Δήμος Αμαρουσίου: «Η σημερινή διοίκηση της ΚΕΔΕ δίνει λύσεις, κ. Φωκιανέ»
Πολιτική

Δήμος Αμαρουσίου: «Η σημερινή διοίκηση της ΚΕΔΕ δίνει λύσεις, κ. Φωκιανέ»

Με αφορμή το περιεχόμενο συνέντευξης σε τοπική εφημερίδα του πρώην δημάρχου Λυκόβρυσης – Πεύκης Δημήτρη Φωκιανού, σχετικά με το περιεχόμενο της νομοθετικής ρύθμισης που επιτρέπει τη μεταφορά των δανείων που έχουν συναφθεί μεταξύ Δήμων και εμπορικών τραπεζών, στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων (ΤΠ & Δ), ο Δήμος Αμαρουσίου προέβη σε ανακοίνωση σχετικά με τη συμβολή του προέδρου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ) Γιώργου Πατούλη, στην επίλυση του ζητήματος των δανείων αυτών.

Ο Δήμος, στην ανακοίνωσή του, επισημαίνει τα ακόλουθα:

Η σημερινή διοίκηση της ΚΕΔΕ απέδειξε ότι μπορεί να δίνει λύσεις σε ζητήματα που παρέμειναν άλυτα για πολλά χρόνια

Πρώτον, είναι απολύτως δικαιολογημένη η πικρία του πρώην δημάρχου κ. Φωκιανού, από το γεγονός ότι επί σχεδόν τρία χρόνια προσπαθούσε να δώσει χωρίς αποτέλεσμα λύση σε ένα πραγματικό πρόβλημα του Δήμου του. Το γεγονός ότι το διάστημα αυτό έβρισκε «κλειστές τις πόρτες» σε υπουργεία και τράπεζες, για να αντιμετωπίσει το πρόβλημα της εξυπηρέτησης του χρέους του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης, την ίδια περίοδο που άλλοι δήμοι έβρισκαν λύση, είναι ένα θέμα που πρέπει να απασχολεί τους εκπροσώπους της Αυτοδιοίκησης. Ιδιαίτερα, την προηγούμενη διοίκηση της ΚΕΔΕ που εκ του αποτελέσματος φαίνεται ότι δεν είχε δυνατότητες ουσιαστικής παρέμβασης στα κέντρα λήψης των αποφάσεων.

Δεύτερον, είναι αδιαμφισβήτητο γεγονός ότι το πρόβλημα διαχείρισης χρέους που αντιμετώπιζε ο Δήμος Λυκόβρυσης – Πεύκης επιλύθηκε όταν πρόεδρος στην ΚΕΔΕ ανέλαβε ο σημερινός δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης. Ο νέος πρόεδρος της ΚΕΔΕ ήταν αυτός που ανέδειξε δυναμικά το πρόβλημα και προώθησε στα κέντρα λήψης των αποφάσεων, τη λύση που επιλέχθηκε και δίνει τη δυνατότητα μεταξύ όλων των Δήμων και στον Δήμο Λυκόβρυσης – Πεύκης, να μεταφέρει στο ΤΠ & Δ τα δάνεια που είχε σε εμπορικές τράπεζες.

Τρίτον, όλοι γνωρίζουμε ότι στην πολιτική όλοι κρινόμαστε από το αποτέλεσμα. Δεν κρινόμαστε ούτε από τις προθέσεις, ούτε από τις ιδέες, ούτε από την απλή προσπάθεια. Όλα αυτά δεν αρκούν, αν δεν υπάρχει αποτέλεσμα. Λύση στο πρόβλημα χρέους του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης δυστυχώς δεν έδωσαν οι προσπάθειες του πρώην δημάρχου, ούτε αποδείχθηκε αποτελεσματική η βοήθεια της προηγούμενης διοίκησης της ΚΕΔΕ. Λύση έδωσε η αποτελεσματική παρέμβαση του νέου προέδρου της ΚΕΔΕ Γιώργου Πατούλη στο γραφείο Πρωθυπουργού, η οποία δρομολόγησε στη συνέχεια την προώθηση της συγκεκριμένης νομοθετικής ρύθμισης τον Δεκέμβριο του 2014.

Η συγκεκριμένη εξέλιξη πρέπει να μας χαροποιεί όλους και πρώτα από όλα τον πρώην δήμαρχο κ. Φωκιανό, ο οποίος προσπάθησε τουλάχιστον να αντιμετωπίσει το πρόβλημα από την πρώτη μέρα της θητείας του. Δεν χωρούν σε αυτή την υπόθεση μικροψυχίες κι αχαριστία απέναντι σε όσους συνέβαλαν καθοριστικά στην τελική λύση. Ιδιαίτερα αν η συμβολή αυτή στηρίζεται καταρχήν στον θεσμικό τους ρόλο να υπηρετούν τα συμφέροντα της Αυτοδιοίκησης, με ανιδιοτέλεια και υπευθυνότητα.

Η Αυτοδιοίκηση Α΄ Βαθμού έχει ανάγκη από στελέχη που διαθέτουν γνώσεις, εμπειρία και ικανότητα διαπραγμάτευσης. Τα στελέχη αυτά με την παρουσία σε υπεύθυνες θέσεις και με το έργο τους αποτελούν εγγύηση, ότι οι Δήμοι δεν θα έχουν ανάγκη κανέναν Μαυρογυαλούρο για να επιλύσουν τα προβλήματά τους.

Πλέον η Αυτοδιοίκηση έχει νέα ηγεσία στην ΚΕΔΕ και ισχυρή φωνή και παρουσία στα κέντρα λήψης των αποφάσεων.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet