Εκτός των Τειχών: Κάτω τα χέρια από τις καταλήψεις
Κοινωνία

Εκτός των Τειχών: Κάτω τα χέρια από τις καταλήψεις

Την αντίθεσή της στη σημερινή (Τρίτη 17 Δεκεμβρίου 2019) αστυνομική επιχείρηση στην κατάληψη της έπαυλης Κουβέλου, στο κέντρο του Αμαρουσίου, καταθέτει η δημοτική κίνηση Εκτός των Τειχών, με επικεφαλής τον Δημήτρη Πολυχρονιάδη.

Μάλιστα, η Κίνηση καλεί στη συγκέντρωση διαμαρτυρία που προγραμματίζουν αντιεξουσιαστές σήμερα το απόγευμα, στις 18.00, στον σταθμό του ΗΣΑΠ, στο Μαρούσι.

Ακολουθεί η καταδικαστική ανακοίνωση των Εκτός των Τειχών:

Σήμερα το πρωί (17–12–2019) η ΕΛ.ΑΣ. προχώρησε σε εκκένωση της κατάληψης Κούβελου στο Μαρούσι, κλείνοντας και τους γύρω δρόμους. Η κυβέρνηση της Ν.Δ., του δόγματος «νόμου και τάξης», κλιμακώνει την καταστολή σε χώρους αγώνα σε κάθε γειτονιά. Η κατάληψη Κούβελου λειτουργεί εδώ και χρόνια στη γειτονιά μας, με αντιφασιστική δράση, πολιτική και πολιτιστική δραστηριότητα. Έχουμε βρεθεί μαζί σε μια σειρά μάχες της γειτονιάς.

Τώρα, με τη λήξη του «τελεσίγραφου Χρυσοχοΐδη» για εκκένωση των καταλήψεων, η ΕΛ.ΑΣ. και η κυβέρνηση πέρασαν στην επίθεση.

162 κτήρια που ανήκουν στον Δήμο Αμαρουσίου έχουν περάσει στο Υπερταμείο με σκοπό να ξεπουληθούν, ενώ και οι δημόσιοι χώροι, όπως το Δάσος Συγγρού και το ΟΑΚΑ, κινδυνεύουν να πέσουν στα νύχια της «ιδιωτικής πρωτοβουλίας». Το τεράστιο αυθαίρετο του Mall, που εδώ και 15 χρόνια έχει προκαλέσει κυκλοφοριακό και εμπορικό κομφούζιο στην πόλη μας, νομιμοποιείται με μια «συμφωνία» (deal) στα μέτρα του Λάτση. Πάνω από τα κεφάλια μας κρέμεται η απειλή του Καζίνο, που θα υποβαθμίσει ανυπολόγιστα τις γειτονιές μας με το οργανωμένο έγκλημα που συνοδεύει τέτοιες επιχειρήσεις και το πολεοδομικό χάος.

Με φόντο όλη αυτή την καταστρατήγηση – ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας και την κραυγαλέα διάθεση ακινήτων μόνο για τα κέρδη σε βάρος των αναγκών μας, η κυβέρνηση και οι δημοτικές αρχές θέλουν προκλητικά να στείλουν μήνυμα στους πολίτες ότι το πρόβλημα είναι οι καταλήψεις -ότι αποτελούν καταπάτηση περιουσίας και εστίες εγκληματικότητας. Ταυτόχρονα στέλνουν το μήνυμα στους αγωνιστές και τις αγωνίστριες ότι δεν έχουν την ελευθερία να οργανώνουν πολιτική δράση στις γειτονιές τους. Το έχουμε δει άλλωστε τις τελευταίες εβδομάδες και με τις επεμβάσεις της αστυνομίας σε εξορμήσεις της Αριστεράς, αντιδημοκρατικές προκλήσεις που η δημοτική αρχή απαξίωσε ακόμη και να καταδικάσει.

Δεν θα τους περάσει! Αντιστεκόμαστε στην επίθεση της κυβέρνησης που, με τις ευλογίες της δημοτικής αρχής, χτυπά οποιαδήποτε φωνή αντίστασης στη γειτονιά. Όλες και όλοι στη συγκέντρωση συμπαράστασης την Τρίτη 17–12–2019, στις 18:00, στον σταθμό ΗΣΑΠ Αμαρουσίου.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet