Διοίκηση Πατούλη: «Καταδικάζουμε τη βία των άκρων»
Πολιτική

Διοίκηση Πατούλη: «Καταδικάζουμε τη βία των άκρων»

Με αφορμή το περιεχόμενο ανακοίνωσης που εξέδωσε η δημοτική παράταξη ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΕΡΓΟ για το Μαρούσι, αναφορικά με τα επεισόδια που σημειώθηκαν προ ημερών στο Μαρούσι μεταξύ αντιεξουσιαστών και μελών της «Χρυσής Αυγής» (βλέπε δημοσίευμα ΕΝΟΤΗΤΑ: «Νέα επίθεση από τη Χ.Α., ενώ ο Πατούλης σιωπά»), η διοίκηση του Δήμου Αμαρουσίου εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία, επισημαίνει τη θέση της διοίκησης Γιώργου Πατούλη η οποία, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, καταδικάζει τη βία των άκρων, όποιο χρώμα κι αν έχει αυτή.

Ακολουθεί η ανακοίνωση:

Επανειλημμένως και με πρωτοβουλία του ίδιου του δημάρχου Αμαρουσίου Γιώργου Πατούλη, η Διοίκηση του Δήμου έχει καταδικάσει και καταγγείλει τα φαινόμενα βίας από όποιον χώρο και αν προέρχονται αυτά. Ήδη με ψηφίσματά του το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης έχει τοποθετηθεί επίσημα στα θλιβερά γεγονότα της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα, του Γιώργου Φουντούλη και του Μάνου Καπελώνη και του βαρύτατου τραυματισμού του Αλέξανδρου Γέροντα.

Οι αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης (350/2013 και 419/2013) που καταδικάζουν απερίφραστα τη βία των άκρων, όποιο χρώμα κι αν έχει αυτή, από όποιον χώρο και αν προέρχεται αυτή, αποτελούν πάγια και απαρέγκλιτη επίσημη θέση του Συμβουλίου της πόλης που αντικατοπτρίζει ξεκάθαρα και τη βούληση των πολιτών της.

Η Διοίκησή του Δήμου Αμαρουσίου και το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης μέσα από τις ως άνω αποφάσεις του καλεί την Πολιτεία να αναλάβει τις ευθύνες της και να προχωρήσει στις απαραίτητες ενέργειες τήρησης της τάξης και περιφρούρησης της ασφάλειας των πολιτών διατηρώντας την ειρήνη στη φιλήσυχη πόλη μας. Γιατί για τη Διοίκηση Πατούλη πάνω από πολιτικά κόμματα προέχει η αξία του ανθρώπου και η προστασία της ανθρώπινης ζωής.

Η Διοίκηση του Δήμου Αμαρουσίου ήδη στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης στις 15 Ιουλίου τοποθετήθηκε σχετικά και με τη λειτουργία γραφείων της οργάνωσης της «Χρυσής Αυγής» στο Μαρούσι, ξεκαθαρίζοντας για ακόμη μία φορά τη μηδενική ανοχή της σε φαινόμενα βίας από όπου και αν αυτά προέλθουν.

Η Διοίκηση του Δήμου ζητά από την Πολιτεία και τις Αστυνομικές Αρχές της πόλης να αναλάβουν δραστικά μέτρα και να επιδείξουν αμείλικτη στάση στην πάταξη και αποτροπή τέτοιων φαινομένων και στο μέλλον.

Η Διοίκηση του Δήμου ξεκαθαρίζει ότι δεν θα ανεχθεί οδομαχίες και η πόλη να μετατραπεί σε πεδίο μάχης κανενός, σαφέστατη θέση και πάγια απαίτηση και των πολιτών του Αμαρουσίου.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet