Διευκρινίσεις για τη συζήτηση του δανείου που βαρύνει τον Δήμο Αμαρουσίου ζητά η «Λαϊκή Συσπείρωση»
Πολιτική

Διευκρινίσεις για τη συζήτηση του δανείου που βαρύνει τον Δήμο Αμαρουσίου ζητά η «Λαϊκή Συσπείρωση»

Την Τετάρτη 15 Απριλίου το Δημοτικό Συμβούλιο Αμαρουσίου θα συνεδριάσει με τηλεδιάσκεψη με βασικό θέμα τη λήψη απόφασης σχετικά με τη διαχείριση ενός παλαιού τραπεζικού δανείου, που συνήψε το 2005 η διοίκηση Π. Τζαννίκου, μέσω της τότε Δημοτικής Επιχείρησης Ανάπτυξης Δήμου Αμαρουσίου (ΔΕΑΔΑ). «Το δάνειο αυτό», όπως τονίζει η «Λαϊκή Συσπείρωση Αμαρουσίου», διαμορφωμένο στα 12.364.928 ευρώ την 1.1.2007, εκτινάχθηκε με τα λεγόμενα «πανωτόκια» στα 17.152.229 ευρώ την 27.9.16, σύμφωνα με τις απαιτήσεις της πιστώτριας τράπεζας («Τράπεζα Πειραιώς Α.Ε.» από 5.11.2014).

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της παράταξης, «προκειμένου να “πιέσει” (ο λαός μας αλλιώς το λέει) για την είσπραξη της οφειλής, η πιστώτρια τράπεζα προχώρησε την 14.5.19 “επιθετικά” στην επίδοση στον Δήμο της σχετικής Διαταγής Πληρωμής, που είχε ήδη εκδοθεί από το 2010 και επικυρώθηκε τελεσίδικα το 2016, με απόφαση του Εφετείου Αθηνών. Σύμφωνα με την εισήγηση “η επίδοση αυτή αποτελεί τη μοναδική απαραίτητη προϋπόθεση προκειμένου να εκκινήσει η διαδικασία αναγκαστικής εκτέλεσης για την είσπραξη της απαίτησης”».

Ήδη, σύμφωνα πάντα με την εισήγηση της αρμόδιας Υπηρεσίας του Δήμου, «η συνολική οφειλή … ανέρχεται σήμερα (26.03.2020) στο χρεωστικό ποσόν των 19.553.361,58 ευρώ».

Στο μεταξύ, προσθέτει η παράταξη, «όπως πληροφορούμαστε από την εισήγηση, η πιστώτρια τράπεζα “πούλησε” την 12.9.19 σε ξένο FUND έναντι άγνωστου για την ώρα ποσού την υπόψη οφειλή, προφανώς ως “κόκκινο δάνειο”. Το υπόψη FUND επιχειρεί τώρα, μέσω της γνωστής διαδικασίας, να αποσπάσει το “φιλέτο” του υπόψη “κόκκινου δανείου” μέσω “λεόντειου” συμφωνητικού, που τυγχάνει της αποδοχής της δημοτικής Αρχής και θα συζητηθεί στη με τηλεδιάσκεψη “αποστειρωμένη” συνεδρίαση του Δ.Σ. την Τετάρτη, 15 Απρίλη, σε συνθήκες γενικής απαγόρευσης λόγω κορωνοϊού κάθε είδους συνάθροισης».

Ενόψει της σπουδαιότητας του θέματος, καταλήγει η «Λαϊκή Συσπείρωση Αμαρουσίου» οι δημοτικοί σύμβουλοί της υπέβαλαν προς τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, ενόψει της πιο πάνω συνεδρίασης, επιστολή μέσω της οποίας ζητούν σειρά διευκρινίσεων επί του θέματος.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet