέσαμε από το 2007 μέχρι σήμερα. Δώστε μας μία Καθαρή Νίκη από την πρώτη Κυριακή. Πάμε όλοι μαζί. Πάμε για την νίκη! Ενωμένοι Συνεχίζουμε, Ενωμένοι δημιουργούμε την πόλη των ονείρων μας. Όλοι μαζί, πάμε το Μαρούσι μπροστά».

Πρόγραμμα Συνδυασμού «Μαρούσι Ανθρώπινη Πόλη» για την πενταετία 2014-2019

Στόχοι άμεσης προτεραιότητας

1. Ολοκλήρωση της τροποποίησης του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου Αμαρουσίου με στόχο:

  • Να ενταχθεί στο σχέδιο πόλης το σύνολο των ακινήτων του Αμαρουσίου.
  • Να ενισχυθούν οι χρήσεις κατοικίας.
  • Να «θωρακιστούν» με τα αναγκαία έργα υποδομής, όλες τις γειτονιές.
  • Να προστατευτεί η πόλη από την εγκατάσταση νέων υπερτοπικών εμπορικών δραστηριοτήτων.
  • Να προστατευτούν οι μεγάλοι πνεύμονες πρασίνου της πόλης, όπως το Δάσος Συγγρού.
  • Να προχωρήσουν οι αναπλάσεις που θα αναμορφώσουν τον δημόσιο χώρο στις γειτονιές.

2. Ολοκλήρωση των διαδικασιών για την οριοθέτηση του ρέματος Αμαρουσίου που βρίσκονται σε τελικό στάδιο ώστε να προχωρήσουν στη συνέχεια:

  • Δημιουργία μιας «πράσινης διαδρομής περιπάτου», κατά μήκος του.
  • Κατασκευή των απαραίτητων έργων αντιπλημμυρικής προστασίας.
  • Ένταξη στο σχέδιο πόλεως τμημάτων περιοχών των Π.Ε. Καρπάθικων – Ηπειρώτικων, Αναβρύτων, τροποποιήσεων των ρυμοτομικών σχεδίων των περιοχών Στούντιο Α, Σωρού – Λάκκας Κόττου, Αγίου Θωμά.

3. Ολοκλήρωση της ένταξης της Περιοχής Δηλαβέρη στο Σχέδιο Πόλης με την έκδοση Προεδρικού Διατάγματος.

21 παρεμβάσεις που αλλάζουν το Μαρούσι

1. Βιοκλιματική Αναβάθμιση Γειτονιών του Αμαρουσίου μέσω της δημιουργίας διαδρομής πεζών – ποδηλάτων. Το έργο αφορά σε παρεμβάσεις στις Π.Ε Αγίου Θωμά, Παραδείσου και Πολυδρόσου προϋπολογισμού 5.700.000 € μέσω ΕΣΠΑ.

2. Έργα για την «αντιπλημμυρική θωράκιση» της πόλης.

  • ‘Εγκριση μελετών που αφορούν στην αντιπλημμυρική προστασία των Π.Ε Ψαλίδι, Νέα Λέσβος, Ανάβρυτα, Κοκκινιά, Πολύδροσο, Άγιος Θωμάς, Στούντιο Ά, Σωρός, Νέο Μαρούσι.
  • Κατασκευή δικτύου αποχέτευσης όμβριων υδάτων σε τρεις αρχικά γειτονιές του Δήμου: 1. στην Π.Ε. Στούντιο Α, προϋπολογισμού 1.800.000 € ευρώ, 2. στην Π.Ε. Ψαλίδι, προϋπολογισμού 726.000 € ευρώ, 3. στην Π.Ε. Νέα Λέσβος, προϋπολογισμού 600.000 €.
  • Σχέδιο διεκδίκησης για την εξασφάλιση των απαραίτητων πόρων για την κατασκευή ενός ολοκληρωμένου δικτύου όμβριων υδάτων και στις υπόλοιπες γειτονιές της πόλης.

3. Κατασκευή υπόγειου χώρου στάθμευσης στην πλατεία Πλατεία Ευτέρπης στον ΗΣΑΠ με τη μέθοδο της αυτοχρηματοδότησης, δυναμικότητας 250 θέσεων.

4. Ανάπλαση του Κ.Χ. 9760 και της γύρω περιοχής στην Π.Ε. Σωρού με τη δημιουργία ελεύθερου δημόσιου χώρου αναψυχής και πρασίνου, χώρων υπαίθριας άθλησης, γηπέδου βόλεϊ, προϋπολογισμού 2.436.871 ευρώ.

5. Ανάπλαση πλατείας Ηρώων σε συνδυασμό με την ανάπλαση του οικοπέδου επί της λεωφ, Κηφισίας και Β. Σοφίας και την τοποθέτηση μίας ακόμη πεζογέφυρας που θα συνδέει την πλευρά που βρίσκεται η πλατεία με το Κτήμα Συγγρού.

6. Κατασκευή ενός νέου βιοκλιματικού παιδικού σταθμού στο Ψαλίδι, δυναμικότητας 64 παιδιών.

7. Ανακατασκευή Κλειστού Γυμναστηρίου «Σπύρος Λούης» με δυνατότητα διεξαγωγής εθνικών αγώνων καλαθοσφαίρισης και πετοσφαίρισης, κερκίδες 1.500 ατόμων και 135 υπόγειες θέσεις στάθμευσης.

8. Κατασκευή Γηπέδου Ποδοσφαίρου στο Κτήμα Καρέλλα στην Π.Ε. Αναβρύτων. Έχει εγκριθεί χρηματοδότηση ύψους 2.500.000 ευρώ.

9. Δημιουργία Ανοικτών Αθλητικών Εγκαταστάσεων επί της οδού Ειρήνης στην Π.Ε. Νέο Μαρούσι.

10. Κατασκευή Πρότυπου Βιοκλιματικού Σχολικού συγκροτήματος για τη στέγαση του 8ου – 9ου Γυμνασίου Λυκείου Αγίας Φιλοθέης δυναμικότητας 360 μαθητών, καθώς και ενός κλειστού γυμναστηρίου που θα μπορεί να λειτουργεί κι ανεξάρτητα από το σχολείο, καλύπτοντας τις ανάγκες των αθλητικών σωματείων της πόλης.

11. Νέα Σχολικά Κτίρια στην Π.Ε. Άγιο Θωμά.

12. Νέα Σχολικά Κτίρια στις Π.Ε. Αναβρύτων και Κοκκινιάς.

13. Τοποθέτηση 2 ακόμη πεζογεφυρών, η πρώτη, που θα είναι διαδημοτική, στο ύψος του «ΥΓΕΙΑ», επί της Λ. Κηφισίας και η δεύτερη, στη συμβολή των οδών Αγίου Κωνσταντίνου και Λ. Κηφισίας.

14. Δημιουργία Πρότυπης Μονάδας Ημερήσιας Φροντίδας για άτομα νοητικής στέρησης με χρηματοδότηση μέσω ευρωπαϊκού προγράμματος.

15. Δημιουργία ενός ασφαλούς και πιστοποιημένου δικτύου παιδικών χαρών σε όλο το Μαρούσι.

16. Πράσινα Δώματα σε 7ο Γυμνάσιο και 15ο Δημοτικό Σχολείο.

17. Πράσινα Δώματα κι άλλες ενεργειακές παρεμβάσεις στα παρακάτω δημοτικά κτίρια και σχολεία της πόλης: Μουσείο Φυσικής Ιστορίας, 8ο Λύκειο Αμαρουσίου, Παιδικός Σταθμός Ο.Τ. 580, Κεντρικό Κτίριο ΚΑΠΗ, 5ο Γυμνάσιο Αμαρουσίου, Παιδικός Σταθμός Χλόης και Μελισσίων, Δημαρχείο Αμαρουσίου.

18. Εξασφαλισμένη χρηματοδότηση μέσω προγράμματος «Εξοικονομώ» για σταδιακή αντικατάσταση του δικτύου δημοτικού φωτισμού με νέα φωτιστικά σώματα χαμηλής ενεργειακής κατανάλωσης και υψηλής φωτιστικής ισχύος.

19. Προώθηση καθαριότητας και αισθητικής αναβάθμισης της εικόνας της πόλης.

20. Εργασίες διαμόρφωσης οδών.

21. Δημιουργία στην Π.Ε. Αγίου Θωμά σε ακίνητο του Δήμου γηπέδου baseball, γηπέδου ποδοσφαίρου 7Χ7, με υπόγειο parking 80 θέσεων, κλειστό θέατρο χωρητικότητας 300 θεατών καθώς και πισίνα προπονήσεων στην ταράτσα του κτιρίου.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet