Δήμος: «Δεν έχουν θέση στο Μαρούσι οι δήθεν “αριστερούληδες” τυμβωρύχοι»
Πολιτική

Δήμος: «Δεν έχουν θέση στο Μαρούσι οι δήθεν “αριστερούληδες” τυμβωρύχοι»

Σε ανακοίνωση της παράταξης ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΕΡΓΟ για το Μαρούσι με αφορμή τη συμπλήρωση ενός χρόνου από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από μέλος της «Χρυσής Αυγής» (βλέπε δημοσίευμα ΕΝΟΤΗΤΑ: «Δημοκρατία και ζωή ή ναζισμός, φασισμός και εξαθλίωση;») απαντά ο Δήμος Αμαρουσίου, καταγγέλλοντας ότι η παράταξη καπηλεύεται τη μνήμη του νεκρού. 

Σε κατηγορία της παράταξης ότι ο δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης «καλύπτει το νεοναζιστικό μόρφωμα» λόγω της λειτουργίας γραφείων της «Χρυσής Αυγής» στο Μαρούσι, η δημοτική αρχή απαντά ότι το Δημοτικό Συμβούλιο είχε καταδικάσει με ψήφισμα τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα και κατηγορεί την παράταξη και τον επικεφαλής της Λευτέρη Μαγιάκη ότι δεν κατήγγειλε ποτέ τα επεισόδια που προκλήθηκαν από «ακροαριστερούς εξτρεμισμούς» και δεν έβγαλε καμία ανακοίνωση για τα θύματα αυτών.

Τέλος, στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι η διοίκηση Γιώργου Πατούλη καταδικάζει τη βία από όπου κι αν προέρχεται.

Ακολουθεί η ανακοίνωση:

Δεν έχουν θέση στο Μαρούσι, οι δήθεν «αριστερούληδες» τυμβωρύχοι

Η συμπλήρωση ενός χρόνου από τη δολοφονία του Π. Φύσσα, την οποία από την πρώτη στιγμή καταδίκασε απερίφραστα με ψήφισμα του το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης μας, μετά από πρόταση της διοίκησης Πατούλη, αποτέλεσε δυστυχώς ευκαιρία για την προσκείμενη στον ΣΥΡΙΖΑ παράταξη της αντιπολίτευσης στον Δήμο μας για να καπηλευθεί τη μνήμη ενός νέου ανθρώπου.

Η ανακοίνωση που εξέδωσαν με αφορμή την επέτειο αυτή και οι αναφορές σε βάρος της διοίκησης του Δήμου, αποτελούν ντροπή για την πόλη και για τη μνήμη του νεκρού νέου.

Είναι ντροπή για τους συντάκτες αυτής της ανακοίνωσης να συνδέουν την επέτειο της δολοφονίας του Π. Φύσσα, με τη δήθεν ανοχή και κάλυψη από πλευράς της σημερινής διοίκησης του Δήμου Αμαρουσίου στη λειτουργία στην πόλη μας γραφείου της Χρυσής Αυγής. Κι είναι ντροπή γιατί γνωρίζουν ότι ο Δήμος δεν έχει καμία αρμοδιότητα να απαγορεύσει στα όρια του τη λειτουργία γραφείων ενός κοινοβουλευτικού κόμματος, που ανεξάρτητα αν διαφωνούμε κάθετα με τις απόψεις του, ακόμη λειτουργεί νόμιμα.

Σε μία Συντεταγμένη Πολιτεία δεν αποφασίζει ο Δήμος ποια κόμματα λειτουργούν νόμιμα και ποια όχι. Στην Ελληνική Δημοκρατία δεν αποφασίζουν οι Δημοτικές Αρχές αν και με ποιο τρόπο θα δραστηριοποιούνται τα κοινοβουλευτικά κόμματα. Υπάρχουν τα αρμόδια όργανα της Πολιτείας και ο Άρειος Πάγος για να κάνουν τη δουλειά αυτή.

Όσοι, λοιπόν, υποστηρίζουν την επιλεκτική εφαρμογή των Νόμων του κράτους, ουσιαστικά δημιουργούν το περιβάλλον για να απλώσει τις ρίζες του ο φασισμός. Δεν τον πολεμούν με αυτόν τον τρόπο, τον δυναμώνουν.

Αν στην παράταξη του κ. Μαγιάκη φαντάζει ιδανικό το καθεστώς της «Λαϊκής Δημοκρατίας της Βόρειας Κορέας», για εμάς δεν είναι.

Για τη διοίκηση Πατούλη, ο φασισμός και ο ναζισμός πολεμιούνται με περισσότερη Δημοκρατία κι όχι με φασιστικές αποφάσεις που επιβάλλονται από πάνω. Φαίνεται όμως ότι οι δημοκρατικές ευαισθησίες των δήθεν αριστερών συντακτών της ανακοίνωσης, εξαντλούνται με τη Χρυσή Αυγή και τον ακροδεξιό εξτρεμισμό.

Παύουν, όμως, να έχουν τις ίδιες ευαισθησίες όταν εκδηλώνεται ο ακροαριστερός εξτρεμισμός. Κι ενοχλούνται όταν τους ζητούν να καταδικάσουν όχι μόνον τον φασισμό και τον ναζισμό, αλλά και κάθε μορφή ολοκληρωτισμού. Το διαπιστώσαμε αυτό στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Κι εύλογα αναρωτιόμαστε:

  • Γιατί δεν εξεγέρθηκαν οι δήθεν «αριστερούληδες» του ΣΥΡΙΖΑ Αμαρουσίου, ούτε έβγαλαν καταγγελτικές ανακοινώσεις, όταν πυρπολήθηκε η Αθήνα το 2009;
  • Γιατί δεν είπαν όλα αυτά τα χρόνια δημόσια έστω και μία κουβέντα συμπάθειας για τα θύματα που κάηκαν ζωντανά στα επεισόδια εκείνα; Για τους τρεις απλούς υπαλλήλους, την έγκυο μητέρα, που «έκαναν το έγκλημα να εργάζονται» την ώρα που κάποιοι ακροαριστεροί διαδηλωτές εξέφραζαν δυναμικά την αντίθεσή τους στην εφαρμοζόμενη οικονομική πολιτική;
  • Γιατί δεν διοργάνωσαν ένα μνημόσυνο στη μνήμη τους για να διαδηλώσουν την αντίθεσή τους σε κάθε μορφή βίας, από όπου κι αν προέρχεται;
  • Γιατί δεν έδειξαν την ίδια οργή όταν κάποιοι δήθεν «ακροαριστεροί αγωνιστές» πήραν τον Νόμο στα χέρια τους κι αποφάσισαν να εκδικηθούν για τον θάνατο του Παύλου Φύσσα, δολοφονώντας δύο νέα παιδιά, τον Γιώργο Φουντούλη και τον Μανώλη Καπελώνη;
  • Και τέλος, γιατί όλα αυτά τα χρόνια δεν έβγαλαν ούτε μία ανακοίνωση καταδίκης σε βάρος της εγχώριας τρομοκρατίας, αλλά αντίθετα τους είδαμε να συμπαρίστανται στους αγώνες και στις απεργίες πείνας των καταδικασμένων τρομοκρατών;

Για μας οι ζωές των ανθρώπων έχουν την ίδια αξία.

Η διοίκηση Πατούλη δεν πέφτει στην παγίδα των υποστηρικτών του φασισμού και του ολοκληρωτισμού. «Δεν κλείνουμε το μάτι» στους εγκληματίες.

Καταδικάζουμε τη βία, από όπου κι από όποιους κι αν προέρχεται. Δεν δίνουμε άλλοθι ούτε στον ακροδεξιό, ούτε στον ακροαριστερό εξτρεμισμό.

Επενδύουμε στην ενότητα της πόλης και γυρνάμε επιδεικτικά την πλάτη στους ανεύθυνους τυμβωρύχους, που στηρίζουν στην τυμβωρυχία την πολιτική τους ύπαρξη.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet