ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΤΕΙΧΩΝ: “Όλοι στη διαδήλωση”
Πολιτική

ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΤΕΙΧΩΝ: “Όλοι στη διαδήλωση”

Επιστολή με την οποία δηλώνει τη συμμετοχή της στη διαδήλωση σωματείων, συνδικαλιστικών και πολιτικών φορέων την Τρίτη 1/4, που περιλαμβάνει συγκέντρωση στα Προπύλαια, στις 18.00 και πορεία στα γραφεία της Ε.Ε., εξέδωσε η παράταξη ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΤΕΙΧΩΝ, στην οποία κι αναφέρει τα εξής:

Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΚΑΙ Η ΠΕΡΙΣΤΟΛΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ – ΟΙ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ (Ν.Δ. – ΠΑΣΟΚ) ΤΩΝ ΕΝΤΟΛΟΔΟΧΩΝ ΤΟΥ ΔΝΤ – Ε.Ε. – ΕΚΤ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 1 – 4 – 2014 ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΣΥΝΟΔΟ ΚΟΡΥΦΗΣ ΤΗΣ Ε.Ε. ( άτυπη σύνοδος Ecofin) ΔΕ ΜΑΣ ΦΟΒΙΖΟΥΝ

ΟΛΟΙ/ΟΛΕΣ στη διαδήλωση σωματείων, συνδικαλιστικών και πολιτικών φορέων την Τρίτη 1/4, Προπύλαια, 18.00 και πορεία στα γραφεία της Ε.Ε.

Τρία χρόνια τώρα η Ε.Ε. παίζει καθοριστικό ρόλο στην επίθεση ενάντια στους εργαζόμενους και τον λαό. Τα δύο από τα τρία μέλη της τρόικα των δανειστών-τοκογλύφων, που επέβαλαν μαζί με τις ελληνικές κυβερνήσεις τα δολοφονικά μνημόνια, προέρχονται από τους θεσμικούς μηχανισμούς της Ε.Ε., την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Σε όλο τον ευρωπαϊκό νότο πριν απ’ όλα και τελικά σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση ακολουθούνται πολιτικές που σαρώνουν και ισοπεδώνουν τα εργατικά και λαϊκά δικαιώματα. Εξελίσσεται μια αντιδραστική επίθεση βάθους ενάντια στον κόσμο της εργασίας, που θρυμματίζοντας τα εργατικά, κοινωνικά και δημοκρατικά δικαιώματα, έχει ένα βασικό διπλό στόχο: Επιδιώκει αφενός να φορτώσει τα «σπασμένα» της κρίσης στις πλάτες των εργαζομένων και των άλλων λαϊκών στρωμάτων και αφετέρου να βαθύνει την εκμετάλλευση ως αναγκαία προϋπόθεση για την οποιαδήποτε προοπτική μελλοντικής καπιταλιστικής ανάκαμψης.

Η Ε.Ε. και οι θεσμοί της βάζουν πάνω από τα δικαιώματα και τις ανάγκες των λαών τον δικέφαλο θεό της «ανταγωνιστικότητας» των ευρωπαϊκών πολυεθνικών επιχειρήσεων και τον «παγκόσμιο ρόλο του ευρώ». Σε αυτόν τον βωμό θυσιάζουν τις ζωές μας, αγνοώντας προκλητικά τη δυστυχία που προκαλούν σε εκατομμύρια ανθρώπους του πιο «ανεπτυγμένου κόσμου».

Η άτυπη Σύνοδος του Ecofin στην Αθήνα, 1-2/4 είναι προκλητική! Οι ανελέητες πολιτικές, τις οποίες η ίδια ενορχηστρώνει, έχουν οδηγήσει σε τραγική καταβύθιση τον κόσμο της εργασίας και τη μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία.

Συμμετέχουμε στη διαδήλωση σωματείων, συνδικαλιστικών και πολιτικών φορέων την Τρίτη 1/4, Προπύλαια, 18.00 και πορεία στα γραφεία της Ε.Ε.

Για την Αριστερή Ριζοσπαστική Δημοτική Κίνηση ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΤΕΙΧΩΝ

Δ. Α. Πολυχρονιάδης Αιρετός & Ανακλητός Εκπρόσωπος στο Δ. Σ. Αμαρουσίου

Υποψήφιος Δήμαρχος Αμαρουσίου

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet