Δηλώσεις για το εκλογικό αποτέλεσμα από τον Λευτέρη Μαγιάκη
Πολιτική

Δηλώσεις για το εκλογικό αποτέλεσμα από τον Λευτέρη Μαγιάκη

Σε δήλωση για το πρόσφατο εκλογικό αποτέλεσμα, που ανέδειξε τον ΣΥΡΙΖΑ ως πρώτο κόμμα, προέβη ο επικεφαλής της παράταξης της μείζονος μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου Αμαρουσίου, Ενότητα Ανατροπή και Έργο για το Μαρούσι, Λευτέρης Μαγιάκης, λίγο αφότου ξεκίνησε η συνεδρίαση του Σώματος, την Τρίτη 27 Ιανουαρίου 2015.

Στη δήλωση ανέφερε τα εξής:

Χαιρετίζουμε το αποτέλεσμα των βουλευτικών εκλογών της περασμένης Κυριακής 25-1-2015 και συγχαίρουμε τους πολίτες της πόλης μας για την ωριμότητα που επέδειξαν κατά την άσκηση του εκλογικού τους δικαιώματος.

Ο Ελληνικός λαός και οι δημότες με μεγάλη πλειοψηφία, ο καθένας από τη δική του σκοπιά, αποδοκίμασαν τις μνημονιακές πολιτικές της λιτότητας που εφαρμόστηκαν στη χώρα μας την τελευταία πενταετία.

Απαίτησαν εθνική υπερηφάνεια, δημοκρατικές μεταρρυθμίσεις, διαφάνεια, δικαιοσύνη, κοινωνική αλληλεγγύη, αξιοπρέπεια.

Απαίτησαν να σταματήσει η υπερφορολόγηση, οι περικοπές στους μισθούς και στις συντάξεις, δωρεάν υγεία και παιδεία για όλους.

Να ξεκινήσει διαπραγμάτευση για το υπέρογκο χρέος της χώρας μας, η ανασυγκρότηση του παραγωγικού της δυναμικού και η αντιμετώπιση της ανεργίας.

Στον δύσκολο αγώνα για την αντιμετώπιση της κρίσης και μια διέξοδο προς όφελος της πλειοψηφίας του λαού, η παράταξή μας θα πρωταγωνιστήσει με όλες της τις δυνάμεις προκειμένου:

  • Να προασπίσουμε και να αναβαθμίσουμε τη θεσμική αυτονομία της Τ.Α., μακριά από οποιαδήποτε κομματικοποίηση του θεσμού.
  • Nα αποκαταστήσουμε το κύρος του Δήμου, με σεβασμό στη νομιμότητα, τη διαφάνεια και την ουσιαστική συμμετοχή των πολιτών, χωρίς εύνοιες και πελατειακές σχέσεις.
  • Να κατοχυρώσουμε τα εργασιακά δικαιώματα και τον ουσιαστικό το ρόλο των εργαζόμενων του Δήμου.
  • Να διεκδικήσουμε από τη νέα Κυβέρνηση την αντικατάσταση του “Καλλικράτη” από ένα σύγχρονο δημοκρατικό νόμο, σύμφωνα και με τις προεκλογικές της δεσμεύσεις.
  • Να εντάξουμε ακόμα περισσότερο την Τ.Α. στην πανεθνική προσπάθεια αντιμετώπισης της ανθρωπιστικής κρίσης.
  • Με τη διεκδίκηση των αναγκαίων πόρων, αλλά και αυτών που περικόπηκαν, σε συνεργασία και με την Περιφέρεια, να συμβάλλουμε στην ανάπτυξη της πόλης μας και στην παραγωγική ανασυγκρότηση της πατρίδας μας.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet