Ενάντια στο αναπτυξιακό νομοσχέδιο οι Εκτός των Τειχών
Πολιτική

Ενάντια στο αναπτυξιακό νομοσχέδιο οι Εκτός των Τειχών

«Με το νέο “αναπτυξιακό” νομοσχέδιο η κυβέρνηση της Ν.Δ. εξαπολύει σαρωτική επίθεση με μια σειρά μέτρων προς όφελος του κεφαλαίου και σε βάρος των εργατών, της δημόσιας περιουσίας, του περιβάλλοντος», σημειώνει, σε ανακοίνωσή της, η Αριστερή Ριζοσπαστική Κίνηση Αμαρουσίου Εκτός των Τειχών, προσθέτοντας ότι «πρόκειται για μια επίθεση στο εργατικό κίνημα, με μέτρα που επιτίθενται στο δικαίωμα στην απεργία και τον συνδικαλισμό, αλλά και για ένα άνευ προηγουμένου ξεπούλημα, χάρη στα μέτρα που διευκολύνουν τους “στρατηγικούς επενδυτές”».

Παράλληλα, η Κίνηση καλεί στη συγκέντρωση διαμαρτυρία κατά του πολυνομοσχεδίου, στο υπουργείο Ανάπτυξης, στο Σύνταγμα, την Τετάρτη 1 Οκτωβρίου, στις 18:30, καθώς και στην πανεργατική απεργία στις 2 Οκτωβρίου.

Ειδικότερα, στην ανακοίνωση των Εκτός των Τειχών αναφέρονται τα εξής:

Χάρη στο «αναπτυξιακό» νομοσχέδιο, οι «επενδυτές» θα μπορούν να αψηφούν τους όρους προστασίας της φύσης και της πολιτιστικής κληρονομιάς, να αλλάζουν και να επεκτείνουν τη χρήση των χώρων που αρπάζουν, να υπερβαίνουν τους όρους δόμησης. Παράλληλα, προχωρούν όλα τα ξεπουλήματα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ.: το Ελληνικό, οι νέες εξορύξεις στις θάλασσες της χώρας, ο αιγιαλός, οι ιδιωτικοποιήσεις της ενέργειας, της διαχείρισης απορριμμάτων και ο κατάλογος δεν έχει τέλος.

Οι εργαζόμενοι επέλεξαν την σύγκρουση με το νομοσχέδιο με τη μεγάλη απεργία της 24/9 και έχουν ήδη προχωρήσει σε κλιμάκωση, αναγκάζοντας τη συνδικαλιστική ηγεσία να καλέσει, παρά τη θέλησή της, σε νέα πανεργατική απεργία στις 2 Οκτώβρη.

Στο Μαρούσι οι επιλογές της κυβέρνησης και των δημοτικών αρχών που στηρίζονται από την Ν.Δ. είναι εμφανείς από την πρώτη μέρα: «διευθέτηση» του Mall υπέρ του Λάτση και της Lamda Development, άνοιγμα του δρόμου για την υποβάθμιση του Δάσους Συγγρού. Παράλληλα, έχουμε να δώσουμε τη μάχη ενάντια στη μεταφορά του Καζίνο στην πόλη μας, μια κληρονομιά που άφησε η προηγούμενη κυβέρνηση και στην οποία θα βρούμε απέναντί μας την τωρινή – και όλο το συρφετό που τρέχει να εξυπηρετήσει τους «επενδυτές».

Η Αριστερή Ριζοσπαστική Δημοτική Κίνηση ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΤΕΙΧΩΝ  Μαρουσιού καλεί στις κινητοποιήσεις που δίνουν συνέχεια στη σύγκρουση των δυνάμεων της εργασίας με το κεφάλαιο. Για να υπερασπιστούμε τις γειτονιές μας, την δημόσια περιουσία, το περιβάλλον, τα εργασιακά μας δικαιώματα, τις ίδιες τις ζωές μας!

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet