Γ. Καραμέρος: Αντικείμενο σάτιρας ο κ. Πατούλης
Περιφέρεια Αττικής

Γ. Καραμέρος: Αντικείμενο σάτιρας ο κ. Πατούλης

Με μία αιχμηρότατη δήλωση, γεμάτη με προσωπικές αναφορές στον πρόεδρο της ΚΕΔΕ και δήμαρχο Αμαρουσίου, Γιώργο Πατούλη, απαντά ο αντιπεριφερειάρχης Βορείου Τομέα Αθηνών, Γιώργος Καραμέρος, στην ανακοίνωση του πρώτου για την πρωτοβουλία της Περιφέρειας Αττικής για συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης για τους πρόσφυγες από γονείς και μαθητές Δημοτικών Σχολείων («Αφήστε τους μαθητές έξω από τα μικροπολιτικά σας παιχνίδια κ. Καραμέρο»).

Ο κ. Γ. Καραμέρος αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι το μοντέλο Αυτοδιοίκησης “που εφηύρε” ο κ. Γ. Πατούλης αποτελεί “αντικείμενο σάτιρας”,  καταγγέλλει ότι ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ “εμβολίαζε με το ζόρι” προσφυγόπουλα στον Πειραιά “για χάρη των καμερών” και τον καλεί να είναι “στοιχειωδώς σοβαρός και χρήσιμος στον θεσμικό ρόλο του”.

Ακολουθεί η ανακοίνωση που μας ήρθε από την αντιπεριφέρεια Βορείου Τομέα Αθηνών:

Αντικείμενο σάτιρας ο κ. Πατούλης
Να συμβάλλει με προτάσεις για το προσφυγικό αν θέλει να είναι χρήσιμος

Με αφορμή ανακοίνωση του κ. Πατούλη για την πρωτοβουλία της Περιφέρειας Αττικής, σε συνεργασία με τη διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Β΄ Αθήνας για προαιρετική συμμετοχή στη συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης για τους πρόσφυγες από γονείς και μαθητές των δημοτικών σχολείων, ο αντιπεριφερειάρχης Βορείου Τομέα Αθηνών κ. Γιώργος Καραμέρος δήλωσε τα εξής:

«Φαινόμενα όπως αυτό του κ. Πατούλη έφεραν τη χώρα έως εδώ και αυτό είναι μια κοινή παραδοχή, πέρα από κόμματα και ιδεολογίες.

Από το χρυσό του σαλόνι είναι δύσκολο να αντιληφθεί την πραγματικότητα και δυστυχώς, όσο τα προβλήματα πληθαίνουν, τόσο φαίνεται η ανεπάρκειά του.

Το μοντέλο αυτοδιοίκησης που εφηύρε, προκειμένου να υπηρετεί τους προσωπικούς του στόχους για πάνω από 15 χρόνια, αποτελεί παρελθόν, αντικείμενο σάτιρας, αλλά και έρευνας.

Όπως συμβαίνει και με τα προβλήματα της πόλης του Αμαρουσίου έτσι και στο προσφυγικό είναι επιδεικτικά απών, πλην της θλιβερής του παρουσίας στο λιμάνι του Πειραιά στις 3 Μαρτίου, όπου φορώντας λευκή αθλητική φόρμα και μαύρο γυαλί ηλίου εμβολίαζε με το ζόρι, για χάρη των καμερών, ταλαιπωρημένα προσφυγόπουλα, ξεσηκώνοντας τις αντιδράσεις εθελοντών και προσφύγων.

Και μπορεί ο κ. Πατούλης να τριγυρνά με μια σύριγγα στο χέρι, να περιφέρεται στις παρελάσεις φορώντας αμερικάνικες σημαίες για γραβάτα, να πίνει σαμπάνια μέσα σε ταξί διαφημίζοντας “λευκές νύχτες” ή να γίνεται νούμερο επιθεώρησης στο “Ράδιο Αρβύλα” όσο θέλει. Ως φυσικό πρόσωπο οι πολίτες θα τον κρίνουν. Αρκεί να γράψουν το επώνυμό του στο google και να δουν τις εικόνες. 

Όμως, και καθώς ξέμεινε από την εποχή της ευμάρειας σε διάφορα αξιώματα, οφείλει να είναι στοιχειωδώς σοβαρός και χρήσιμος στον θεσμικό του ρόλο στην αυτοδιοίκηση.

Οφείλει να συμβάλλει με προτάσεις και λύσεις, όπως κάνει η Περιφέρεια Αττικής, τόσο για το προσφυγικό όσο και για μια σειρά ζητημάτων της αυτοδιοίκησης και όχι “να πετάει την μπάλα στην εξέδρα” εκδίδοντας υβριστικές ανακοινώσεις για όσους προσπαθούν».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet