Γιώργος Πατούλης: Όλοι χρωστούν στο Μαρούσι
Πολιτική

Γιώργος Πατούλης: Όλοι χρωστούν στο Μαρούσι

Επέκταση Golden Hall, αξιοποίηση χώρων ΧΕΥ (Χώροι Εγκατάστασης Υποστήριξης), αλλά και το γήπεδο του Αμαρουσίου, που έχει καταντήσει «γιοφύρι της Άρτας» είχαν την… τιμητική τους στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης την Τρίτη 22 Μαρτίου 2016 και μάλιστα, χωρίς να περιλαμβάνονται στην ημερήσια διάταξη.

Ιδιαίτερα για το θέμα του Golden Hall, η μειοψηφία κατηγόρησε τη διοίκηση του Δήμου ότι, ενώ γνώριζε έγκαιρα ότι το θέμα θα συζητηθεί στο Περιφερειακό Συμβούλιο (Ενότητα: Πετύχαμε αναβολή απόφασης επέκτασης του Golden Hall), ενώ είχε προηγηθεί και σχετική διαβούλευση, τελικώς δεν θέλησε να πάρει θέση, στάση που όπως ειπώθηκε εξακολουθεί να τηρεί μέχρι σήμερα.

Αντίστοιχες κατηγορίες διατυπώθηκαν και για την περίπτωση των ΧΕΥ, αλλά και την περίπτωση του γηπέδου, το οποίο καταργήθηκε την περίοδο προ των Ολυμπιακών Αγώνων και ακόμη η πόλη περιμένει την εκ νέου δημιουργία του.

Από πλευράς διοίκησης, ο δήμαρχος Αμαρουσίου δεν έχασε την ευκαιρία να εξακοντίσει και πάλι τα «βέλη» του τόσο προς την πλευρά της κυβέρνησης, όσο και αυτή της Περιφέρειας Αττικής.

Ο κ. Γιώργος Πατούλης επανέφερε το θέμα που έχει θίξει πολλές φορές και με την ιδιότητά του ως πρόεδρος της ΚΕΔΕ, δηλαδή το γεγονός ότι η κυβέρνηση νομοθετεί για την Αυτοδιοίκηση α’ βαθμού εν αγνοία της τελευταίας, ενώ εξακολουθεί να μοιράζει «τα λεφτά που ανήκουν στους Δήμους, όπου εκείνη επιλέγει, με βάση κομματικά κριτήρια». Μάλιστα, όπως πρόσθεσε ο δήμαρχος, όλα αυτά συμβαίνουν με τη συναίνεση και της Περιφέρειας Αττικής, λόγω της «κοινής κομματικής ρίζας» μεταξύ της επικεφαλής της με την κυβέρνηση…

Στο θέμα του Golden Hall, ο κ. Γ. Πατούλης δήλωσε ότι ενημερώθηκε την τελευταία στιγμή από τον τέως περιφερειάρχη Γιάννη Σγουρό ότι συζητείται το θέμα στο Περιφερειακό Συμβούλιο, κατηγορώντας την περιφερειακή Αρχή ότι αποφάσισε να ασχοληθεί με ένα τόσο σοβαρό θέμα για το Μαρούσι, χωρίς να παράσχει στον Δήμο καμία ουσιαστική ενημέρωση και οποιοδήποτε στοιχείο που θα βοηθούσε στην αναλυτική εξέταση του ζητήματος.

Για το θέμα των ΧΕΥ επανέλαβε την πάγια θέση της διοίκησής του να αποδοθούν αυτοί στον Δήμο, καθώς το περιβαλλοντικό ισοζύγιο στην πόλη έχει μεταβληθεί επί το δυσμενέστερο, επισημαίνοντας ότι ο ίδιος, τόσο ως δήμαρχος όσο και ως πρόεδρος της ΚΕΔΕ δεν έχει σταματήσει τις ενέργειές του προς τη συγκεκριμένη κατεύθυνση.

Τέλος, για το θέμα του γηπέδου, ο κ. Γ. Πατούλης εξαπέλυσε δριμεία επίθεση κατά του υφυπουργού Αθλητισμού, Σταύρου Κοντονή, τον οποίο θεωρεί υπαίτιο για την ακύρωση των σχεδίων για την κατασκευή του εν λόγω αθλητικού χώρου στο κτήμα Καρέλλα (Προβληματίζει το γήπεδο ποδοσφαίρου στο κτήμα Καρέλλα). Μάλιστα, τον κάλεσε «να κόψει τον λαιμό του να βρει τα χρήματα» που χρειάζονται για το γήπεδο, αντί να «σκορπά 500άρικα δεξιά κι αριστερά, όπως ο ίδιος θέλει».

Ο δήμαρχος της πόλης αφού κατηγόρησε μέλη της μείζονος μειοψηφίας ότι συνεχίζουν να ασκούν αντιπολίτευση με βάση τις «κομματικές ρίζες τους» (σ.σ.: η παράταξη της μείζονος στηρίχθηκε προεκλογικά από το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ), εν συνεχεία μίλησε για «λεηλάτηση της Αυτοδιοίκησης α’ βαθμού, με ευθύνη και της Περιφέρειας», καλώντας, σε υψηλούς τόνους, από την κυβέρνηση να «μας επιστρέψει τα λεφτά ΜΑΣ» και όχι να «τα σκορπά όπου γουστάρει».

Τέλος, ο κ. Γ. Πατούλης ξεκαθάρισε ότι ο ίδιος έχει αποδείξει ότι δεν δεσμεύεται από καμία κυβέρνηση, καταλήγοντας ότι «διαχρονικά, όλοι χρωστούν στο Μαρούσι»…

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet