Εκδήλωση ενάντια στον φασισμό από ΚΚΕ – ΚΝΕ Αμαρουσίου
Πολιτική

Εκδήλωση ενάντια στον φασισμό από ΚΚΕ – ΚΝΕ Αμαρουσίου

Όπως μας ενημερώνουν οι Οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στο Μαρούσι, στο πλαίσιο της απόφασης του 19ου Συνεδρίου του ΚΚΕ για τη διοργάνωση πρωτοβουλιών για την αποκάλυψη και αντιμετώπιση του φασισμού, διοργανώνουν εκδήλωση – παρουσίαση του βιβλίου «Φασισμός και Κοινωνική Επανάσταση», του Ρατζανί Πάλμε Ντατ, την Παρασκευή 12 Σεπτεμβρίου, στην πλατεία Ηρώων, στο Μαρούσι, στις 19:30.

Την παρουσίαση θα κάνει ο Μάκης Παπαδόπουλος, μέλος της Κ.Ε. του ΚΚΕ και θα ακολουθήσει συζήτηση.

Επίσης στην εκδήλωση θα περιλαμβάνονται ανάγνωση αποσπασμάτων από το βιβλίο, προβολή ντοκουμέντων και μουσική!

Στην ανακοίνωση αναφέρεται:

Στο βιβλίο «Φασισμός και Κοινωνική Επανάσταση» οι εκτιμήσεις του συγγραφέα, διατυπωμένες πριν από 80 χρόνια, το 1934, θα μπορούσαν να έχουν διατυπωθεί σήμερα. Σε αυτό συνίσταται η επικαιρότητα και η δύναμη του έργου, που πρωτοδημοσιεύεται στα ελληνικά με την παρούσα έκδοση της Σύγχρονης Εποχής.

Στο συγκεκριμένο έργο αναδεικνύεται και η αδυναμία της σοσιαλδημοκρατικής πολιτικής, που όταν δεν μπορεί στέρεα να επανέλθει η φιλελεύθερη διαχείριση, φέρνει πιο κοντά τον φασισμό στη διακυβέρνηση. Κι αυτό γιατί η σοσιαλδημοκρατία προκαλεί πιο έντονη απογοήτευση σε εργατικές και λαϊκές μάζες απ΄ ό,τι η αστική φιλελεύθερη διαχείριση, αφού έχει πιο βαθιές ρίζες στο εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα. Φέρνει μεγαλύτερη σύγχυση και απογοήτευση αφού υπόσχεται ακόμα και «δημοκρατικό» σοσιαλισμό (μέσω μεταρρυθμίσεων, κοινοβουλευτικών αποφάσεων).

Το βιβλίο προσφέρει μία γνώση για την ανάγκη πάλης του κομμουνιστικού κινήματος, τόσο με τον φασισμό όσο και με τον ρεφορμισμό-οπορτουνισμό που σε τελευταία ανάλυση εξίσου υπηρετούν τη διατήρηση της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης, του συστήματος.

Στον χώρο θα λειτουργεί βιβλιοπωλείο της Σύγχρονης Εποχης!

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet