ΕΝΟΤΗΤΑ: Λεφτά υπάρχουν στον Δήμο Αμαρουσίου… για τους ημέτερους
Πολιτική

ΕΝΟΤΗΤΑ: Λεφτά υπάρχουν στον Δήμο Αμαρουσίου… για τους ημέτερους

Η δημοτική παράταξη της μείζονος μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου Αμαρουσίου συνεχίζει το “μπαράζ” ανακοινώσεων κατά της διοίκησης του δημάρχου Γιώργου Πατούλη, φέρνοντας διαρκώς στην επικαιρότητα θέματα που -κατά την ίδια-  “αποκαλύπτουν το μέγεθος της λαφυραγώγησης του Δήμου Αμαρουσίου”. 

Αυτή τη φορά, η ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗ & ΕΡΓΟ για το ΜΑΡΟΥΣΙ δίνει στη δημοσιότητα την ανακοίνωση που έκανε ο δημοτικός σύμβουλός της Πέτρος Κούκουζας στην πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης και αφορά σε απόφαση την ΑΘΜΟΝΟΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ Α.Ε. ΟΤΑ. Ακολουθεί η πλήρης ανακοίνωση.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΠΕΤΡΟΥ ΚΟΥΚΟΥΖΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Με απόφαση του διοικητικού συμβουλίου της ΑΘΜΟΝΟΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ Α.Ε. ΟΤΑ, η ανώνυμη εταιρία του Δήμου Αμαρουσίου, στις 26 Μαΐου 2014, μόλις μία εβδομάδα μετά τις δημοτικές εκλογές, (ημερομηνία ανάρτησης της απόφασης στο «ΔΙΑΥΓΕΙΑ» 19.09.2014), ενέκρινε τη σύμβαση με τον ηλεκτρολόγο–ηλεκτρομηχανολόγο κ. Παρασύρη Φραγκιά, «για την κάλυψη των αναγκών της», ύψους 12.000 ευρώ.

Ο κ. Παρασύρης Φραγκιάς είναι, κατά πάσα πιθανότητα, o υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη του κ. Πατούλη, στις εκλογές της 18ης Μαΐου 2014, ο οποίος δεν εκλέχτηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Η επιλογή έγινε με τη διαδικασία της συλλογής τριών προσφορών και όχι με τη διαδικασία ανοικτού διαγωνισμού, όπου θα μπορούσαν να συμμετέχουν και άλλοι, συμπολίτες μας και μη, ηλεκτρολόγοι‒ηλεκτρομηχανολόγοι. Όσοι ασχολούνται με προσφορές και διαγωνισμούς γνωρίζουν ότι πολύ εύκολα μπορούν να βρεθούν δύο οικονομικές προσφορές πιο ακριβές από του ενδιαφερόμενου ‒και προτιμητέου από το διοικητικό συμβούλιο‒ μειοδότη.

Η απόφαση της «ΑΘΜΟΝΟΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ Α.Ε. ΟΤΑ» ελήφθη μετά τις εκλογές, επειδή εάν ο κ. Παρασύρης Φραγκιάς είχε συνάψει σύμβαση με την εταιρεία πριν από τις εκλογές δεν θα είχε δικαίωμα να συμμετάσχει στο ψηφοδέλτιο του κ. Πατούλη και συνεπώς δε θα μπορούσε να βοηθήσει και με αυτό τον τρόπο στην επανεκλογή του ­τελευταίου στο δημαρχιακό αξίωμα.

Η απόφαση του Δ.Σ. της «ΑΘΜΟΝΟΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ Α.Ε. ΟΤΑ» παρόλο που ελήφθη στις 26.05.2014 και αναρτήθηκε στο «ΔΙΑΥΓΕΙΑ» στις 19.09.2014, αφορά σύμβαση η οποία έχει ισχύ από 01.01.2014 έως 31.12.2014.

Δηλαδή ο κ. Παρασύρης Φραγκιάς εργαζόταν από την 01.01.2014 μέχρι την υπογραφή της σύμβασης χωρίς να πληρώνεται, θεωρώντας σίγουρο ότι θα μειοδοτήσει και θα υπογράψει τη σύμβαση;

Ή μήπως ο κ. Παρασύρης Φραγκιάς άρχισε να εργάζεται μετά την υπογραφή της σύμβασης, άρα και το αντίτιμο της εργασίας του σύμφωνα με την σύμβαση θα είναι το ανάλογο ποσό για την απασχόλησή του;

Εάν δεν υπήρχε η «ΑΘΜΟΝΟΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ Α.Ε. ΟΤΑ» που δημιούργησε η διοίκηση Πατούλη και τα ακίνητα του Δήμου βρίσκονταν στην αρμοδιότητα των υπηρεσιών του Δήμου, δεν θα χρειαζόταν αντίστοιχη σύμβαση με ιδιώτη εργολάβο, αλλά την εργασία αυτή θα την έκανε το επιστημονικό προσωπικό του Δήμου. Ο Δήμος δηλαδή θα εξοικονομούσε το ποσό των 12.000 ευρώ τον χρόνο, όπως και πολλά άλλα αντίστοιχα ποσά.

Η διοίκηση Πατούλη επέλεξε την οδό της πλήρους αδιαφάνειας στις αποφάσεις της «ΑΘΜΟΝΟΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ Α.Ε. ΟΤΑ», καθώς δεν δέχτηκε την εκπροσώπηση στο Δ.Σ. της κανενός μέλους από την μειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου. Έτσι η παράταξή μας «ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗ & ΕΡΓΟ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΡΟΥΣΙ» έλαβε γνώση της συγκεκριμένης απόφασης, μετά τη 19η Σεπτεμβρίου 2014, που η απόφαση αναρτήθηκε στο «ΔΙΑΥΓΕΙΑ».

Ο κ. Πατούλης, εκκολαπτόμενος πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ) και οι ημέτεροί του, δημοτικοί σύμβουλοι και μη, φοβούνται τον ενδελεχή έλεγχο της μείζονος αντιπολίτευσης και γι΄ αυτό κρατούν κλειστές τις πόρτες και της «ΑΘΜΟΝΟΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ Α.Ε. ΟΤΑ» και της «ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗΣ Α.Ε.», που εκτελεί όλα τα πολιτιστικά και αθλητικά προγράμματα του Δήμου.

Η διοίκηση Πατούλη, με τη λογική ότι ο Δήμος αποτελεί φέουδό της, νομίζει ότι θα μείνει στο απυρόβλητο της κοινωνικής κατακραυγής. Νομίζει ότι, μοιράζοντας τα χρήματα των Μαρουσιώτων στους ημέτερους, ακόμα και με νομότυπους τρόπους, θα εξασφαλίσει την πολιτική της επιβίωση και την ανάδειξη του κ. Πατούλη σε υψηλότερους πολιτικούς θώκους.

Η «ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗ & ΕΡΓΟ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΡΟΥΣΙ» θα συνεχίσει να ενημερώνει τους Μαρουσιώτες και τις Μαρουσιώτισσες για τα έργα και τις ημέρες της διοίκησης Πατούλη, τεκμηριωμένα με αδιάσειστα στοιχεία, που θα αποκαλύπτουν το μέγεθος της λαφυραγώγησης του Δήμου Αμαρουσίου και θα κάνει ό,τι μπορεί για να αποτρέψει την κατασπατάληση των χρημάτων των πολιτών.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet