Δήμος: «Τι κι αν τα προγράμματα υλοποιούνται από την Αναπτυξιακή κ. Μαγιάκη»
Πολιτική

Δήμος: «Τι κι αν τα προγράμματα υλοποιούνται από την Αναπτυξιακή κ. Μαγιάκη»

Νέα «κόντρα» ξεσπά μεταξύ της διοίκησης του Δήμου Αμαρουσίου και της παράταξης ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΕΡΓΟ για το Μαρούσι, μετά από εκείνην για την υπόθεση των πλαστών πτυχίων, καθώς η διοίκηση απαντά με ανακοίνωσή της, σε αντίστοιχη της παράταξης περί αδιαφάνειας στην εταιρεία του Δήμου «Αναπτυξιακή Α.Ε.» (βλέπε δημοσίευμα ΕΝΟΤΗΤΑ: «Εργαλείο αδιαφάνειας και αυθαιρεσίας η ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ»).

Στις αθλητικές και πολιτιστικές υπηρεσίες που παρέχει ο Δήμος προς τους πολίτες στηρίζει τα επιχειρήματά της η διοίκηση του δημάρχου Αμαρουσίου Γιώργου Πατούλη και καλεί τον επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Λευτέρη Μαγιάκη να δηλώσει «με ονοματεπώνυμο» σε ποιες προσλήψεις και συμβάσεις, μέσω της εταιρείας, αναφέρεται ως «αδιαφανείς».

Ακολουθεί η ανακοίνωση του Δήμου Αμαρουσίου:

O Δήμος Αμαρουσίου προσφέρει υπηρεσίες υψηλής ποιότητας και σε πολύ χαμηλό κόστος, σε όλους τους πολίτες

Ο Δήμος Αμαρουσίου προσφέρει μέσα από τα αθλητικά και πολιτιστικά του προγράμματα που υλοποιεί, υπηρεσίες υψηλής ποιότητας και σε πολύ χαμηλό κόστος, στους κατοίκους του προαστίου μας.

Αυτή την πραγματικότητα δεν μπορεί να την αμαυρώσει και να τη μειώσει ο κ. Μαγιάκης και η δημοτική παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ στο Μαρούσι, με άστοχες και ψευδείς ανακοινώσεις περί δήθεν αδιαφάνειας και πελατειακών πρακτικών στην υλοποίηση των προγραμμάτων αυτών, μέσω της Αναπτυξιακής Εταιρείας του Δήμου.

Ο κ. Μαγιάκης θα πρέπει, αντί να εκδίδει συκοφαντικές ανακοινώσεις, να απαντήσει στα παρακάτω ερωτήματα:

  • Η Αναπτυξιακή Α.Ε. Δήμου Αμαρουσίου είναι ή δεν είναι εταιρεία του Δήμου; Είναι ή δεν είναι ο Δήμος Αμαρουσίου ο μέτοχος αυτής της εταιρείας;
  • Για τους πολίτες που συμμετέχουν στα προγράμματα, σημασία έχει αν αυτά υλοποιούνται από τις υπηρεσίες του Δήμου ή την Αναπτυξιακή του ή αν τα προγράμματα αυτά παρέχονται σε χαμηλές τιμές και είναι υψηλής ποιότητας;
  • Γνωρίζει ο κ. Μαγιάκης, αν σε γειτονικούς μας δήμους έχουν σταματήσει να υλοποιούνται προγράμματα και να παρέχονται υπηρεσίες, που εμείς ως Δήμος έχουμε καταφέρει να διατηρήσουμε με τον τρόπο αυτό;
  • Γνωρίζει ο κ. Μαγιάκης, ότι υπάρχουν πάρα πολλοί δήμοι σε όλη την Αττική, που υλοποιούν με επιτυχία αντίστοιχα προγράμματα ακριβώς με τον ίδιο τρόπο, δηλαδή αναθέτοντας την εκτέλεσή τους στις αντίστοιχες αναπτυξιακές εταιρείες τους;
  • Γιατί είναι παράνομο και αδιαφανές να υλοποιούνται τα συγκεκριμένα προγράμματα από την Αναπτυξιακή του Δήμου, σε υποδομές που ανήκουν στον Δήμο; Για ποια εκχώρηση δημοτικής περιουσίας μιλά;
  • Και τέλος, για ποιες αδιαφανείς προσλήψεις και συμβάσεις μιλά ο κ. Μαγιάκης; Αν γνωρίζει κάτι παράνομο, ας το πει με ονοματεπώνυμο, κι όχι να πετά δεξιά και αριστερά λάσπη και συκοφαντίες, υπηρετώντας καθαρά μικροκομματικές σκοπιμότητες.

Δυστυχώς, για τον κ. Μαγιάκη και τη δημοτική παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ η συκοφαντία είναι αγαπημένη πρακτική, βασικό χαρακτηριστικό του ήθους και του πολιτικού πολιτισμού που τους χαρακτηρίζει.

Αυτό που κάνουν σήμερα το έκαναν και στο παρελθόν.

Είναι η ίδια παράταξη και οι ίδιοι άνθρωποι που συκοφαντούσαν όλα τα έργα της διοίκησης Πατούλη τα προηγούμενα χρόνια, φτάνοντας ακόμη και στο σημείο να καταθέτουν μηνύσεις σε βάρος της. Είναι οι ίδιοι άνθρωποι και η ίδια παράταξη που ακόμη κι όταν έχανε τις δικαστικές μάχες που κατέρριπταν τους συκοφαντικούς της χαρακτηρισμούς, όπως έγινε στην περίπτωση του έργου των πεζογεφυρών της Λεωφόρου Κηφισίας, δεν είχε το ήθος να ζητήσει συγγνώμη από την πόλη και τον δήμαρχο.

Οι πολίτες του Αμαρουσίου γνωρίζουν το χαμηλό ήθος και την αναξιοπιστία της παράταξης του κ. Μαγιάκη, γι΄ αυτό και στις εκλογές του προηγούμενου Μαΐου εμπιστεύθηκαν από την πρώτη Κυριακή, για τρίτη συνεχόμενη θητεία και με ποσοστό 58% την παράταξη του Γιώργου Πατούλη.

Με την ψήφο τους έστειλαν ισχυρό μήνυμα επιβράβευσης στη διοίκηση που κάνει έργο στο Μαρούσι και είπαν ένα ηχηρό ΟΧΙ στην παράταξη του ψεύδους και της συκοφαντίας, στην «παρέα» του κ. Μαγιάκη.

Σχετικά άρθρα

1 Comment

  1. Τζένη Βασιλούνη

    Ως δημότης που συμμετέχω στο πρόγραμμα παραδοσιακών χορών του Κέντρου Τέχνης και Πολιτισμού του Δήμου Αμαρουσίου θα ήθελα να μάθω:

    – Για ποιο λόγο η εκτέλεση των πολιτιστικών προγραμμάτων του Δήμου “μεταβιβάστηκε” στην Αναπτυξιακή;

    – Γιατί σε περίοδο οικονομικής κρίσης αυξήθηκαν τα δίδακτρα στα πολιτιστικά προγράμματα κατά 20% ενώ αντιθέτως οι αμοιβές των διδασκόντων μειώθηκαν; Και γιατί κάθε χρόνο οι συμμετέχοντες καλούνται να πληρώνουν εγγραφή 20 ευρώ; Αυτός είναι “ο Δήμος της ανθρωπιάς και της αλληλεγγύης”;

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet